Lastna oprema na optiki

Vse o T-2 internetu
blodnje
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 28. Jun 2013 ob 13:44
T-2: Že imam
Paket: T1

Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a blodnje » 27. Jun 2014 ob 08:27

Trenutno imam optiko 10/10 priključeno na stikalo Milan in iz stikala na router. Rad bi se znebil Milana, ker je velika škatlja in ne služi ničemer - ok, pretvorbi iz optike na ethernet, vse ostalo pa zna tudi router.

Na router bi preko tega priključil optiko, vendar je priključek tipa LC ... na Milanu pa SC. Potrebujem adapter, ampak kateri:

LC Male SC Female Duplex Multimode 50/125 Fiber Optic Adapter Cable
ali
LC Male SC Female Duplex Multimode 62.5/125 Fiber Optic Adapter Cable

Širina vlakna. Kakšna je default pri T2. Je morda vseeno za te zadeve? In ... ali ima ta kombinacija kaj možnosti za uspeh ? :)

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Jun 2014 ob 08:31

Ne vem, če dopuščamo direktno priklopljeno opremo an fiber.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 705
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a rossi » 27. Jun 2014 ob 08:59

Vsi bi radi nekaj predelovali in odstranjevali škatle, ko pa kaj ne bo delalo bo pa kdo gledal in iskal napako? Fantje iz dx.com? Jao kok ste eni modeli

blodnje
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 28. Jun 2013 ob 13:44
T-2: Že imam
Paket: T1

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a blodnje » 27. Jun 2014 ob 09:07

Off topic. Kolikor mi je poznano je po dogovoru možen priklop optike na lastno opremo. Torej da pokličeš operaterja, poveš za kaj gre, se posvetuješ, stestiraš, itd.

Mene trenutno zanima zgolj tehnična izvedba, če je možna na ta način, konkretno: širina vlakna za adapter in nič drugega.
Vsi bi radi nekaj predelovali in odstranjevali škatle, ko pa kaj ne bo delalo bo pa kdo gledal in iskal napako? Fantje iz dx.com? Jao kok ste eni modeli
Brez skrbi, škatlo bi odstranili, ko bo delalo. Če ne, pač ostane ... če ne drugega, kot backup v predalu.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Jun 2014 ob 11:15

Evo sem se pozanimal in ni nekih ovir za to da bi si svojo opremo gor vklopil...
samo pač delovanja ne bomo garantirali :), lahko mi na ZS poveš podatke in se tako naprej še kaj pozanimaš.

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a starfotr » 27. Jun 2014 ob 13:47

Se pravi, garantirane ne, kasirate pa. Krasno.

Je zaradi uporabe lastne opreme mesečni račun kaj nižji, ker ni treba uporabiti najete opreme oziroma plačati najema?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jun 2014 ob 13:49

odgovor je, ne.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Jun 2014 ob 13:51

NE.
Težko bi ti garantiral, da bo na tvoji opremi vse delovalo... enostavno nimamo toliko ljudi da bi za vse kar je na tržišču pripravili dokumentacijo kako vklopiti na T-2.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1275
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a Skorc » 27. Jun 2014 ob 14:36

@starfotr: Ja, a ni to samo po sebi razumljivo, da tehnična ekipa na T-2 ne more, ne upravljati in ne garantirati, da bo vse delalo na X opremi pri Y stranki. Hkrati je razumljivo, da bo tehnična ekipa T-2 v sodelovanju s stranko Y poskušala vzpostaviti začetno stanje.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 705
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a rossi » 27. Jun 2014 ob 14:49

Zakaj T2 sploh daje opremo ;)... naj samo rečejo... signal v je kablu in ... voila... lahko koristite naše storitve...

