T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 15:21

Nimam dobrega signala A1, sem vzel njihov neomejeni internet najprej, pa ni šlo čez 18 Mb/sek nikoli... Od Telekoma je precej boljši. Saj načelno naj ne bi bil slab signal, sem iz Ljubljane, južna obvoznica.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9255
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Okt 2021 ob 16:15

Ja ne vem no mal se znajdi model... Testiraj pinge, testiraj z simko od Telekoma v mobitelu + hot spot, če je kj drugače.
Jaz bi nekako testiral tudi z A1, samo za test pa magari če telefon držiš zunaj okna v roki (hotspot) ...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Okt 2021 ob 16:31

Jerry2 koker sem gledal tvoj modem rula. Tako da ti svetujem zunajo anteno, ali pa premik le te na bolj optimalno lego.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 9. Nov 2021 ob 23:17

Help :(

Pri meni, bogu za hrbtom, ceprav optiko ze skoraj voham...

Imam ze od 2014, LTE razlicne neomejene internete. Nekako sem v tem casu flikal TV uradno in neuradno.

Ze 3+ leta imam Huawei b525 updatan in iskra p56 anteni. Prej paket Telekom neomejeni 50/10mbit, sedaj neomejeni 5G.

Hitrost od aprila do danes imam cez dan/zvecer min 80/30mbit. Ponoci 120/35mbit.

Zadnje 2 leti sem imel od sorodnika EON SmartTV app na Samsung ue43mu6172. Delalo BP na ABR Samodejno {7mbit}. Vcasih je poslabsalo resolucijo, ce je kaksen win update na pcjih zacel downloadad, ali kaki fajl download.

Kar se tice omrezne konfiguracije, je vse 100% boostano. Wifiji so AC in streamajo tudi 70gb mkw na TV preko dlna.

Prejsni teden sem pa sam sklenil T2 maxi s casovnimi funkcijami.

TV signal, se ustavlja nakljucno. Vrti se krogec. Ce dam na PCju downloadad kaksen 200mb fajl preko httpja, spet je krogec. Resolucija se ne prilagaja dinamicno, kot na EONu.

Sem klical na t2 support. Zdaj so mi poslabsali tv kvaliteto resolucije in skenslali so mi 4k programe.

Pa vse kar sem hotel, da popravijo na dinamicno kvaliteto :(

Kvaliteto slike imam sedaj hudo slabo, sploh pri hitrih scenah. Cist so mi tv zmrdali.

Kaj vam deluje dinamicna resolucija na t2 appu?

Pa nikakor ne morejo izkljuciti narocila sportnega paketa, katerega sploh nisem v aneksu podpisal.
Sam vsaki dan odjavim preko tv vmesnika. Javil sem preko maila, telefona, tudi t2 agetka je javila. Imajo napako v programu. Upam da bo res postavka na racunu. Frdamana kljukica v tv vmesniku pride sama nazaj.

Kaj naj naredim glede tv kvalitete?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Nov 2021 ob 23:30

V T-2 TV aplikaciji je kvaliteta vedno dinamična... žal Samsungov player ni ravno najboljši pri spreminjanju kvalitete. Kaj drugega kot "počakaj na novejšo verzijo aplikacije", za katero ti pa niti približno ne morem napovedat datuma, ti žal ne morem predlagat. Razen tega, da si mogoče dobiš kak Android TV stick ali box. Zakaj pa nisi izkoristil 30 dni brezplačnega testa?

Sicer pa... če želiš nazaj na originalno stanje (brez omejene kvalitete), si preko horizonta preprosto odstrani trenuten TV in ga ponovno prijavi.

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 9. Nov 2021 ob 23:38

Saj mam 30dni brezplačnega test. Zdaj to testiram.

Bom probal ponovno reaktivirati napravo. Bom videl, če bo 4K nazaj, potem bo kvaliteta tudi. Hvala za info.

Jutri dobim dva nova FireTV sticka, poročam.

LP

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 10. Nov 2021 ob 00:24

Še en dodatek k moji prejšnji izjavi, da je pri T-2 TV kvaliteta vedno dinamična... 4K programi pri T-2 nimajo nižjih kvalitet. Tako da tukaj ti bo vedno štekalo, če ne boš imel stabilnih 25Mbit/s.

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 10. Nov 2021 ob 17:47

Dejanska situacija je, da je official Samsung T-2 TV aplikacija broken.

Imam dve televiziji MU6172 in NU71xx in na obeh je enako.

