Ja prava slika pride z opcijo just scan, ki pa mi pri večini kanalov v formatu 4:3 prikaže na zgornjem robu neko črtkano črto (večinoma). v formatu 16:9 pa mi del zgornejga in spodnjega roba odreže in posledično raztegne sliko po višini. Ali je že kdo imel probleme s to črto na zgornjem robu ekrana? meni osebno je zelo moteča...dpavli napisal/-a:Odpri photoshop, izriši eno 1920x1080 slikco in jo preko DVI/HDMI prikaži na LCDju ter poglej, ob kateri nastavitvi bo videti cela. Če imaš seveda možnost.
LPd
Format slike: 16:9 / 4:3
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: TV+Telefon+net
- Kraj: Lucija
Re: 16:9 zmeda
na eldžijih just scan po teoriji reproducira sliko, ki mu pride v procesor, kar pomeni, da naj bi bila piksel po piksel točna. se pa pojavlja to črtkanje običajno levo zgoraj pa ne vedno. pri 1910 je pri meni tega problema manj (le pri tv1000 pravzaprav), zato je verjetno težava pri viru (ne pri t2).
imaš ti možnost poleg just scan nastaviti tudi na "izvirno" (original)? pri meni je namreč opcija siva (neaktivna)...
imaš ti možnost poleg just scan nastaviti tudi na "izvirno" (original)? pri meni je namreč opcija siva (neaktivna)...
-
- Faca
- Paket: OranžniOptimum 300/50 (FFTH)
črtkana črta na vrhu je WSS sinhronizacija AFAIR.
Vsak TV poreže sliko na robovih, temu se reče overscan. Vsi TV signali so narejeni s tem v mislih, zato se lahko na robovih pojavljajo motnje. Če imaš TV nastavljen brez overscana, boš te motnje pač videl...

-
- Faca
- Paket: TV+Telefon+net
- Kraj: Lucija
Ok, sem nekako rešu problem overscan slike. Namreč pri nastavitvi just scan, ki ne popači slike imam na TV-ju možnost dvigniti ali spustiti sliko, brez podiranja razmerja slike. Na ta način sem tisti črtkani del zgoraj dvignil toliko, da se ga več ne vidi, spodaj pa je še vedno ok.
tomko036 napisal/-a:dpavli,
na drugo alinejo pod urejeno imam komentar:
Na CRT TV Motorola 1510 NE preklaplja med formatoma 4:3 in 16:9 na programih POP in Kanal A, prav tako ne na določenih (nemških) TV postajah
Kašna je rešitev za tole? (razn aminota)
se pravi da imamo zdej v drugo stran debato ...namest robov mamo raztegnjene obraze na poptv

Napisano večkrat:
če tvoj TV zna stiskat sliko, priklopi M1510 preko SCART in nastavi 'taprvo' 16:9 opcijo
če ne zna, počakaj da bomo popravili interface, da bo delal letterbox (ali zamenjaj za aminota)
LPd
če tvoj TV zna stiskat sliko, priklopi M1510 preko SCART in nastavi 'taprvo' 16:9 opcijo
če ne zna, počakaj da bomo popravili interface, da bo delal letterbox (ali zamenjaj za aminota)
LPd
Zakaj je zdele ko je prenos smučanja na HRT 16:9 s črnimi robovi na ORF pa 16:9 čez cel enkran ?
Verjetno ma kej s tehniko smučanja. Tko k takrat Tepeš ni mogu na V skakat.
- mahi
- Legenda
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Lani, ko je bil pokal zlate lisice v Mariboru in je smučanje prenašala RTV SLO je bila oddaja na SLO 1 v 4:3LB na ORF pa 16:9FF. To torej pomeni da je RTV SLO posredovala naprej pravi 16/9 format za druge TV hiše le nam je ponudila 4/3LB
Pri nas imamo pa sledeči problem.
Imamo IP TV preko bakra in 2 televiziji z dvema Aminotoma.
En TV je katodni 16:9 drugi pa LCD 16:9.
Odkar POP TV oddaja 24ur v novem formatu, imamo na obeh televizijah porezano sliko levo in desno, nato pa pač raztegnjeno čez celo širino (logota POPtv v levem zgornjem kotu se pol ne vidi).
Če damo na TVjih sliko v način 4:3, se še vedno ne vidi cele slike ampak porezana slika levo desno s črnima robovoma.
Aminota sta nastavljena na 16:9.
Kaj storiti?
Na T2 helpdesku pravijo, da jim pač POPtv pošilja tako sliko.
Imamo IP TV preko bakra in 2 televiziji z dvema Aminotoma.
En TV je katodni 16:9 drugi pa LCD 16:9.
Odkar POP TV oddaja 24ur v novem formatu, imamo na obeh televizijah porezano sliko levo in desno, nato pa pač raztegnjeno čez celo širino (logota POPtv v levem zgornjem kotu se pol ne vidi).
Če damo na TVjih sliko v način 4:3, se še vedno ne vidi cele slike ampak porezana slika levo desno s črnima robovoma.
Aminota sta nastavljena na 16:9.
Kaj storiti?
Na T2 helpdesku pravijo, da jim pač POPtv pošilja tako sliko.
Dela. Najlepša hvala.
Enajstič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosporta HD in Voom HD na 16:9?
ali MGM oddaja 4:3 LB ali 16:9 in je preklapljanje napačno nastavljeno?
kdaj bo na Motoroli 1510 urejena nastavitev 4:3 (in bo naprava dejansko proizvajala letterbox)?
kdaj bo InfoTV SD oddajan v anamorfnem 16:9 in ne letterbox?
kdaj bo urejena težava z InfoTV SD, ki še nekaj sekund po tem ko nanj preklopiš, kocka? (ne, to še ni urejeno)
ali ste razmišljali, da bi v 16:9 načinu pisavo skrčili v horizontalni smeri (da bi se proporci ohranili in ne bi izgledala stisnjena)?
Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9
- SLO 3 je ok
- TV 1000 ni več raztegnjen
- Arte HD sedaj pravilno preklapljata na 16:9[/quote]
- po zadnjih dodanih programih so v profilih prisotni vsi (prej jih je zaradi nekega buga nekaj izginilo, pravijo na HD2)

Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9
- SLO 3 je ok
- TV 1000 ni več raztegnjen
- Arte HD sedaj pravilno preklapljata na 16:9[/quote]
- po zadnjih dodanih programih so v profilih prisotni vsi (prej jih je zaradi nekega buga nekaj izginilo, pravijo na HD2)