Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
Re: Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
jany80, vsaka stranka na VDSL priključku se mora obravnavati individualno, ker so variiranja na liniji ogromna, in odvisna od več faktorjev. To kar si ti napisal pač velja zate, drugače pa se na 1000m dosega tudi do 6/7M v UL.
Alora te bom jaz razsvetlil. Bodi vesel, da imaš lahko Amis in se ga oklepaj, dokler lahko. Dvomim, da te bo Telekom kar tako prevezal iz centrale Bilje, sploh na tako gnilo centralo kot je Bukovica.
Gre za eno slabših central na Goriškem, v katero so priklopljeni večinoma dislocirani EMXi (naprimer za Renče) in Telekom množično zavrača poizvedbe. Predvsem ker ljudje nimajo prostih paric, ampak po pravici zavračajo že celo 512kbps EMX povezave, ki so tehnično sicer možne.
Je pa res, da ima na centrali Bukovica kar nekaj ljudi SiolTV ali AmisTV ampak to so srečneži, če vprašaš mene. Ne si želet priklopa na centralo Bukovica, v glavnem.
Gre za eno slabših central na Goriškem, v katero so priklopljeni večinoma dislocirani EMXi (naprimer za Renče) in Telekom množično zavrača poizvedbe. Predvsem ker ljudje nimajo prostih paric, ampak po pravici zavračajo že celo 512kbps EMX povezave, ki so tehnično sicer možne.
Je pa res, da ima na centrali Bukovica kar nekaj ljudi SiolTV ali AmisTV ampak to so srečneži, če vprašaš mene. Ne si želet priklopa na centralo Bukovica, v glavnem.
- dr.1m
- Znanec
- T-2: Še nimam
- Kraj: Goriška Primorska
- Kontakt:
Hehehehe.... vidim da si o zadevi zelo dobro obveščen
Torej imam prav, da je tako ali drugače počakat, da pride T2 v našo vas. Če seveda bo...
Bom videl, kaj bo pokazal čas. A imaš kaj informacij glede centrale v Šempasu? Tam naj bi jo tudi gradili...

Torej imam prav, da je tako ali drugače počakat, da pride T2 v našo vas. Če seveda bo...
Bom videl, kaj bo pokazal čas. A imaš kaj informacij glede centrale v Šempasu? Tam naj bi jo tudi gradili...
Sem slišal, da je v Šempasu najslabše omrežje tle okoli, še slabše od Bukovice/Renč in Vrtejbe. 

- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
V Sempasu bomo zmontirali samo 24 portni Dslam za par najbliznjih uporabnikovdr.1m napisal/-a:Bom videl, kaj bo pokazal čas. A imaš kaj informacij glede centrale v Šempasu? Tam naj bi jo tudi gradili...

Vsi ostali ste na PCM,EMX,... ali pa imate pokurjene parice

Primete KS za balince in naj malo pritisne na "operaterje"

A ma bo res 24 portni, zadnjič sem mislu da se zajebavaš 

- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Manjsih ne delajo 

A se sploh splača postavljat kolokacijo tam? 

- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Heh...
Mislim, da malce pretiravata...
Me pa zanima če bi na lokaciji (pri bratu) kjer ima sedaj Tuštelekomov paket 4M/512k šel kakšen T2 hitrejši paket vsaj 8M/1M če že ne 10M/2M
Gre pa se za lokacijo ki je cca 1km z.r. oddaljena od centrale oz. ima cca 1700m dolgo linijo
Mislim, da malce pretiravata...

Me pa zanima če bi na lokaciji (pri bratu) kjer ima sedaj Tuštelekomov paket 4M/512k šel kakšen T2 hitrejši paket vsaj 8M/1M če že ne 10M/2M

Gre pa se za lokacijo ki je cca 1km z.r. oddaljena od centrale oz. ima cca 1700m dolgo linijo
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Torej?
A teoretično lahko pričakujem take hitrosti?
LP
A teoretično lahko pričakujem take hitrosti?
LP
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Pozabi na 2 mbps v uploadu na tej razdalji.
Optika 100/10
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Torej mi teoretično ostane le hitrost kot je 8/1 ? Kar je sicer tudi dovolj.
Vsekakor pa bi rad vsaj podvojil hitrost UL
Vsekakor pa bi rad vsaj podvojil hitrost UL
Evo, pa je tut naša občina dočakala t-2 VDSL
http://t-2.net/?AUID=00066676C051913083B01 išči za: "Videm - DobrePolje", čeprav nevem zakaj so napisali Polje z velko 
No problem oz vprašanje je pa sledeče. Jaz oz mi bi tudi imeli T-2 VDSL. Problem je al pa tut ne, ker smo oddaljeni 3500m od centrale. Vsaj tako so mi rekli, ko sem klical 059 000 000. Zdej me pa zanima, če je kako upanje, da bi mi tut mel t-2 vsaj 1/256, morda kak bit več... glede na to, da smo oddaljeni več kot 1250m in če upoštevamo faktor, da so centralo odprli pred kratkim, da še ni gužve in da so eni, ki bi sicer radi šli na t-2 še vedno vezani na telekom/siol.
Je sploh smiselno, da pokličem na 059 000 000 in zahtevam pogodbo ? Mi jo bodo sploh poslali ? Bi bil pa prvi iz te vasi, ki bi probal met T-2 (sem bolj na začetku vasi).

No problem oz vprašanje je pa sledeče. Jaz oz mi bi tudi imeli T-2 VDSL. Problem je al pa tut ne, ker smo oddaljeni 3500m od centrale. Vsaj tako so mi rekli, ko sem klical 059 000 000. Zdej me pa zanima, če je kako upanje, da bi mi tut mel t-2 vsaj 1/256, morda kak bit več... glede na to, da smo oddaljeni več kot 1250m in če upoštevamo faktor, da so centralo odprli pred kratkim, da še ni gužve in da so eni, ki bi sicer radi šli na t-2 še vedno vezani na telekom/siol.
Je sploh smiselno, da pokličem na 059 000 000 in zahtevam pogodbo ? Mi jo bodo sploh poslali ? Bi bil pa prvi iz te vasi, ki bi probal met T-2 (sem bolj na začetku vasi).
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Ja, je upanje. Ampak prosim počakaj 2 meseca, da bo vsaj nekaj folka gor priklopljenega, da dobimo malo feelinga kakšne so kej parice v tvojem kraju. Takrat me lahko kontaktiraš s svojimi podatki na Zasebna sporočila in bom dal preveriti, če bi te vseeno probali priklopiti. Gre pač za riziko, saj moramo plačati priključnino tudi v primeru, če se izkaže, da potem ne bi delalo in bi te morali vrniti na prejšnje stanje. 

Optika 100/10