Sheme/slike optičnega priključka in opreme

Splošni pogovori o T-2
Tik-Tak
Znanec
Prispevkov: 59
Pridružen: 1. Sep 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: brezčasna optičarka

Re: Sheme/slike optičnega priključka in opreme

Odgovor Napisal/-a Tik-Tak » 18. Nov 2008 ob 20:29

Stefi napisal/-a:
Krypto napisal/-a:Če imaš vse storitve priklopljene preko switcha(dodatnega) zelo rada kocka TV, dovolj argumentirano?
@stefi Jaz bi se odločil za drugo varjanto, ti samo mojstrom reči da bi rad imel tam kjer je sedaj VDSL priključek, izberi optimalno pot za optični kabel, če pa je treba kje narediti prostor lahko tudi to že predhodno storiš.
Krypto, hvala za mnenje, tudi sam se nagibam k tej varianti.
Torej potrebujem še informacijo, kako mora biti oz. je lahko napeljan optični kabel iz omarice do switcha, da pripravim "teren".
Ali pa je morda najbolje počakati, da pridejo mojstri od T-2 in se takrat dogovorimo za konkretno napeljavo in potrebne aktivnosti.

Lp, Stefi
Prijatelj je ob prenovi hiše predvidel tudi kanal za optični kabel, tako se fantje iz Gratela v tega dali notranji optični kabel. Pa še veseli so bili. :D

Svetujem ti, da pripraviš kanal za optični kabel, ostalo pa prepustiš Gratelu. Tako ne boš rabil ob njihovem prihodu nič premikat. ;-)
Slika

Miami_T
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 19. Okt 2006 ob 16:39
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Ljubljana

Re: Sheme/slike optičnega priključka in opreme

Odgovor Napisal/-a Miami_T » 17. Dec 2008 ob 21:58

Jaz imam podoben problem. Živim v stolpnici v kateri naj bi že bila optika. Trenutno imam še VDSL. Ne bi rad imel imel optičnega stikala v predsobi ampak, bi ga lociral kar v dnevno sobo, kar znese cca. 10m optike v stanovanju.

Poklical sem na informacije in na vprašanje koliko kabla mi pripada pri priklopu stanovanjske enote je dekle vstrajalo na max 5-ih metrih :( . Sedaj me zanima ali to res drži? Ne bi rad polagal kanalov, potem bi mi pa monterji rekli, da tako daleč pa ne morejo izvesti priklopa.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1647
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Sheme/slike optičnega priključka in opreme

Odgovor Napisal/-a Krypto » 18. Dec 2008 ob 10:52

Za optični priključek se dogovarjaš z mojstri ki pridejo zvarit optični kabel. Če imaš svoje želje glede postavitve, jim to omeni in nebi smelo bit problema.
Drugo so kabli, ki jih dobiš pri ostali opremi in so načeloma dolžine do 5m. Če rabiš daljše, se to smatra kot interna inštalacija, in je to stvar stranke kako bo uredila. Vedno pa se da dogovoriti za ureditev kablov proti plačilu.

Odgovori