PODRAŽITVE

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Jun 2023 ob 19:56

lumpek napisal/-a:
2. Jun 2023 ob 15:30
Vem, da se paketi ne morejo primerjati 1:1. Ampak ze osnovni paket je drazji. Torej, če gledas s tvojega vidika placujes več za dosti slabsi paket:

1. nimas časovnega zamika

2. slabso programsko shemo (mogoce je programska shema L bolsa, ampak M ni)

3. nimas moznosti ogleda tvja na mobilnih napravah (oranzni start ne vsebuhe tv2go mini + na telemachu je dafault 3 naprave hkrati)

4. dosti pocasnejsi internet

5. cloveku, ki gleda naj cenejsi paket mu zastonj WIFI ruter pomeni ogromno.

6. 30€ napram 20€ je 120€ letno pa, ce si se 30€ pri ruterju prisparal je to ze 150€.

PS: ce vzames oba paketa kot osnovna brez opcij, po moje sploh nista primerljiva. telemahov mi deluje kot 1 stopnjo visji paket, ker je v cisto vsaki stvari nad gradnja.

Ko mi poteče vezava adijo t2. po podrazitvah bo poloznica skoraj 80€. Na telemachu bo pa EON full + par opcij okol 65€. Tako da, ce upostevas 32€ telemach popust + cca. 14€ cenejsi paket, nanese okol 550€ prihranka prvo leto.
Ja če imaš Telemach kabel do bajte, če pa nimaš pa nič. Je res da je možen Telemach na Telekom optiki vendar je zelo okrjeno.
Zakaj je T2 dražji ? Eden razlogov je tudi da ima najboljši grafični vmesnik za tv in izpiljen časovni zamik, to dvoje je NAJBOLŠE od vseh operaterjev na T2 in to je tudi eden izmed glavnih razlogov zakaj je T2 drag.

Če bi vsi operaterji imeli enak grafični vmesnik, in časovni zamik potem bi se lahko primerjali med seboj (če odmislimo mobilno telefonijo).

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 473
Pridružen: 29. Okt 2007 ob 23:13
T-2: Še nimam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 3. Jun 2023 ob 02:11

TV vmesnik ni slab, ampak a je res tolk dober, da je vreden 20€ več na mesec proti npr A1? Mja... Če se da gledat in prestavljat kanale, pol bo že nekako šlo ne? Also, kolk cajta že paca T2 uporabniški portal? Taisti portal, ki je grd, glup in butast, vse v enem. In ga pacajo že več kot 3 leta...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Jun 2023 ob 14:20

Verižna reakcija na tole Holobovo dejanje: https://n1info.si/gospodarstvo/od-srede ... energente/
Slika

Uporabniški avatar
Picotto
Faca
Prispevkov: 123
Pridružen: 6. Sep 2007 ob 19:31
T-2: Še nimam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a Picotto » 3. Jun 2023 ob 15:07


strom
Legenda
Prispevkov: 1269
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a strom » 3. Jun 2023 ob 15:34

MrTwelveTrees napisal/-a:
2. Jun 2023 ob 19:56
lumpek napisal/-a:
2. Jun 2023 ob 15:30
Vem, da se paketi ne morejo primerjati 1:1. Ampak ze osnovni paket je drazji. Torej, če gledas s tvojega vidika placujes več za dosti slabsi paket:

1. nimas časovnega zamika

2. slabso programsko shemo (mogoce je programska shema L bolsa, ampak M ni)

3. nimas moznosti ogleda tvja na mobilnih napravah (oranzni start ne vsebuhe tv2go mini + na telemachu je dafault 3 naprave hkrati)

4. dosti pocasnejsi internet

5. cloveku, ki gleda naj cenejsi paket mu zastonj WIFI ruter pomeni ogromno.

6. 30€ napram 20€ je 120€ letno pa, ce si se 30€ pri ruterju prisparal je to ze 150€.

PS: ce vzames oba paketa kot osnovna brez opcij, po moje sploh nista primerljiva. telemahov mi deluje kot 1 stopnjo visji paket, ker je v cisto vsaki stvari nad gradnja.

Ko mi poteče vezava adijo t2. po podrazitvah bo poloznica skoraj 80€. Na telemachu bo pa EON full + par opcij okol 65€. Tako da, ce upostevas 32€ telemach popust + cca. 14€ cenejsi paket, nanese okol 550€ prihranka prvo leto.
Ja če imaš Telemach kabel do bajte, če pa nimaš pa nič. Je res da je možen Telemach na Telekom optiki vendar je zelo okrjeno.
Zakaj je T2 dražji ? Eden razlogov je tudi da ima najboljši grafični vmesnik za tv in izpiljen časovni zamik, to dvoje je NAJBOLŠE od vseh operaterjev na T2 in to je tudi eden izmed glavnih razlogov zakaj je T2 drag.

