Tehnični nasvet
- tonimona
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Koper
Re: Tehnični nasvet
midi napisal/-a:eh utp daj za pol leta ven pa boš videl kaj bo od njega ostalo.... ovoj se kar lomi in razpada.
ma ni težava v oklopu ampak v tem, da bi mogu met pol centimetra debel gumjast ovoj, ker tisti aluminij ti pri vremenskih neprilikah ne pomaga nič.

ja kaj čem ti drugega rečt.... lej če bi imel še kaj tistega kabla bi ga poslikal.... vglavnem ne priporočam utp-ja za zunanjo uporabo ker temu ni namenjen. to je samo moje skromno mnenje
moja igrača je šraufenciger
Ja ma to je zato, ker nonstop gledaš RAI in ker je večino časa črna slika, je kabel manj izpostavljen obremenitvam.tonimona napisal/-a:Pa kje ti živiš? V Černobilu? Glej, če se jutri spomnem, ti lahko pošljem sliko UTP-ja, ki je 10+ let izpostavljen soncu, dežju, soli ipd. Edino lesk in gladkost je zgubila izolacija, o kakšnem razpadanju pa ne duha ne sluha.
To lahko tudi jaz potrdim... UTP kabel, ki ga je Telekom razpeljal po fasadi hiše že pred desetimi leti, sem moral lansko leto pri vhodu dvigniti (prestaviti) za 10 cm, ker smo menjali vrata. Nisem opazil, da bi bil kakorkoli preparel oz. izgubil na funkcionalnosti. Ta del fasade je pa najbolj izpostavljen tako soncu kot dežju (samo še sol manjka).tonimona napisal/-a:midi napisal/-a:eh utp daj za pol leta ven pa boš videl kaj bo od njega ostalo.... ovoj se kar lomi in razpada.
ma ni težava v oklopu ampak v tem, da bi mogu met pol centimetra debel gumjast ovoj, ker tisti aluminij ti pri vremenskih neprilikah ne pomaga nič.Pa kje ti živiš? V Černobilu? Glej, če se jutri spomnem, ti lahko pošljem sliko UTP-ja, ki je 10+ let izpostavljen soncu, dežju, soli ipd. Edino lesk in gladkost je zgubila izolacija, o kakšnem razpadanju pa ne duha ne sluha.
V bistvu je to kar kabel, preko katerega imamo T-2 storitve in to dvakrat (dve različni naročniški razmerji).
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Jaz imam UTP že 7 let zunaj pa je tak kot nov. Prvič slišim, da umetna masa tako hitro razpada kot ti trdiš. Bi bilo pa lepo, če ne zaradi drugega zaradi okolja, samo žal ni tako.midi napisal/-a:ja kaj čem ti drugega rečt.... lej če bi imel še kaj tistega kabla bi ga poslikal.... vglavnem ne priporočam utp-ja za zunanjo uporabo ker temu ni namenjen. to je samo moje skromno mnenje
- mare1963
- Uporabnik
- Paket: internet&telefon&2xTV
- Kraj: obala
Fantje hvala za vaša cenjena mnenja, nisem napisal, da gre telekomov telefonski kabel od omarice v mojo hišo pod zemljo vsaj 20cm in je povrh še zalit z betonom tako da predvidevam da mora biti v nekakšnem vodilu-cevki in drugo pri nas (morje) ni zmrzali tako da me atmosferski vplivi ne skrbijo...bomo vidli... ko bo (če bo) narejeno opišem podrobnosti in rezultate lp Mare
errare humanum est