Resetiral sem vso opremo. 3x vse preveril itd... Eno od TV sem sedaj priklopil preko LAN porta. Probal ponoči, ko je bil 100+Mbit in je bilo isto. Nobenega packetlossa (preveril).
Eno TV sem preko horizonta resetiral na novo za 4K kanale.

Kakorkoli uporabljaš internet za download preko PCja (ki je na LAN kablu), štekne slika z krogcem. Resolicije ne poslabša. Skoz je konstantna. Ni tako kot je na EONu, ki tisti trenutek vrže na 360p.

Zdaj ali je to Samsung APP kriv ali je takšen sistem narejen, to ne vem.
Jutri bom probal še z FireTVjem. Čeprav sem se hotel daljincev rešit. Ker drugače bi lahko kar EON naročil in bi dobil njihov box, pa še bolj robustno je na PC download.

Monitoral sem internetni promet. Meni zmeraj kaže pri predvajanju travel4k, največ 6Mbit v špicah. HD kanali tam nekje 3,5Mbit v špicah. Nikoli nikjer ni bilo blizu 25Mbitom. To bom tudi jutri preveril s FireTVjem.

Dejansko bi zdaj rabil za PC en net limiter program. Takrat, ko bi šel kaj downloadat HTTP z neta, da bi omejil npr. na 20Mbit download, da ne ubije TVja. Žal ne gledam samo jaz TVja pri hiši. Če bi ga samo jaz gledal, potem tak nebi bil problem.

Po eni strani bi lahko sklenil EON Full. 19,90EUR za 6 mesecev, potem 29,90EUR. 1 SmartTVapp + 1AndroidBox. Bilo bi enako, če ne boljše ter tudi cenovno približno enako. Je pa 2 leti vezave. GPON optika je lahko pri meni že marca22, lahko pa tudi čez 5 let. Trasa je potegnjena. Kaj mislite?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 10. Nov 2021 ob 18:07

Ne vem, kako si meril. TravelXP 4K ima average bitrate 15Mbit/s, Festival 4K 21Mbit/s, Funbox 4K 22Mbit/s, MyZen 4K 15Mbit/s, Eurosport 4K 20Mbit/s. Pa to so samo povprečja… v špicah gre še višje. Za normalno predvajanje vseh 4K programov potrebuješ stabilnih 25Mbit/s interneta.

Vzemi tisto, kar ti je boljše. Jaz se ne bi vezal, če je optika praktično pred vrati.

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 10. Nov 2021 ob 20:04

Potem more to biti definitivno napaka. Takih MBPS je nemogoče, da streama.

Imam najmanj 3 software - GUI prav za modem. Vse prav pokaže, karkoli daš prenesti/streamaš. Ko streamam T-2 tv je nemogoče da bi bilo več kot 6Mbit na 4K. Na HD 3,5Mbit. Tudi, če zaženeš speedtest.net, odšteje na testu cca. -7Mbit.

Torej prejle sem imel zaporedoma speedteste 85Mbit. Vključim travel4K, sem imel kar takoj speedteste cca 76-78Mbit. Seveda je bil krogec in se je TV ustavil.

Nekaj tu ni vredu.

Jutri probam s FireTVjem. Ravnokar dobil 2 nova komada.

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 10. Nov 2021 ob 20:05

Dodatek: Špice imam jaz max 6Mbit in ne 15Mbit. 1/2 manj.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9255
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Nov 2021 ob 20:07

Kje to gledaš ? Na routerju ? Vsak software prikazuje po svoje te grafe in niso točni.
Najbolj točno prikazuje ddwrt.

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 10. Nov 2021 ob 22:33

Preverjam z Huawei managerjom in LTE Inspectorjem. Za Mbite/s trenutno ne morem ničesar reči. Več bom preverjal za vikend.

Nekaj sem sicer nagruntal. Samsung TV aplikacija je kriva. Vse ostalo je OK in BP. Več bom napisal sosednji temi Aplikacija T2 TV.....

beta1
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 13. Apr 2008 ob 08:16
T-2: Že imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a beta1 » 14. Nov 2021 ob 16:54

Zadnjič sem imel nek glitch v softwareu za modem. Restart PCja je popravil. Zdaj pa prav kaže.

2x HD program so špice res do 28Mbit. Pridejo tudi do 35MBbit.

Max je bil 86Mbit, ker sem zraven še nekaj downloadal in delal na netu.

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Nov 2021 ob 17:57

Kaj pa 4K?
Slika

Odgovori