Če bi vsi operaterji imeli enak grafični vmesnik, in časovni zamik potem bi se lahko primerjali med seboj (če odmislimo mobilno telefonijo).
Čeprav ima tudi Telemach na EON odličen časovni zamik. Za vse programe za cel tedne nazaj in deluje odlično.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8557
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a kitl » 3. Jun 2023 ob 16:58

Se strinjam nič ne zaostaja za t-2-jevem.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Jun 2023 ob 21:04

Zdaj bo čas pokazal, ali bo T2 pogruntal kaj novega, kaj več od konkurence ali bo ostalo kot je.
Če bo ostalo tako kot je naslednjih par let, ga bo konkurenca prehitela.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Jun 2023 ob 21:08

Mene najbolj moti to (ena stvar izmed mnogih) da imajo tako drag tv vmesnik za najem. Pomislite v 1 letu ali še prej ga plačate T2ju po nabavni ceni ki ga je dobil. Res da so tukaj strele, okvare in brezplačne menjave, pa vseeno.

Moral bi biti kašen drug sistem, recimo da imaš isti isti tv vmesnik že 2 let v najemu, potem pa ti določijo popust na njega.

Ja, imaš možnost appa, pa ga daš na svoj box, tv ali... sam to mi ni všeč.
Je Arris po moje še najbolj dodelan in najhitrejši.

lumpek
Model
Prispevkov: 272
Pridružen: 11. Sep 2009 ob 12:27
T-2: Že imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a lumpek » 3. Jun 2023 ob 22:21

Odkar imamo T2 se nam 1 box ni pokvaril (10let +). Imamo pa 4 skatle. tako da, par tisoc € placali, ze za najem. Jaz imam najvec izkusenj z motorolo, pa ce casovni zamik prehitro uporabljam se box kr sesuje. Drugace, pa boxa nikoli ne izklapljam (leti 24/7). En krat sem meril porabo, pa je bilo 0,5W razlike med on pa off (v obeh primerih vec kot 5W). Ne vem, kako T2 to lahko se trzi, ce je EU zakonodaja, da lahko porabi max 0,5W v pripravljenosti ali se motim?

Mene moti, da ne mores vzet paketa brez telefonije. Vsi paketi imajo mobilno in stacionarno. Sigurno ne pomaga ceni paketa. Uporabljajo ljudje to sploh? Stacionarnega telefona za 10 let nimamo. Mobilni pa tudi ne uporaben s tako malo kolicino podatkov.
Pa 4,5€ za boxo tudi ze fejst pretirano. Ampak je vecja verjetnost, da bo najem 6€ kot sistem, ki bi bil fer za uporabnika.

Iz vcasih naj bolsih paketov, so prilezli do dalec naj slabsih(pa lahko ceno ignoriras).
Racunat hocejo 2,5€ za wifi. Ko to vidim me glava boli.
Pa 2,5€ za tv2go. Toliko kot imas TV vmesnikov lahko ljudi hkrati uporablja Tv2go. Sploh pri teh cenah za dodatni vmesnik.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Jun 2023 ob 22:24

Motorola je že prehistoričen box. Takrat, ko ga je T-2 začel ponujat, še ni bilo takšnih zahtev glede standby porabe. Zamenjaj ga za novejši box.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Jun 2023 ob 22:41

lumpek napisal/-a:
3. Jun 2023 ob 22:21
Odkar imamo T2 se nam 1 box ni pokvaril (10let +). Imamo pa 4 skatle. tako da, par tisoc € placali, ze za najem. Jaz imam najvec izkusenj z motorolo, pa ce casovni zamik prehitro uporabljam se box kr sesuje. Drugace, pa boxa nikoli ne izklapljam (leti 24/7). En krat sem meril porabo, pa je bilo 0,5W razlike med on pa off (v obeh primerih vec kot 5W). Ne vem, kako T2 to lahko se trzi, ce je EU zakonodaja, da lahko porabi max 0,5W v pripravljenosti ali se motim?

Mene moti, da ne mores vzet paketa brez telefonije. Vsi paketi imajo mobilno in stacionarno. Sigurno ne pomaga ceni paketa. Uporabljajo ljudje to sploh? Stacionarnega telefona za 10 let nimamo. Mobilni pa tudi ne uporaben s tako malo kolicino podatkov.
Pa 4,5€ za boxo tudi ze fejst pretirano. Ampak je vecja verjetnost, da bo najem 6€ kot sistem, ki bi bil fer za uporabnika.