Je to OK? Preko opreme in dela in preko te iste opreme zagotavljamo delovanje, v primeru težav pa brezplačno odpravo napak.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jun 2014 ob 15:05

kaj se pa zgodi, če ti storitve ne delujejo, pride tehnik priklopi t2 opremo in dela, če bi dobil v takšnem primeru račun, pa spet nebi bilo prav, se strinjaš ?

ne moreš podati reklamacije če imaš svojo opremo kot so; slab ping, slaba hitrost, prekinjanje povezave.....

glej, t2 lahko preverja povezavo od centrale do stranke, če se odziva in če je innbox še kaj nastavlja, če pa ima stranka svojo opremo potem nič od tega.

priklopisš svojo opremo in če dela dela, če ne dela priklopiš opremo od t2 in če potem še vedno ne dela javiš napako. to je vse.

če ti pa ni všeč da imaš opremo pri sebi pa pošlji dopis na t2, ker neuradni forum tukaj ne bo nič spremenil.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Prispevkov: 236
Pridružen: 10. Feb 2011 ob 16:59
T-2: Že imam
Kraj: Koper

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 27. Jun 2014 ob 15:36

blodnje napisal/-a: LC Male SC Female Duplex Multimode 50/125 Fiber Optic Adapter Cable
ali
LC Male SC Female Duplex Multimode 62.5/125 Fiber Optic Adapter Cable

Širina vlakna. Kakšna je default pri T2.
LC male SC Female Duplex Singlemode 9/125 fiber optic adapter cable.
Debelina vlakna je 9/125
Slika

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 27. Jun 2014 ob 16:31

Na usb bi ti priklapljal optiko? Bravo...

Raje kupi kak media converter, če bi se že rad špilal: http://www.tp-link.com/lk/products/deta ... el=MC210CS
Slika Optika od 30.5.2008

blodnje
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 28. Jun 2013 ob 13:44
T-2: Že imam
Paket: T1

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a blodnje » 27. Jun 2014 ob 18:47

Na usb bi ti priklapljal optiko? Bravo...
Za USB je prebavit 10 Mbit "šala mala" in prav posebej iščem USB priklop. Pomembno je seveda tudi kako močna je mašina, kamor to vtakneš.

Vsekakor se strinjam, da za uspešno delovanje na lastni opremi ponudnik interneta ne more garantirati.
Debelina vlakna je 9/125
Hvala za informacije.
:pivo:

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Lastna oprema na optiki

Odgovor Napisal/-a starfotr » 28. Jun 2014 ob 11:39

Skorc napisal/-a:@starfotr: Ja, a ni to samo po sebi razumljivo, da tehnična ekipa na T-2 ne more, ne upravljati in ne garantirati, da bo vse delalo na X opremi pri Y stranki. Hkrati je razumljivo, da bo tehnična ekipa T-2 v sodelovanju s stranko Y poskušala vzpostaviti začetno stanje.
To je isto, kot bi meni elektro podjetje dalo v najem mikser. Meni elektro podjetje zagotavlja določeno kakovost dobavljene elektrike, ne briga jih, kakšen mikser imam.

Tukaj pa ti ISP da opremo, za katero moraš plačevati najemnimo, čeprav je ne uporabljaš, hkrati te pa omejuje; nimaš dostopa do opreme, ne moreš priklopiti poljubnega STBja ali pa IP telefona... Kako bi bilo, če bi elektro podjetje vsem prisilno dalo enake mikserje in ne bi smel oziroma mogel uporabljati drugih?

Potem ti pa še reče, da dvignejo roke in ne zagotavljajo delovanja. Čemu? ISP je plačan, da zadeve delajo. Če ne delajo in je njihova krivda, morajo dati dobropis, ne glede na opremo. Saj ko je enkrat nastavljeno, mora delat. Ali stalno spreminjate nastavitve (=si načrtno delate delo), da opravičite svojo zaposlitev v firmi.

To je zato, ker nimajo minimalnih standardov o zagotavljanju storitev. Pri elektriki se točno ve, koliko lahko odstopajo parametri, tukaj pa je vse megleno in zapakirano v pakete "do" in potem se j... brez lubrikanta.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Odgovori