Ne delajo dohodni klici

Vse o T-2 IP telefoniji
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4881
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Apr 2010 ob 10:28

Pokliči na 059000002 in povej za številke ki jih veš, reči da morajo prijavit napako.! drugače pa vseeno lahko poskusiš če se dobiš iz mobilne ;)

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 18. Apr 2010 ob 10:54

iz mobilne se dobim :owned:

No recimo da prijavim: 1. številko (šiht), 2. številka je top sekret (ministrstvo), 3. številke pa ne poznamo... Reši se 1 številka? kaj pa ostalih 124 tisoč za katere še ne vem, da me ne morajo dobit?
To se po moje dogaja od samega prehoda telefonije na T2.

Se pravi, da moram odpret telefonski imenik in klicart po vrsti naj me pokličejo nazaj na domač. tel. če mi zvoni in si zapisat cifro katera me ne mora dobit :jao:

A mi lahko kdo razloži kako se taka zadeva reši (tehnično mislim) oz. zakaj pride do tega.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4881
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Apr 2010 ob 11:06

Ali sta obe številki slučajno pri katerem drugem operaterju kot je TS mogoče je in.life, softnet, amis pri prenešenih številkah se včasih zgodi, da potem niso dosegljive.
Če sta je mogoče specifična težava pri klicanju operaterja iz katerega kličen v T-2, tako da je napaka na stranki iz katere kličeš.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Apr 2010 ob 11:16

Gizoman napisal/-a:
A mi lahko kdo razloži kako se taka zadeva reši (tehnično mislim) oz. zakaj pride do tega.
postopek je dolgotrajen, da se odkrije kje pride do napake, vsekakor moras na T-2 sporociti katera stevilka te ne dobi in čas klica, potem tehniki pogledajo kje se ta številka nahaja (pri katerem operaterju) nato kontaktirajo tega operaterja ali je bil izvržen klic, tako po logih pridejo do napake kje se zalomi....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 18. Apr 2010 ob 11:28

Na šihtu mamo TS, ampak ko kličem domov se obnaša klicanje ko da kliče (ne javi nedosegljivost), doma pa vse tiho je bilo. Hec je tudi v tem da se s šihta dobi druge naročnike T2 telefonije mene pa ne :nevem:

Sm še enkrat klical na HD in prijavil napako... Na kerga forumaša se lahko obrnem če bodo težave težke?


EDIT 19.04.2010

Prosim za pojasnilo o praksi reševanja omenjene napake :beri:

Me je danes klical "tehnik" in dejal, da T2 nima nič s tem :jao: in da je potrebno v primeru mojega delovnega mesta prijaviti osebno napako na telekom.

Včeraj pa so na HD dejali da bo T2 rešil zadevo? :grrpc:

Uff....

EDIT 2 19.04.2010

Kličem na telekom in mi razložijo, da oni nimajo nič s tem, da moram na T2 prijavit napako in da jo mora naročnik od T2 rešit, tudi za dohodne klice :grr:
Pokličem nazaj na T2, pa mi spet tupijo, da naj kličem na telekom, da T2 rešuje samo odhodne klice......... :grrpc:

:shock: :shock: ...in zdej?

astras
T-2jevec
Prispevkov: 454
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 21:03
T-2: Že imam
Paket: baker+t4
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a astras » 19. Apr 2010 ob 14:05

daj mi podatke na zs
lp
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 19. Apr 2010 ob 18:15

astras: hvala za pomoč vnaprej; sem ti poslal zs

Sem pogruntal, da nas nihče od TS naročnikov ne mora dobit. Odhodni v TS za enkrat delajo. In to se po moje dogaja že od prehoda na T2 lani poleti. Težko je bilo takoj pogruntat saj je klicočemu zvonilo in si je mislil "ah saj jih ni doma", doma pa itak nismo dobili klica in posledično nismo mogli vedet da nas kdo kliče pa čeprav smo bili doma. Večina, da ne skoraj vsi, ki nas kličejo niso TS naročniki tako, da nismo mogli takoj opazit tega problema. Torej je TS kriv? Ali mogoče T2 v samem štartu? Mogoče je prišlo do napačnega komuniciranja med TS in T2? Nočem se nobenemu zamerit ampak, da se gre T2 in TS z mano ping pong pa mi ni všeč.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Apr 2010 ob 19:59

