Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Vse o T-2 internetu
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a Veron » 22. Maj 2020 ob 21:21

Sem brskal in našel. Sicer ne gre "na port", ampak na lokalni ip oz. range ipjev

brrr
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 8. Jul 2009 ob 21:54
T-2: Že imam

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a brrr » 30. Okt 2020 ob 11:46

Tudi mene mika, da bi spravil Innbox v omaro in šel z Mikrotikom direktno. Žal je Innbox G78, ki nima kletke, da bi uporabil njegov SFP in žal sem na GPONu.

Je kakšna posebnost glede primernega SPFja razen tega, da mora biti single mode?

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 30. Okt 2020 ob 13:54

Glede na to da ima vsak ONT/ONU v omrežju svoj ID, jaz bi prvo povprašal če je T-2 pripravljen konfigurirat tvoj ID na svojo opremo. Če tega ni, si na ban listi in ne bo delovalo...

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5183
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 30. Okt 2020 ob 14:30

Mislim, da se dodajajo preko mac naslovov...

brrr
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 8. Jul 2009 ob 21:54
T-2: Že imam

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a brrr » 1. Nov 2020 ob 09:54

Hm... če prav razumem MAC spoofing reši problem in bi moralo biti OK. Je kakšna legalnejša pot? Dopis na T-2...?
Res mi je odveč Inbox škatla.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Nov 2020 ob 10:11

Uradno ne, neuradno pa kot si napisal MAC ... če bo delalo, ker mislim da še noben ni probal na gponu (T2 optika) če to deluje.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 1. Nov 2020 ob 10:25

Verjetno je za vpisat tudi GPON ID. Ta je tudi poleg MACa.
Če je kakšno geslo za avtentikacijo, boš pa videl.

brrr
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 8. Jul 2009 ob 21:54
T-2: Že imam

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a brrr » 1. Nov 2020 ob 15:20

Zgleda bo odpadlo, ker se mi ne daje cca €40-50+ za GPON OLT SFP (imam samo navadnega) zato, da ugotovim, da je zaklenjeno. Plus vprašanje ali je v uporabi B+ ali C+. Škoda.

Če ima pa kdo še kakšno informacijo pa z veseljem (lahko tudi ZS) oz. poskusim z vprašanjem še direktno na T-2. Če ne, bo pač ne.

Vseeno hvala za odgovore.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a Veron » 1. Nov 2020 ob 18:19

Je kdo že uspel povezat lasten Mikrotik na A1 (telekom p2p optika)?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Nov 2020 ob 19:43

Pri A1 tudi če je P2P otika Telekom, ni nujno da je priklopljeno vlakno na centrali na A1 opremo, lahko je Telekom port. Ker A1 nima vsepovsod svoje opreme na vseh centralah.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Lastna oprema pri internetnem paketu na FTTH

Odgovor Napisal/-a Veron » 2. Nov 2020 ob 07:47

Sem 100%, da na tej centrali ni A1 opreme in je Telekom port. Je to dodatna omejitev, če se želim znebiti A1 modema in vse skupaj na Mikrotik priklopit?

Nisem še dobro pogledal, kaj sem sploh dobil. Vem da je Fritzbox 5490 (nevem če čisto prava številka) in vlakno direktno v modem.

Odgovori