POP TV in 16:9 format slike
Re: POP TV in 16:9 format slike
Pa sej jaz ravno pravim da DVB-T ne deluje pravilno
Morda je kak parameter treba še potweakati na popu;)
Morda je kak parameter treba še potweakati na popu;)
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
...
Zadnjič spremenil killah bee, dne 21. Jan 2009 ob 09:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Megane 225 Renault Sport
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Sej se me ne tiče, ampak a vi tut kej delate, al sam TV gledate cele dneve?!
Optika 100/10
-
- Model
- Paket: 10/2 + TV + TEL
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Mogoče pa proučujejo negativne vplive T-2jeve IPTV
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Bradek, a prideš pogledat k meni domov zdajle, ko je "As ti tud not padu?" na sporedu?bradek napisal/-a:Oprosti, ampak doma imam tudi DVB-T in mi poptv ne zazna 16:9, ko se ta predvaja, medtem ko mi ORF normalno preklaplja med 4:3 in 16:9.
Se dogovoriva cez 14 dni ko bo spet formula, tako kot je bila danes, pa pridi k meni
Brez heca, nekje nekaj ne klapa, ker mi ORF normalno preklaplja. Saj ne pravim da gori voda, samo nekje nekaj ne stima ocitno. Zal pa ne poznam toliko zadeve, da bi lahko nasel vzrok... ampak ORF deluje
p.s.: Sem ravnokar probal in Vlado je z Jurijem precej stisnjen (beri: 16:9 letterboxan, na 16:9 televizorju), dočim je slika na ORF taka kot mora biti (trenutno se igra Tatort: http://tv.orf.at/program/orf2/primetime/20081012/ ). Lahko še kako zadevo probam, če potrebuješ kak info, samo reci.
Brez heca, nekje nekaj ne klapa, ker mi ORF normalno preklaplja. Saj ne pravim da gori voda, samo nekje nekaj ne stima ocitno. Zal pa ne poznam toliko zadeve, da bi lahko nasel vzrok... ampak ORF deluje
p.s.: Sem ravnokar probal in Vlado je z Jurijem precej stisnjen (beri: 16:9 letterboxan, na 16:9 televizorju), dočim je slika na ORF taka kot mora biti (trenutno se igra Tatort: http://tv.orf.at/program/orf2/primetime/20081012/ ). Lahko še kako zadevo probam, če potrebuješ kak info, samo reci.
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
S katerega oddajnika sprejemaš?
-
- Faca
- Paket: Oranžni Diamant HBO
- Kraj: Medvode
Ne vem,verjetno je preklop odvisen tudi od TV-ja.Pri meni je namreč tako,da mi POP TV preklopi v iz 4:3 ne v Wide(16:9) ampak v zoom,kar pomeni,da lahko sliko dvigujem oz.spuščam,je pa res,da se skoraj popolnoma ujame v format 16:9.In to se dogaja samo pri POP TV in Akanalu.Iz tega sklepam,da je vseeno nekaj narobe s tem formatom.
Popolnoma enako je na T2,kot na kabelski,torej bi sklepal,da je napaka pri POP TV.
Popolnoma enako je na T2,kot na kabelski,torej bi sklepal,da je napaka pri POP TV.
kokica, po pravici povedano ne vem natancno...
http://www.rtvslo.si/dvb-t/uploader/web ... elika9.jpg
Kater oddajnih pokriva Grosuplje? Krim? Šance?
http://www.rtvslo.si/dvb-t/uploader/web ... elika9.jpg
Kater oddajnih pokriva Grosuplje? Krim? Šance?
-
- Navdušenec
Krim sigurno deluje, ker ga kontroliramo
Preko Šanc pa mislim, da ne Ne dam roke v ogenj.
Preko Šanc pa mislim, da ne Ne dam roke v ogenj.
Megane 225 Renault Sport
Nekje prej sm že napisal da so vsi prehodi med 16:9 in 4:3 analogni. Prehod traja slabo sekundo.
Če dobro opazujete prehode se vidi kako reklame zvezno prekrijejo črne robove, brez preskoka razmerja.
Torej prevega 16:9 ni..je sam pofl za maso. Preklop verjetno dela tistim ki jim vrže v zoom ne pa v 16:9.
Če dobro opazujete prehode se vidi kako reklame zvezno prekrijejo črne robove, brez preskoka razmerja.
Torej prevega 16:9 ni..je sam pofl za maso. Preklop verjetno dela tistim ki jim vrže v zoom ne pa v 16:9.
-
- Navdušenec
Preklop traja sekundo zaradi samega sistema predvajanja programa
Zadnjič spremenil killah bee, dne 21. Jan 2009 ob 09:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Megane 225 Renault Sport
-
- Legenda
- Paket: Brezčasna optika 100/10
Točno s tem si dokazal, da JE pofl.
Lej, vzami DVB-T digitalni dump od tiste minute, iz katere v katero pride prehod. Analiziraj headerje in glej, ali se notri pravilno popravi podatek o ločljivosti in aspect ratiu. Če se, pol dela. Če ne, pol ne.
WSS in podobne analogne pizdarije so preteklost.
Lej, vzami DVB-T digitalni dump od tiste minute, iz katere v katero pride prehod. Analiziraj headerje in glej, ali se notri pravilno popravi podatek o ločljivosti in aspect ratiu. Če se, pol dela. Če ne, pol ne.
WSS in podobne analogne pizdarije so preteklost.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala
il' je pekar /
il' budala
- korenje
- Model
- Paket: 10/2
mene pa zanima, kdaj nam bo gratel začel prekopavat galjevico
-
- Navdušenec
@Celloak: potem mi pa ti povej, kaka slika je z raztegnjenimi obrazi na 4:3 in normalnimi na 16:9 TVju?
Zadnjič spremenil killah bee, dne 21. Jan 2009 ob 09:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Megane 225 Renault Sport