Internet smo naročili na naslovu moje babice in dedka, oba že v zelo lepi starosti. No pred 2 tednoma (!) me kliče teta s T-2, da pridejo ta čet. s Telekoma narediti nekaj, za kar mi še vedno ni uspelo izvedeti, kaj je. Vprašala sem jo, če mora biti zraven kdo, ki se na to spozna (ker pač babica in dedek vesta samo, kje je telefon, tu pa se konča) in dobila odgovor: eeem, ne. In to je vse, kar sem uspela izvedeti. Sedaj imam še dve vprašanji, če mi kdo zna pomagati:
1. kaj bo Telekom sploh delal, da vem, če potrebujejo tudi koga, ki ve malo več o priklopu interneta?
2. nič ni omenila priklopa T-2, rekla je samo, da T-2 tehnik pride kasneje (res natančen podatek) - a to pomeni isti dan ali kako? Ženska me je tako zmedla, da sem pozabila vprašati
Aja, še tole - pogodbe nismo dobili vrnjene, zato postopka ne morem spremljati na spletu.
[Naročila sem] 1/256 + 2xIP TV (skupno razvezan)
- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Re: [Naročila sem] 1/256 + 2xIP TV (skupno razvezan)
Verjetno bo TS prinsel razcepnik (splitter) in ta MORA biti montiran PRED vsemi telefoni v hisi(ce jih je vec).
Bolje se je prej pozanimati,kje je kaj napeljano,da ne bo pozneje slabe volje.
Verjetno isti dan(uro) pricakuj tudi T-2 monterja.
V blizini tega razcepnika bo verjetno montiran modem in je potrebno imeti tudi elektricno vticnico
Od tu naprej gredo racunalniski (UTP) kabli do TV in racunalnika.To naj bi bilo delo stranke ampak ce bos imel zvrtane luknje in prijaznega monterja ti bo potegnil kable skozi luknje in stisnil konektorje-ne pricakuj pa,da bo vlekel 50 m kablovja po ceveh,lepil kanalcke,...
Bolje se je prej pozanimati,kje je kaj napeljano,da ne bo pozneje slabe volje.
Verjetno isti dan(uro) pricakuj tudi T-2 monterja.
V blizini tega razcepnika bo verjetno montiran modem in je potrebno imeti tudi elektricno vticnico
Od tu naprej gredo racunalniski (UTP) kabli do TV in racunalnika.To naj bi bilo delo stranke ampak ce bos imel zvrtane luknje in prijaznega monterja ti bo potegnil kable skozi luknje in stisnil konektorje-ne pricakuj pa,da bo vlekel 50 m kablovja po ceveh,lepil kanalcke,...
Re: [Naročila sem] 1/256 + 2xIP TV (skupno razvezan)
Ma ta T-2 se norca dela. Točno sem vedela, kaj bo, ker nam nihče ni povedal, kdaj pride monter. Včeraj si mama vzame dopust, da bo babici in dedku pomagala, ko pridejo. Seveda ni prišel nihče in šele, ko sem zatežila drugemu operaterju, sem izvedela, da brezveze čakamo.
Zakaj za vraga me je pred dvema tednoma klicala neka gospa, češ da pridejo s Telekoma na ta dan ob tej uri k nam, če Telekom sploh ni prišel, ampak nekaj preklopil na svoji centrali, monter se je pa itak zgubil? Ne razumem, zakaj so sploh potrebni monterji - pri vseh operaterjih smo opremo dobili domov in jo sami priklopili. Ampak dobro, če že morajo biti, naj vsaj hodijo, ko je dogovorjen priklop Tole se zdaj že pošteno vleče...
Zakaj za vraga me je pred dvema tednoma klicala neka gospa, češ da pridejo s Telekoma na ta dan ob tej uri k nam, če Telekom sploh ni prišel, ampak nekaj preklopil na svoji centrali, monter se je pa itak zgubil? Ne razumem, zakaj so sploh potrebni monterji - pri vseh operaterjih smo opremo dobili domov in jo sami priklopili. Ampak dobro, če že morajo biti, naj vsaj hodijo, ko je dogovorjen priklop Tole se zdaj že pošteno vleče...