[Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Splošni pogovori o T-2
OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

[Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 25. Apr 2007 ob 11:22

Se mi zdi, da sem bila med prvimi, ki sem bila v Kranju priklopljena na optiko in danes je ubistvu že 412. dan :)
Smo najprej doma želeli vzeti samo internet... potem so pa prinesli ubistvu vse škatlice, zaradi nekega testnega obdobja, pa smo se potem kar odločili, da z vsem ostanemo na T2 :)

S priklopom nisem imela večjih težav, rahel problem je bil samo pri telefoniji, ker nismo hoteli imeti belcota ampak pač star, brezžični telefon.
Je bilo cel kup klicanja, pa poslušanja da se da, pa z druge strani, da se ne da... potem sem šla pa v kranju v pisarno T2, kjer se je ubistvu dokončno ugotovilo, da se da...
Sem dobila tisto napravo, ki ima modro lučko...Sicer vse skupaj potem kakšen teden ni delalo... pa se je tudi to uredilo in sicer z "ugrabitvijo" T2jevca, ki se je slučajno sprehajal okoli bloka :)

Zdaj pa še razlog, da sem se spravila po tolikem času pisati "svojo izkušnjo". Nikjer na forumu nisem našla, kam naj napišem tole vprašanje, tako da sem raje tukaj novo temo odprla, kot pa kje drugje :)

In sicer me zanima, kako je s kupljenimi aminoti in garancijo, če slučajno nekaj neha delati?
Ker pri najemnini je tako (če sem prav računala), da aminota približno v 4 letih odplačaš...s tem da če je karkoli narobe, enostavno paš zamenjaš... Kaj pa pri kupljenih? Po enem letu, ko ni več garancije in neha delati...mi preostane samo to, da najamem pač še enega aminota? Ali je kako drugače urejeno vse skupaj?

lp Nina
Zadnjič spremenil OrionLady, dne 15. Jan 2009 ob 11:37, skupaj popravljeno 3 krat.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Apr 2007 ob 11:24

Če ste ga pokvarili, boste morali plačati. Če se je pokvaril sam, pa ga bodo zamenjali. Torej le v Info Center Kranj z njim... :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8170
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 25. Apr 2007 ob 11:27

Amino ima določeno garancijo katero lahko uveljavljaš seveda, če ti jo priznajo v nasprotnem primeru stroške kriješ sam, oziroma najmeš drug amino.
Slika


Lp, Kitl

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 25. Apr 2007 ob 12:20

Nimda, Kitl, hvala za odgovor :)

Amino še ni pokvarjen in nekako upam, da še nekaj časa ne bo...bolj me je pač zanimalo kaj bo, če bo :)
Malo berem po forumu, pa ljudje jamrajo, da se je njihov daljinec odločil, da ne bo več delal in take stvari... Pri siolu vem, da morajo tisti, ki je oprema njihova, plačati daljinec ..Tisti, ki jo imajo pa kao v najemu, oziroma je lastnik opreme Siol, ga pa dobijo zastonj. (seveda po garancijskem roku, pa pustimo tist daljince, ki se radi kopajo in tiste, ki obožujejo "futmasaž" pri miru... tisto so posebne okoliščine za katere verjamem, da ne velja nobena garancija)
Kako je pa glede tega urejeno pri T2?

Je pa fora v tem, da sem po enem letu od kar sem naročnica, dobila zahvalo, ker sem se odločila postati T2 naročnica, kopijo pogodbe (prvo verzijo pogodbe, kjer je označeno, da naročam samo internet) in pa seveda račun za aminota...
A je za pogodbo potrebno kakšen update naredit? :) Ali pač ni panike in lahko vse skupaj na miru pustim in naj se v administraciji sami znajdejo kot jim pač paše?

maxmagnus
Guru
Prispevkov: 941
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Odgovor Napisal/-a maxmagnus » 25. Apr 2007 ob 12:28

Če ti bo crknu daljinc, ti ga bodo zamenjali v KR v T-2 info pisarni...
Meni sta dve tipki nagajali na daljincu, pa so mi ga brez problemov zamenjali...

