Motorola VIP-1910: nov firmware

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Re: Motorola VIP-1910: nov firmware

Odgovor Napisal/-a peroa » 31. Jan 2009 ob 22:35

No pravkar sem ugotovil, da ima tale motorolca USB vtikače mrtve. :?

Škoda, ker sem prej s pomočjo SD motorole poganjal zunanji disk, ki je bil priklopljen na DVD-player, ker le-ta ni dovajal dovolj štroma.
:(
Slika

Everybody lies!

france
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: 1024/256

Odgovor Napisal/-a france » 31. Jan 2009 ob 22:53

Glede na to, da nekaj ne gre skupaj, bom podrobneje prikazal stanje:

Sony KDLW3000 ima naslednje bistvene formate prikaza slike:
- Smart, ki "pametno" prilagodi 4/3 sliko za prikaz na 16/9 zaslonu (stvar je zelo gledljiva)
- Wide - sliko raztegne po zaslonu - pač za pravi 16/9 signal za pravo 16/9 sliko
- Zoom - sliko raztegne po višini - za prikaz simuliranih 16/9 slik, saj odreže črna roba, tako da dobimo v bistvu pravo 16/9 sliko
- 4/3 - prikaže 4/3, kot pač je

Nastavitve Sonyja so enake za vse vhode, torej "Auto format" za prikaz slike in posebej izbran "Smart" format za prepoznano 4/3 sliko.
Motorola je bila nastavljena na obe varianti:

Vhodna slika.......... UPC Analogni..................T2 HDMI/SCART/Motorola pillarbox...........................T2 HDMI/SCART /Motorola 16/9
_________________________________________________________________________________________________________________________________
4/3......................Smart (kot željeno)...........TV ga imenuje "wide", videti pa je malce stlačeno.............wide - raztegnjena slika ( no ja)
............................................................sliko s širokim črnima roboma levo/desno - Neuporabno
"Simulirani" 16/9
(črni rob zg./sp.)......Zoom (kot željeno)...........Kot zgoraj - Grozljivo, saj gledamo črno obrobljen.............wide - raztegnjena slika (hmmm)
............................................................kvadrat sredi zaslona

pravi 16/9..............Wide (kot željeno)............Wide (kot željeno)..................................................wide (kot željeno)

Torej TV prepozna T2 sliko v vseh primerih kot "wide" z različnimi rezultati prikaza, UPC kabel pa kot je treba.

V glavnem, moj Sony nikakor ne uspe prepoznati T-2 4/3 slike kot 4/3 in jo temu neprimerno mrcvari. Zadevo se da krotiti ročno, a verjetno ni v tem smisel.

Še en test - rezultat funkcije ročno izbrane opcije "smart" na T2 IPTV (avtomatika, ki na kablu deluje, tu pač ne) . :
4/3 OK na pillarbox / zoom na sredino slike (levi desni rob odpadeta) na 16/9
16/9 zoom na sredino slike (levi desni rob odpadeta)

Še enkrat, ni mi jasno, da ravno sony, ki ni ravno nek eksot, ne bi znal pravilno pedenat IPTV signala. Pomoč? Ideje?
Zadnjič spremenil france, dne 31. Jan 2009 ob 23:10, skupaj popravljeno 1 krat.

france
Uporabnik
Paket: 1024/256

Odgovor Napisal/-a france » 31. Jan 2009 ob 22:54

dpavli napisal/-a:Ja zgleda da ima IPTV priklopljeno preko HDMI, kabelske pa očitno ne.
Ja, tako je. Sem mislil, da je to razumljivo.

Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a peroa » 31. Jan 2009 ob 23:07

Potem je podoben problem kot pri meni.
Na HDMI povezavi so pač nekateri porizvajalci/modeli TV-jev omejeni s avtomatskim prilagajanjem formatov.

Ampak to je problem firmware-a na TV-ju, ne na motoroli.
Slika

Everybody lies!

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 31. Jan 2009 ob 23:13

Če se mene vpraša, je tole vse skup en šmoren. In če sem prav videl zadnjič, itak prihaja nov standard, 21:9, ki bo vnesel še več zmede. :mad:
Optika 100/10

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 1. Feb 2009 ob 00:04

Tisto se bo verjetno obneslo slabo, saj je mišljeno za predvsem gledanje filmov, posnetih v 2.35:1.

Bi bil pa takšen TV kul, ker je 21:9 že skoraj dvakrat 4:3 (en ob drugem) in bi dejansko lahko gledal dve nonwide sliki. :mrgreen:

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 1. Feb 2009 ob 00:18

Jejhata, fantje, koliko kompliciranja. Če gledate sliko preko HDMI vmesnika, se morate zavedati, da je bil vmesnik narejen za HD standarde (720 in 1080 vrstic), ki so vsi definirani v formatu 16:9. Hvala bogu, da so nam fantje pri Motoroli spisali nastavitev pillarbox, dokler tega ni bilo, je bilo še več pritožb glede formata.

Sicer pa sploh ne vem, zakaj predstavlja nekaterim slika s črnima robovoma levo in desno tak problem. Če smo lahko toliko let gledali filme z robovi (zgoraj in spodaj, seveda) na starih crtjkah, bomo pa še to preživeli. Raje se razburjajte nad našimi tv postajami, ki tako počasi uvajajo pravi format 16:9.

