[Naročil Sem] 10/2 + IPTV + Telefon

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
brixie11
Novinec
T-2: Že imam
Paket: 10/2 +IPTV +Telefon
Kraj: Šoštanj
Kontakt:

[Naročil Sem] 10/2 + IPTV + Telefon

Odgovor Napisal/-a brixie11 » 26. Sep 2006 ob 21:06

Sedaj sem se tudi jaz odločil ( po nekajdnevnem surfanju po forumu ), da napišem svojo zgodbo. Prosim, da se udobno namestite ( ne priporočam klasičnih stolov ).

Torej, pa poglejmo moje življenske izkušnje. Internet, hja internet v mojem življenju igra kar precejšno vlogo, imam ga že od vsega začetka Siola. Tistega, saj se kdo spomni tiiiii, tiiitrrrrrr tiiii tiiii... in sem ga dobil, ko se je Siol rodil. Plačeval sem mastne dnarce za celih 16kbps - to je cela 2KB dol gor pa ne vem in se tudi nisem nikoli spraševal kako to deluje. Samo takrat sem mislu, da sn boga za oné primu. Drugače pa da vam povem: KATASTROFA. (A vi se derete na ubogi T2, ki dela s polno paro in sem zasledil nekaj problemov; tu moram omenit par žalostnih zgodb, ki so jih nekateri utrpeli ). Tudi moja ni prav rožnata pri T2, ampak jih razumem.. no o tem malo kasneje. Sedaj smo pri Siolu in njegovem rojstvu. Kot vzoren meščan 8) sem plačeval položnice ( še one na katerih je pisalo SDK, če se kdo spomni ) in ob številnih prekinitvah in zelo prijazni tehnični pomoči ( :evil: ), če verješ.

Tako sem uspešno vstrajal vse do ISDN tehnologije. Uaaaaaaa celih 7KB downloada; majka, zmagu sn. Paaaaa neeeee, ka to leti...no takšen je bil moj vtis AMPAK velik AMPAK, če si hotu met ISDN net si mogu met ISDN priključek ( osvežitev spomina - 3500 SIT naročnine + čas, ki si ga prebil na netu + pogovori ). Ko sem dobil položnico sem izgledal nekako takole: :shock: , potem pa takole: :cry: . No potrebno je bilo omejit čepenje na netu in omejit pogovore. No tako je vse laufalo do prihoda ADSL.

Hja, men so oke vun padle. 1Mbps za 8k sit no ja si pa lahk gor kok češ. Zopet AMPAK si mogu met spet ISDN, zopet 3,5kSIT + net 8kSIT + pogovori. ampak to je bilo nekak sprejemljivo. Tako, ob prihodu ADSL se je tudi začelo zapletat z raznimi izpadi in muhami, da ne omenim, da so mi zamenjali 5 modemov, ker so hočeš nočeš izdahnali. Omenit še moram to, da vsaka povezava, ki sem jo imel ni dosegala obljubljene hitrosti. ADSL mi pade tudi na 500kbps in tako ostane po več ur. Največ pa mi dela na 100 KB/s. Tako deluje vse skupaj do danes, ki se je malce vse pošlihtalo.

No, pisalo se je leto 2005, ko sem zvedel za T2. Takoj sem izpolnil formular in se prijavil na njihove storitve. Žal še v mojem kraju ni bilo možnosti za priključitev in sem čakal do 26. Avgusta 2006. Dobil sem pogodbo in jo izpolnil še isti dan in poslal nazaj. Pogodba je tako obtičala pri... ( bok si ga vedi kje ). Čakal sem 10 delovnih dni in poklical na T2. Povedali so mi, da še poizvedba ni šla naprej do telekoma in tako je še do danes. Samo za to se ne sekiram, ker poizvedbe niso poslali zaradi tehtnega razloga ( ker tako odganjat kupcev oz. naročnikov si pač ne mislijo ). Pač, kot navaden smrtnik kličem vsak dan na HelpDesk in povprašam " a je že ".

Med tem časom sem mal surfal po Siolovih straneh in naletel na zelo zelo skrito varjanto, da imaš popust za zvestobo. Sn si mislu, zaka pa ne, pa izpolnim formular in mi vrže ven, da sem pri njih cele 3 leta. Malo se popraskam po glavi in si rečem " ma ne bom se s tem zajebaval " in pustim tako brez klicev in pisanj. Čez nekaj dni pride pošta z zelo lepo izdelanimi kupončki za pridobivanje novih članov. Pridobiš ne vem koliko novih članov se ti naslednji obrok zmanjša ( ne spomnim se za koliko ). EN OBROK pa a so mal na glavo padli, da se bom js špilu njihovga agenta in iskal nove interesente za tako bedno nagrado. Ampak to so "desperate moves " se mi zdi. ( Hvala bogu za konkurenco ). No na koncu je še pa Telekom podražu storitve " čoh, čoh ".

Omembe vredno je še, da Siol od vsega začetka ni spremenil svojih storitev niti glede prenosa ( ups... tu moram poudarit, da sem na začetku mel pol mega potem so mi pa dali mega za isto ceno in to samo zaradi tega, ker so morali baje zamenjat tehnologijo, ki ni podpirala takšne hitrosti ), niti glede cene.

Kar se pa tiče T2 pa bom reku takole: Vsaka nova stvar, ki je zgrajena, sprogramirana ali narejena na takšen ali drugačen način, ima "PORODNE KRČE". Delal sem v vzdrževanju in se ukvarjal s programiranjem krmilnikov in vem, ( ne da bi se hvalu ), da sem bil zelo dober programer in mi nobena stvar ni takoj zlaufala tak ko bi mogla. Vedno so bili potrebni neki popravki ali pa samo olepšave.
Tako, da vam svetujem, da bodite strpni in sem prepričan, da je to naložba, ki se izplača.

Takšna je moja zgodba glede neta. Upam, da nisem koga užalil, prav tako se opravičujem Telekomu in Siolu ( ampak tako je, vse se stara, novo zamenja staro, mlado zamenja staro... ), če sem kaj preveč reku, skratka pa pišem resnico.

Lep pozdrav, Brixie

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 26. Sep 2006 ob 21:34

že parkrat se je dokazalo, da, če pustiš naročniško številko, lahko "čarobna vila" zadeve pospeši...
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
brixie11
Novinec
Paket: 10/2 +IPTV +Telefon
Kraj: Šoštanj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brixie11 » 26. Sep 2006 ob 21:36

Hvala za namig, ampak to je že v teku.

Lp., Brixie

Benzy
Začetnik
Paket: 10/2
Kraj: Šempeter

Katastrofa

Odgovor Napisal/-a Benzy » 27. Sep 2006 ob 18:47

Ja Brixie, j...t jih je treba pol pa zrihtajo...
Mal se hecam, T2 je kar zakon, samo malo traja...
Lep dan Vam želim.

Odgovori