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 25. Apr 2007 ob 12:31

Update ni potreben. Vsi ostali dopisi so nekakšni aneksi k tej originalni, prvi pogodbi. T-2 ve za spremembe, saj ti jih zaračunava. :wink:
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 17. Maj 2007 ob 23:49

Približno pol leta nazaj sem jamrala, da mi TV skoraj vedno, ko ga nekaj časa gledam enostavno zmrzne... ga moram potem spodaj na gumbu ugasnit...pa je potem nekaj časa OK...
Sem dobila potem cel kup uporabnih nasvetov, ampak nisem nič od tega naredila (jaja...) ker se je stvar sama od sebe uredila in je bilo sedaj, do pred parimi dnevi mir... :roll:

In seveda vprašanje... kaj naj naredim (poleg tega da naj kupim nov TV ;) ).
A je moj TV občutljiv na spremembo vremena? Je v puberteti mogoče pa se zaradi tega zmišljuje kaj in kako?
Al je mogoče za vse skupaj kriv amino in kakšne nadgradnje, ki TVju niso všeč? :?

lp Nina

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 18. Maj 2007 ob 08:42

Dej malo razmajaj in pričvrsti konektor kabla od TV do Aminota - tako na strani kjer je povezan z Aminotom, kot na strani, kjer je povezan s TV. Če ne pomaga, lahko prideš Aminota zamenjat, morebiti je Amino kriv. Lahko je pa seveda tudi konektor na TV-ju...

Programske nadgradnje seveda ne vplivajo na to.
Optika 100/10

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 20. Maj 2007 ob 11:54

Na žalost tole s konektorji, kar si mi predlagal, ni pomagalo...

Sem zdaj zamenjala svoj amino s tistim v dnevni sobi...pa bom videla, če je amino kriv, da ne bom za brezveze težila v poslovalnici v Kranju :)

Sej, načeloma mi ni težko riti dvignit pa it na gumbek ugasnit TV(da ne boste mislili kakšna lenoba sem;) ).
večja "težava" je zjutraj, ker imam namesto budilke nastavljeno, da se mi prižge TV...in ko si hočem privoščiti še tistih zadnjih 5 minut spanca v miru...si jih ne morem ker se, zaradi tega, ker je tv zmrznil, ne da nastaviti, da naj se prižge nazaj čez 5 minut in se seveda TV ne da ugasnit.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 20. Maj 2007 ob 13:16

Nisem vedel, da imaš 2. Prosim poročaj, kako se je obnesla menjava! :)
Optika 100/10

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 22. Maj 2007 ob 09:19

Evo, mam poročilo... TV v dnevni sobi (z "mojim" aminotom) dela brez problemov)... Kar se pa mojega tvja tiče... je pa to popolnoma druga zgodba...
No zdaj sem vsaj sigurna, da je TV kriv :S

Eno vprašanje... kolk so kvalitetni kaj teli, ta poceni LCD tv-ji... recimo znamke Matrix in podobno?

lp Nina

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 11:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 22. Maj 2007 ob 09:25

Hmm, če že, bi ti raje priporočal LGja. Mam enepar prijateljev, ki so kar zadovoljni z njim (tudi cenovno gledano:).
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8170
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Maj 2007 ob 09:50

Mah poceni LCD je tko tko. Jaz sem si kupil Samsunga sicer je malo dražji sem pa zelo zadovoljen z njim. Tak problem kot ga imaš pa ti imam pa jaz isti na 5 let stari CRT televiziji od Gorenja.
Slika


Lp, Kitl

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 9. Jun 2007 ob 16:10

Sem ravno sredi generalnega čiščenja, pa me zanima, če je resnično nujno hraniti vso to embalažo od aminotov, milana...ali pa lahko vse skupaj, mirne vesti vržem v smeti?

lp Nina

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Jun 2007 ob 16:11

Zavij v plastično vrečko, pa odnesi v klet. Če ne misliš vračati opreme, potem tudi embalaže ni treba hraniti, je pa dobro za vsak slučaj, če boš kdaj hotela kak novejši ali zmogljivejši kos opreme in bo treba zamenjati. :)
Optika 100/10

Odgovori