IP TV priključek več televizorjev hkrati

Vse o T-2 IP televiziji
Dtom
Novinec
T-2: Še nimam

IP TV priključek več televizorjev hkrati

Odgovor Napisal/-a Dtom » 10. Feb 2009 ob 12:26

Jz bi vzel IP TV priključek(T2) prek VDSL-a za 6€, prkluču bi pa 2 do 3 TV prek običajnega bakrenega kabla (koksialnega kabla), pa me zanima, če obstaja kakšen tak pretvornik, cena?

blackmack
Navdušenec
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: IP TV priključek več televizorjev hkrati

Odgovor Napisal/-a blackmack » 10. Feb 2009 ob 12:51

Ne
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 10. Feb 2009 ob 12:59

Obstaja... Amino! Samo boš na vseh treh TVjih gledal isti program!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Dtom
Novinec

Odgovor Napisal/-a Dtom » 10. Feb 2009 ob 13:04

Ne to pa ne pride upoštev, vezov bi tako da bi bili neodvisni medseboj oz. od pretvornika (da bi lahko vsak televizor gledov svoj program).

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 10. Feb 2009 ob 13:34

Torej rabiš tri take pretvornike (=3 Aminote).

Vsak dodatni te stane +2EUR, zraven pa dobiš tudi daljince. ;)

Ne boš pa mogel nastaviti kanalov tako, da jih preklapljaš s TVjem. TV bo vedno na enem kanalu, z daljincem od T-2 pa boš preklapljal programe.

dule17
Guru

Odgovor Napisal/-a dule17 » 10. Feb 2009 ob 13:59

Če gre za to da bi rad uporabil obstoječe coaxialne kable se lahko uporab switche ki imajo možnost priklopa koaksialnih kablov za vmesnik. Glede na to, da se jih ne uporablja več bi jih lahko dobil na kakšni deponijski "veleblagovnici" al pa od kakšne dobre duše. Če se ne motm prenesejo kakšnih 10 Mb prenosa, kar bi blo za SD TV čist ok. Zraven pa seveda 3x TV od T-2. Edin swtichev bi blo velik (ne vem če obstaja kakšen 1xUTP in pa recimo 4x coax out).

A je blo to mišljen?

evo še link recimo kej tazga: http://www.eng.dynamix.ua/prod/hpna/dyn ... ax_app.jpg

ali pa: http://www.paqworks.com/images/product_ ... oaxial.jpg

Dtom
Novinec

Odgovor Napisal/-a Dtom » 10. Feb 2009 ob 16:18

Točno tako kot pravi dule17: jz bi rabu 2 ali pa 3x coax out (koaksikalni izhod) ampak je POGOJ DA LAHKO VSAK TELEVIZOR POSEBEJ UPRAVLJAM -drugač nima smisla to "inštalirat" , + 1xUTP za internet; problem je v tem da smo pred 3-mi leti šli na kablsko in smo takrat lepo napeljali koaksikalne kable, tako kot je treba.

Aminoti so pa zadnij na vrsti, a pr Aminotih pa lh različne programe gledaš na dveh TV-ih istočasno?

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 10. Feb 2009 ob 19:28

dule: Na prehodu 50-75ohm se bo nekaj malega odbijalo in ne vem, kako se bo to obneslo v praksi.

dbx
Model
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: LJ-Brod

Odgovor Napisal/-a dbx » 10. Feb 2009 ob 19:54

Dtom napisal/-a:Točno tako kot pravi dule17: jz bi rabu 2 ali pa 3x coax out (koaksikalni izhod) ampak je POGOJ DA LAHKO VSAK TELEVIZOR POSEBEJ UPRAVLJAM -drugač nima smisla to "inštalirat" , + 1xUTP za internet; problem je v tem da smo pred 3-mi leti šli na kablsko in smo takrat lepo napeljali koaksikalne kable, tako kot je treba.

Aminoti so pa zadnij na vrsti, a pr Aminotih pa lh različne programe gledaš na dveh TV-ih istočasno?
Za vsak TV (oz. zaslon) rabiš svoj Amino. Amino je "TV sprejemnik". Rabiš pa tudi dovolj pasovne širine, za tri TV-je jo rabiš cca. 20Mb.
Lahko razdeliš izhod iz Aminota, ampak bo slika na vseh zaslonih ista. IP TV deluje drugače kot klasična kabelska TV.
Slika

dule17
Guru

Odgovor Napisal/-a dule17 » 10. Feb 2009 ob 21:09

je že ugotovu da bi to šlo, kable ima pač coax in ne bi rad štemal ven. zdej, ne spoznam se na te pretvorbe iz utp na coax in kakšne so izgube, ampak moje mnenje je, da pač če ima dovolj pasovne širine naroči 3 aminote, rab pa pač med modemom in aminoti coax switche.

