Hitrost mobilnega interneta v Mariboru
Hitrost mobilnega interneta v Mariboru
Pozdravljeni!
Sem, že poldrugi mesec, uporabnik T-2 mobilnega interneta. Zanima me kakšne hitrosti dosegate drugi uporabniki v Mariboru, na kateri lokaciji ter na kakšni opremi ob kakšnem signalu.
Npr. na Teznu, pri McDonaldsu, v III. nadstropju, pri signalu 3-4 črtice na 3.6Mb usb modemu - dosegam v popvprečju hitrost 100 Kb/s - max. 245 Kb/s (v zgodnjih jutranjih urah).
Kar me zanima, ali so to realne hitrosti oz. a bi se jih kako dalo izboljšat npr. z boljšim 7,2 Mb modemom?
Sem, že poldrugi mesec, uporabnik T-2 mobilnega interneta. Zanima me kakšne hitrosti dosegate drugi uporabniki v Mariboru, na kateri lokaciji ter na kakšni opremi ob kakšnem signalu.
Npr. na Teznu, pri McDonaldsu, v III. nadstropju, pri signalu 3-4 črtice na 3.6Mb usb modemu - dosegam v popvprečju hitrost 100 Kb/s - max. 245 Kb/s (v zgodnjih jutranjih urah).
Kar me zanima, ali so to realne hitrosti oz. a bi se jih kako dalo izboljšat npr. z boljšim 7,2 Mb modemom?
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Re: Hitrost mobilnega interneta v Mariboru
Jaz pri signalu 1 črtica dosegam hitrost 1mbit na Merlin X950D kartici. Pri polnem signalu pa 6mbit+
Potem si verjetno blizu bazne postaje, ker jaz ob boljšem signalu ne opazim nobene razlike v hitrostih oz. je to odvisno od zasedenosti omrežja na tej lokaciji.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
Malkec napisal/-a:Jaz pri signalu 1 črtica dosegam hitrost 1mbit na Merlin X950D kartici. Pri polnem signalu pa 6mbit+
Čitaj še enkrat.
Berem , vendar, sem že uporabljal tudi telefon z HSDPA modemom, pa ni bilo razlike v hitrosti, pa čeprav sem imel poln signal.m3k napisal/-a:...jaz ob boljšem signalu ne opazim nobene razlike v hitrostih...
Kaj so potem lahko takšne velike razlike glede na opremo oz. se pozna prehod na 7.2 Mbit modem
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
Kateri usb modem imaš?
Zdaj uporabljam, Huawei E160, drugače pa sem uporabljal mobilca SonyEricsson K660i.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
Naj ti povem, da preko telefona, recimo Nokie v PcSuite tudi jaz ne dosegam velikih hitrosti.. <1mbit. To je pomoje bolj hardversko pogojeno koliko kB/s lahko izstisneš.
Ja ok, hvala za odgovore.
Poskušal si bom sposodit še kašen drug modem, da vidim če bo kakšna razlika.
btw
Ali mogče veš, če so modemi pri S*mobilu zaklenjeni, ker razmišljam o tem;
Poskušal si bom sposodit še kašen drug modem, da vidim če bo kakšna razlika.
btw
Ali mogče veš, če so modemi pri S*mobilu zaklenjeni, ker razmišljam o tem;
15-dnevni brezplačni preizkus mobilnega interneta za vse nove naročnike paketa Mobilni internet Unlimited.
Velja za nove naročnike na paket Mobilni internet Unlimited in hkratnem nakupu USB modema ali podatkovne kartice.
Če se ne motim, rabijo simobilovi modemi "debrandanje" - generični program za povezovanje od proizvajalca modema. Za njiovega Huaweia pa se splača še narediti firmware upgrade, potem zmore 7.2 Mbps.
Sem pa ravno danes testiral Huaweia E156 s T-2 Mobile v LJ: v stavbi, poln signal, DL je šel nekje do 2.2 Mbps.
Upam, da bo postala Slovenija čimprej oranžna.
Sem pa ravno danes testiral Huaweia E156 s T-2 Mobile v LJ: v stavbi, poln signal, DL je šel nekje do 2.2 Mbps.
Upam, da bo postala Slovenija čimprej oranžna.