Kar se pa tiče 21:9, ne gre za novi standard, ampak za številko, ki je dokaj blizu pravemu Cinemascope formatu, ki se uporablja v kinih. Televizijskih programov v tem formatu še nekaj časa ne bo, Philipsov Cinema TV pa je namenjen skoraj izključno filmskim fanatikom.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Odgovor Napisal/-a nemo » 1. Feb 2009 ob 08:22

france napisal/-a:
dpavli napisal/-a:Ja zgleda da ima IPTV priklopljeno preko HDMI, kabelske pa očitno ne.
Ja, tako je. Sem mislil, da je to razumljivo.
Pa ni bilo. Tu se pač ne da nič pomagati saj - kot so napisali že drugi - signal po HDMI vedno pride kot 16:9 (črna robova levo in desno sta za TV enakovreden del slike), proizvajalci TV pa so se odločili, da nadaljnje manipulacije s formatom niso dovoljene. Vsaj nekateri ... Boš pač gledal z robovi na HDMI, ali pa t2 priklopi na scart.
Plačaš 100, dobiš 90.

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 1. Feb 2009 ob 17:17

To, da nadaljnje manipulacije slike niso dovoljene, je edino pravilno. Trdno zagovarjam stališče, da je vsako geometrijsko deformiranje slike popolnoma nesprejemljivo in je lahko (v primeru, ko se deformacija zgodi preden pride slika do gledalca) celo pravno problematično početje.

Problem je seveda v tem, da sta v uporabi dva različna formata televizorjev (4:3 in 16:9) in da gledalec (zmotno) misli, da nekaj zamuja, če je del površine zaslona neizkoriščen. Kot zanimivost lahko povem, da je "izguba površine" vedno 25%, ne glede na to, kakšen televizor imamo (govorimo o primeru, ko na 4:3 televizorju gledamo sliko v formatu 16:9 - s črnima robovoma zgoraj in spodaj - in o primeru, ko na 16:9 televizorju gledamo sliko v formatu 4:3 - s črnima robovoma levo in desno). Če gledamo trenutno količino vsebin v enem in drugem formatu, bi kdo rekel, da (gledano časovno) manj "izgubljajo" tisti, ki imajo televizorje 4:3. Ker pa je seveda slika v formatu 16:9 neprimerno bolj gledljiva in ker televizorjev 4:3 tako rekoč ni več v prodaji, sem osebno prepričan, da bomo čez nekaj let na vsebine v formatu 4:3 gledali kot na nekaj skrajno arhaičnega. Takrat seveda nikogar ne bo motilo, če se bosta kdaj pa kdaj na televizorju pokazala črna robova levo in desno, saj se bo že iz tega dejstva dalo približno sklepat o starosti posnetka.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 1. Feb 2009 ob 17:37

Ma ne vem, jaz sicer tudi ne maram raznih superlive in smart funkcij, ampak a ni to stvar posameznega gledalca? Če mu je všeč, ne vidim razloga, da tega ne bi smel početi.
Glede črnih robov se strinjam, mene levi in desni ne motita. Ampak dokler imamo precej vsebine - tudi po nepotrebnem - v 4:3 LB (RTV SLO, to ste vi, banda nesposobna!), bi zoom vseeno rad imel. Ker črn okvir se mi pa vseeno zdi preveč.
Plačaš 100, dobiš 90.

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 1. Feb 2009 ob 18:11

Samo če boš tisto pozoomal, bo verjetno packarija.

Uporabniški avatar
Ahiles
Nadebudnež
Paket: 90/20

Odgovor Napisal/-a Ahiles » 1. Feb 2009 ob 18:47

Ok po 1 tednu "ko naj bi" dobil motorole še vedno brez. V 1 tednu jim ni usepelo motorol iz lj v kranj spravt v 1 rundi neki so jih mel sam pač ne za vse, tko da jutr prekličem naročilo le te dokler ne bo vec free HD programov. Škoda živcev pa skoz tja hodit po pogovoru z helpdeskom da kao imajo v resnic pa nimajo tko da 2x so me nategnil v tretjo me pa ne bojo.

Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a peroa » 2. Feb 2009 ob 18:20

No, takole.
Morem rečt, da nisem preveč zadovoljen s to motorolco v primerjavi s 1510, ki je delala perfektno.

1. problem: daljinec, včasih dela super, čez 5 minut, ga moraš nahecat, da prestavi
2. problem: če ugasnem TV in motorolo pustim prižgano ter TV potem prižgem nazaj, motorola zmrzne in se čez recimo 10-20 sekund sama resetira in ponovno postavlja (kar traja +2 min), wtf?

Vse skupaj priklopjeno preko HDMI.
Danes bom vse prestavil na scart povezavo, da vidim, če se tam bolje obnese.
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 2. Feb 2009 ob 19:03

S povezavo to ne bi smelo imeti povezave. Jaz imam 1910 na HDMI in že kakšno leto brez težav počnem oboje, kar si opisal. Zna biti, da maš pokvarjeno motorolo.
Plačaš 100, dobiš 90.

DeeKay
Faca
Paket: Internet 4/1, IPTV HD
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a DeeKay » 2. Feb 2009 ob 20:37

Tudi jaz nisem preveč zadovoljen. Tudi meni se je dvakrat sama resetirala.
Prvič se je zgodilo, ko sem gledal HD program, potem pa sem na TV-ju prestavil iz HDMI na AV vhod, nato pa spet nazaj na HDMI vhod. Za nekaj časa je zmrznila, potem pa se resetirala.
Drugič pa sem nastavil na Arte HD, ki mimogrede še vedno ne dela (mirujoča slika, zvok v ozadju normalen - ima še kdo težave?), potem sem pa kanal prestavil. Na sredini se je pojavil krogec in čez nekaj časa se je resetirala.

Odgovori