Iz modema v coax switch (če bi imel vsaj 3 coax izhode bi blo super) prek utpja, potem pa po coaxih do switchev, ki bi jih imel pred aminoti. Potem pa spet iz switcha v amino preko utpja. V tem primeru je povsem enako kot imamo vsi, sam da signal vleče po coaxu.

Če se ti ne mudi preveč, lahko jaz poskusim dejansko kako to deluje, sam morm nek najdt ene arhivske switche. Mam max. dolžino kabla do aminota enih 30m, tko da bi po mojem lahko takoj ugotovu kakšna je situacija. Sem jih imel pred časom, pa sem se vseh znebil, ker so bli tko arhaični. Če ma kdo kej tazga viška se lahko zmenmo pa mu vsak pošlje pa da proba.

Drugač je pa tega dost v kkšni firmi k to menja, pa se lahko mal vpraša. In kokr sm reku, če se ti ne mudi preveč, nardim test pa sporočim.

Dtom
Novinec

Odgovor Napisal/-a Dtom » 10. Feb 2009 ob 22:54

Vem da je IP TV čist neki druzga kot navadna TV (sej zato mam zdj probleme).

Dule17 ma ne mudi se mi, sam ne si delat nekih stroškov! Probov sm se pozanimat kje v Grosuplju je centrala od T2-a, pa nisem dobil odgovora (da vidim kok se loh igram s tem zarad kvalitete slike), optike pa vrjetn še dovg ne bo :jao: .

Iz modema v coax switch (če bi imel vsaj 3 coax izhode bi blo super) prek utpja, potem pa po coaxih do switchev, ki bi jih imel pred aminoti. Potem pa spet iz switcha v amino preko utpja. V tem primeru je povsem enako kot imamo vsi, sam da signal vleče po coaxu.--->

---->Pomeoje bi krnekj na signalu zgubu, pa full switch-oh -> bo kr mal problem tok utičnc (električnih) najdt, dobr alternativa razdelil sm spet bo vse u kablih. Zgelda da bo njbolš spet UTP kabl vlečt po celi bajti, sm da ne bo kasnj pol treba pa še optičnega čes 3 leta ko bo to zastaral.

Teli Aminoti a to se da kupit tako da bi čist moji bli, če prav razumem T2 vsak Amino zaračuna na mesec 2€, kok je pa cena če ga sam kupim, pa kje ga prodajajo?
Zadnjič spremenil Dtom, dne 10. Feb 2009 ob 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Feb 2009 ob 22:56

IP TV ni drugo kodiranje, ampak je popolnoma druga tehnologija. Vse je na IP. Na koaxe prosim pozabi - od modema do posameznih naprav mora iti Ethernet kabel.

Če poveš točen naslov v Grosuplju (na Zasebna sporočila) ti povem okvirno razdaljo od centrale.

Aminotov se ne da kupiti, pa itak se ne splača.
Optika 100/10

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 10. Feb 2009 ob 22:58

Za coax izvedbo bi potreboval 6 starih mrežnih hubov in en kup železnine (T-členi in zaključevalne impedance). :lol:

Hubi bi nato delovali kot pretvorniki med UTP in coax. Pri modemu bi postavil tri komade (ki sprejmejo UTP z modema in pošljejo dalje signal po coaxu), pri vsakemu TVju pa bi postavil po en komad (ki sprejme signal s coaxa in ga pretvori v UTP). Nato bi pri vsakem TVju na hub priklopil po en Amino (preko UTP).

Ampak. Še enkrat. Če pozabimo, da je to velika neumnost. Ali je kdo dejansko že uporabil 75ohmski kabel, ki se uporablja za TV prenos, na bnc mreži, kjer se uporablja sicer 50ohmski? Ne mi rečt, da ne bo nič odbojev.

Novi trg 10
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a Novi trg 10 » 10. Feb 2009 ob 23:09

Navadni Nimda napisal/-a:
Aminotov se ne da kupiti, pa itak se ne splača.
Svoje čase je T-2 aminote tudi prodajal.

Dtom, pošči koga, ki ga je kupil in se dogovori...

Dtom
Novinec

Odgovor Napisal/-a Dtom » 10. Feb 2009 ob 23:14

Verjetno da res, samo jz rd eksperimentiram nisem pa tak strokovnjak da bi znav predvidet produkt tega, pa vseno hvala da si me opozoru. :car:

Aha sm neki na bolhi gledov cena od 40-50€, investicija se bi povrnila v slabih dveh letih.

Odgovori