tudi jaz sem preveril, oseba ki kliče iz TS omrežja na T-2 in povezava ne dela, mora ta oseba poklicati svojega operaterja (v tem primeru TS) in javit na katero št. ne more klicati. tako tudi žal ti ne moreš klicati na TS in javiti napako za neko tretjo osebo.

predlama da dva ali trije tvoji kolegi ki imajo TS javijo napako na TS da ne morejo poklicati na tvojo številko.
PS: če bodo prijavljali napako na TS, naj čim manj razlagajo situacijo ... naj samo kličejo in prijavijo napako da te ne morejo poklicati in to je vse.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 19. Apr 2010 ob 20:49

Zanimivo ni kaj. Prijatelji mi bodo mogli reševat problem, ki sta ga zakuhala T2 in TS. Pa brez zamere, T2 je še vedno špica glede storitev, ko so le te brez problemov. MrTwelveTrees se ti zdi ta rešitev korektna? Če recimo dva kolega, ki sta na TS prijavita napako bom lahko dobil dohodne klice od vseh TS naročnikov ali samo od teh dveh? Zakaj preprosto T2 ne prime zadevo in jo reši v prid lastnega naročnika, ki ima težave z dohodnimi klici? Naj T2 pokliče TS in jih nakuri kaj se grejo! Rad bi razumel vse skupaj pa mi nekako ne rata.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Apr 2010 ob 22:02

T2 ne more pogledati logov kje se ustavi klic ki prihaja iz TS omrezja, TS pa lahko preveri kje se naredi napaka...
ker klic ne gre direkektno od TS na T-2 ampak so vmes se druge poti....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

astras
T-2jevec
Prispevkov: 454
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 21:03
T-2: Že imam
Paket: baker+t4
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a astras » 21. Apr 2010 ob 08:25

tocno tako.. sem pa tudi podal obsiren odgovor na zs..
lp
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 908
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a kekoke » 21. Apr 2010 ob 11:15

Ker je Gizoman ostal v tej temi sam med T-2jevci in ker je tako popularno pisat obširne odgovore privat, bom pač jaz brezosebno skurcal T-2 do konca.
MrTwelveTrees se ti zdi ta rešitev korektna?
Tole se mi zdi vprašanje, ki dobro odraža prepad med "naivnimi potrošniki" in "najboljšim operaterjem". Seveda gre samo za mnenje enega neuradnega T-2 tehnika, ki tukaj pametuje v anonimnosti. Ampak je zanimivo, da se tovrstna stališča neuradnikov, ki "dajejo prav" firmi kar vrstijo, torej verjetno mora bit kaj na tem, da je tako tudi stališče firme.

Ne vem kdaj boste dojeli, da taka rešitev ni le nekorektna ampak je napačna. V neskončnost se prilagajati neumnemu sistemu ni prava rešitev. In kdo ima tuki kakšno moč, da bi sistem spremenil? Anonimni uporabnik T-2 storitev ali drugi največji operater v državi? Boli uporabnika kje se je klic ustavu, on ima pogodbo samo z enim operaterjem in kolikor vem naj bi mu ta poleg odhodnih zagotavljal tudi dohodne klice, se morda motim? Človek je bil eno leto brez dohodnih klicev iz (ve samo za) enega omrežja. Pa sem prepričan da gre pri tem za hujšo kršitev pogodbe in v normalni državi bi operater za tako napako hudo finančno odgovarjal. In potem ne bi vsakega, ki mu niste "dolžni" pomagati (ne kot neuradniki ampak kot firma) pošiljal v T1 krasne ampak bi se dejansko potrudil, da do takih stvari ne bi več prihajal.