Iz vcasih naj bolsih paketov, so prilezli do dalec naj slabsih(pa lahko ceno ignoriras).
Racunat hocejo 2,5€ za wifi. Ko to vidim me glava boli.
Pa 2,5€ za tv2go. Toliko kot imas TV vmesnikov lahko ljudi hkrati uporablja Tv2go. Sploh pri teh cenah za dodatni vmesnik.
Postavi se v službo, T2, na mesto v administraciji, ko dobiš ukaz od direktorja: " Poišči mi luknje kje lahko dražimo"
In tako dražijo vse po spisku.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 473
Pridružen: 29. Okt 2007 ob 23:13
T-2: Še nimam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 4. Jun 2023 ob 07:41

MrTwelveTrees napisal/-a:
3. Jun 2023 ob 22:41
lumpek napisal/-a:
3. Jun 2023 ob 22:21
Odkar imamo T2 se nam 1 box ni pokvaril (10let +). Imamo pa 4 skatle. tako da, par tisoc € placali, ze za najem. Jaz imam najvec izkusenj z motorolo, pa ce casovni zamik prehitro uporabljam se box kr sesuje. Drugace, pa boxa nikoli ne izklapljam (leti 24/7). En krat sem meril porabo, pa je bilo 0,5W razlike med on pa off (v obeh primerih vec kot 5W). Ne vem, kako T2 to lahko se trzi, ce je EU zakonodaja, da lahko porabi max 0,5W v pripravljenosti ali se motim?

Mene moti, da ne mores vzet paketa brez telefonije. Vsi paketi imajo mobilno in stacionarno. Sigurno ne pomaga ceni paketa. Uporabljajo ljudje to sploh? Stacionarnega telefona za 10 let nimamo. Mobilni pa tudi ne uporaben s tako malo kolicino podatkov.
Pa 4,5€ za boxo tudi ze fejst pretirano. Ampak je vecja verjetnost, da bo najem 6€ kot sistem, ki bi bil fer za uporabnika.

Iz vcasih naj bolsih paketov, so prilezli do dalec naj slabsih(pa lahko ceno ignoriras).
Racunat hocejo 2,5€ za wifi. Ko to vidim me glava boli.
Pa 2,5€ za tv2go. Toliko kot imas TV vmesnikov lahko ljudi hkrati uporablja Tv2go. Sploh pri teh cenah za dodatni vmesnik.
Postavi se v službo, T2, na mesto v administraciji, ko dobiš ukaz od direktorja: " Poišči mi luknje kje lahko dražimo"
In tako dražijo vse po spisku.
Naj se te iste brihte direktorjev postavijo še v položaj stranke. Ampak ponavad pol ti isti butasti direktorji sprašujejo folk na nižjih nivojih zakaj pa stranke odhajajo, vsi začudeni in šokirani, kot da so padli iz jebene lune. No shit sherlock, I wonder why... Čeprav ko imaš ene 5 jurjev plače ti je 60€ al pa 100€ za internet jebiveter. Nekomu z minimalno plačo pa to predstavlja ogromen izdatek za nekaj kar zaradi stanja sveta in trga enostavno moraš imet. Kaj, boš za TV imel anteno in gledal 5 programov ker so vsi spizdili ekskluzivno na operaterje? Boš brez interneta? Boš brez mobitela?

Mene so že odgnal, pa sem na T-2 praktično od samega začetka obstoja. Lahko tisti direktorček tole prebere če mu kaj ne bo jasno (not that he cares). A1 bo zdele pobral tolk naročnikov, da bo veselo...

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8557
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a kitl » 4. Jun 2023 ob 08:57

Tisti direktorji so itak že zdavni izgubili stik z realnostjo. In to je največji problem sodobne družbe.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jun 2023 ob 10:05

Sej vem.

Gledajo samo grafe in številke, To jih zanima.
Pač računajo da ljudje prišli nazaj po 2 letih.

thedom
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 11. Maj 2021 ob 14:28
T-2: Že imam

Re: PODRAŽITVE

Odgovor Napisal/-a thedom » 4. Jun 2023 ob 12:29

Picotto napisal/-a:
3. Jun 2023 ob 15:07
Ali pa reakcija na tole: https://direktno.rs/sport/ostali-sporto ... a-dug.html
Dobra ugotovitev. Bi lahko Arena navila ceno?

Odgovori