REZANJE informacijskih vrstic po zadnjih posodobitvi

Vse o T-2 IP televiziji
gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1646
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH

Re: REZANJE informacijskih vrstic po zadnjih posodobitvi

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 20. Sep 2008 ob 19:08

:jao:
Slika Optika od 30.5.2008

mte
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 00:56
T-2: Že imam

Re: REZANJE informacijskih vrstic po zadnjih posodobitvi

Odgovor Napisal/-a mte » 20. Sep 2008 ob 20:23

Ne vem, zakaj ima T-2 pri določenih stvareh tako zabetonirano mnenje, da ne dopušča fleksibilnosti. To je podobno, kot bi jaz naredil spletno stran, ki bo delala čisto lepo po standardih v normalnih brskalnikih, za Internet Explorer, ki teh standardov ne upošteva dovolj (vključno z verzijo 7) bi pa rekel - pa kaj, jaz sem naredil po standardih, če pa kateri brskalnik ne dela prav, pa nismo mi krivi. To pač ni korektno razmišljanje. :jao:

Seveda vi želite narediti zadevo maksimalno dobro pri optimalnih pogojih. Ampak trenutno smo še daleč od optimalnih pogojev. Ko bodo vse TV postaje oddajale normalno 16:9 signal, se strinjam, vrstica mora biti čisto pri robu. Ampak trenutno menim, da bi se morali prilagajati. Vsaj na Philips LCD-jih (upam si trditi, da jih ima kar nekaj uporabnikov) običajno programi izgledajo najbolje pri AUTO formatu. To pomeni, da mi ni treba gledati 4:3 oddaje na polovici ekrana, hkrati pa se robovi slike (kjer običajno NAMENOMA ni detajlov) porežejo, da mi ni treba gledati močno pretirano širokih ljudi. Skratka - KOMPROMIS.

Res bi rad slišal en PAMETEN razlog zakaj take nefleksibilne odločitve, do sedaj ga še nisem. Bom pa tudi jaz poslal en mail na info mail, da vidim če bo kakšen bolj "uradni" odgovor.

lp

Odgovori