Druga zgodba je kako je sploh dopustno, da se klic ustavi, klicatelj pa o tem nima pojma, pfuj taka tehnologija. Če si včas loh takoj vedu, da je s telefonom neki narobe, zakaj sedaj ne moreš? Ja, del odgovornosti je tud na uporabnikih, ker tako šalabajzerstvo dopuščajo. Čeb bil vsak tako tečen, kot par uporabnikov tega foruma, bi stvari sigurno potekale drugače. Tko da vse, ki mislijo, da je njihova dolžnost se pusitit pinkponkat pozivam da se uprejo takemu sistemu po svojih najboljših močeh. In ker je naša pravna država en k. vredna jih pozivam, da izrazijo svoj gnev na primeren način in ne z retoričnim vprašanjem,
MrTwelveTrees se ti zdi ta rešitev korektna?
NE, NI !
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 21. Apr 2010 ob 11:31

Najlepša hvala za posredovanje astras, ampak kot naročnik T2 storitev mi mora T2 zagotavljat storitev telekomunikacij 100%. Tudi, če je napaka pri TS mora T2 posredovat in ne naročnik. Sem posredoval tudi na TS, pa ni bilo sreče, tudi kot podjetje naročnik pri TS, da se me ne dobi na domač telefon ni bilo sreče (spet da mora T2 naročnik javiti napako na T2). Čakam še kolega, ki bo kot fizična oseba/naročnik TS-a klical na TS, da vidim kaj bojo njemu rekli. T2 in TS me imajo očitno za kekca, ker mi noče nihče pomagat pri rešitvi problema, kaj šele, da bi se gdo lotil tega. Sam ne morem rešiti problema, ker nisem zaposlen ne pri T2 in ne pri TS, če bi znal sam rešit problem bi ga. Prav lepo so mi na APEK-u razložili, da imam pravno podlago za predlog rešitve spora po pravni poti, da mi mora T2 rešit problem, tudi če je problem pri TS. Kam smo prišli? Rad bi še naprej uporabljal telefonijo pri T2, ampak pod pogojem, da se reši moj problem. A moram res prijavit spor na APEK, mi res ne mora nihče "normalno" pomagat?

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a gali » 21. Apr 2010 ob 12:32

Apek je dobra resitev, v kaksnem mesecu bos imel resitev. Ne pozabi se na svoje financne zahtevke, saj se bo T-2 skoraj zagotovo pripravljen poravnavati. Dokler ti dohodni klici ne delujejo, ti ni potrebno sporociti APEK, da je zadeva zakljucena. Torej APEK zelo uspesno priganja T-2 k resitvi, v tvojem primeru priganja k resitvi T-2 in Telekom.

Veliko uspeha in vztrajnosti ti zelim!

astras
T-2jevec
Prispevkov: 454
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 21:03
T-2: Že imam
Paket: baker+t4
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Ne delajo dohodni klici

Odgovor Napisal/-a astras » 21. Apr 2010 ob 12:53

pa saj ni nihce rekel da mora narocnik posredovati informacije na TS... Tisti ki klice (nekdo iz omrezja TS - v tem primeru ste to vi), torej NAROCNIK TS mora prijaviti svojemu operaterju (TS), da ne more priklicati dolocene stevilke!!

Ce vi ali kdorkoli od NAŠIH strank ne bi dobil dolocene stevilke na TS bi seveda mi reševali to zadevo, ker bi transparentno videli kje je napaka...

osebno bi z veseljem pomagal ampak tukaj ne moremo nic, ker klicatelj (A stevilka) ni pri nas ampak je pri nas KLICANI (B stevilka)... upam da se razumemo
zadeva je ze bila razlozena.. prav tako je bilo ze nekaj banalnik primerov za lazje razumevanje.

pa se ena...
torej.. nekdo, ki je nasa stranka hoce poklicati nekoga na amis, ts, tus, kamorkoli... in ji to ne gre (iz kateregakoli razloga). Taksna stranka bi po VAŠEM MNENJU morala poklicati na amis, ts, tus... ????? in NE SVOJEGA OPERATERJA (to je t-2)???
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

Odgovori