trenutno sem na Telekomovi optiki, želim pa preiti na T-2, pravtako na optiko.
Trenutno je moja konfiguracija takšna, da imam do stanovanja (oz. kar do svojega routerja) pripeljana dva optična kabla (eden ima moder konektor, drugi pa zelenega). Zelen optični kabel ni priklopljen nikamor, moder pa je v moj router (Mikrotik) v katerega sem vtaknil SFP modul iz routerja (modema), ki sem ga dobil s strani Telekoma (Innbox). Se pravi, imam optični kabel direktno v moj router in tam vzpostavim PPPoE povezavo in potem naprej z UTP kabli do računalnika in televizorja (nastavil sem VLAN omrežja, tagging itd.). Od sedaj naprej bom uporabljal zgolj internet, tako da VLAN omrežij zaradi televizije oz. telefonije sploh ne bom rabil konfigurirati.
Slika za lažjo predstavo:

Optični kabel (moder) iz te škatle, ki je na steni v stanovanju, gre direktno v SFP modul, ki je v Mikrotiku.
Zanima me, če grem na T-2 ali bom tudi lahko uporabil svoj router in nič kaj drugega? Verjetno nimam GPON optike, ker nimam med SFP modulom, ki je v routerju in optičnim kablom, kateri pride v stanovanje iz bloka, nobene druge naprave, razen te, ki je na sliki?
Če je temu tako, bom kmalu prešel in Telekoma na T-2.