VDSL - kraji, kjer bodo dobili T-2 kolokacije
Re: VDSL - kraji, kjer bodo dobili T-2 kolokacije
No, nisem dovolj jasno napisala: ta del Bilj ima telefonijo preko telekomove centrale v Bukovici. Če to jaz prav vem, seveda. Ampak to je ene tri km, pa me zanima, če bi šel po tej razdalji adsl pa še tv signal po njem.
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
VDSL ti na tej razdalji verjetno ne bo mogel ponuditi televizije.
Optika 100/10
Pokliči na 059000000 in jim povej svojo telefonsko, da ti povejo zračno razdaljo.
Ali pa naj ti pogledajo, če ima že kdo od tvojih sosedov, da vidiš kakšno sinhronizacijo lahko pričakuješ.
Nato naročiš internet 1/256 in ko imaš doma modem, vidiš ali bi šlo skoz še kaj drugega. Najverjetneje ne.
Ali pa naj ti pogledajo, če ima že kdo od tvojih sosedov, da vidiš kakšno sinhronizacijo lahko pričakuješ.
Nato naročiš internet 1/256 in ko imaš doma modem, vidiš ali bi šlo skoz še kaj drugega. Najverjetneje ne.

Prosim, če mi nekdo odgovori
Sem iz naslova Petrovče 41, 3301 Petrovče (Žalec).
Trenutno imam Siol Trio VDSL 2 5/5 (dela 2 telefona, 2 TVja in 3 PCji vsak po 5/5).
TV in Telefon pri Siolu bom odjavil. TV sem vzel pri kabelTV Petrovče, internet in telefon pa bi rad vzel pri T-2, vendar me zanima, če je na moji lokaciji že možen T-2jev VDSL in kakšno hitrost lahko pričakujem?
Sem iz naslova Petrovče 41, 3301 Petrovče (Žalec).
Trenutno imam Siol Trio VDSL 2 5/5 (dela 2 telefona, 2 TVja in 3 PCji vsak po 5/5).
TV in Telefon pri Siolu bom odjavil. TV sem vzel pri kabelTV Petrovče, internet in telefon pa bi rad vzel pri T-2, vendar me zanima, če je na moji lokaciji že možen T-2jev VDSL in kakšno hitrost lahko pričakujem?
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
VDSL centrala je komaj v izgradnji,
ko pa enkrat bo si zelo blizu tako da skoraj ne bi imel omejitev.
ko pa enkrat bo si zelo blizu tako da skoraj ne bi imel omejitev.
Za Siol VDSL 2 5/5 bom od zdaj naprej plačeval 39 Eur, 5/2 pa 35€.
Razmišljam,da bi šel na T-2 4/512kb za 23€, če bo vsaj do konca leta možen VDSl in bi imel potem lahko pri njih 10/2 za 29€.
Vprašal bi še to. Trenutno imam 3-4 PCje zvezane prek Switcha na Siolov model. Tako imam praktično na vsakem PCju sočasno hitrost 5/5.
Ali bo to pri T-2ju isto?
Gre se mi za to. Na strežniku tečejo nonstop torrenti in lahko vseeno na ostalih PCjih normalno surfam, drugače bi moral Upload na serverju konstantno omejit (ali nastavit kakšne prioritete).
Razmišljam,da bi šel na T-2 4/512kb za 23€, če bo vsaj do konca leta možen VDSl in bi imel potem lahko pri njih 10/2 za 29€.
Vprašal bi še to. Trenutno imam 3-4 PCje zvezane prek Switcha na Siolov model. Tako imam praktično na vsakem PCju sočasno hitrost 5/5.
Ali bo to pri T-2ju isto?
Gre se mi za to. Na strežniku tečejo nonstop torrenti in lahko vseeno na ostalih PCjih normalno surfam, drugače bi moral Upload na serverju konstantno omejit (ali nastavit kakšne prioritete).
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
ne ne boš imel za vsak računalnik naročene ampak za vse skupaj.
Potem bo teh 512kb uploada sila malo. Ali lahko nekdo odgovori kdaj najkasneje naj bi bila VDSL centrala za Petrovče pripravljena? Na strani http://www.t-2.net/?AUID=94568010D2C50F01164A piše za Petrovče Več informacij do: 20.3.
-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Počakaj še malo, pa bo. Boš ceneje plačeval. Sploh pa predvidevam, da si od centrale oddaljen manj kot 200 metrov, da lahko imaš pri Siolu 5/5 paket in 2 TVja.
http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
Upload je sicer nekaj malega manj k 5mb, tam 4-4,5mbit, net je pa super.
Glede TVja pa tako, od začetka dober mesec katastrofa, potem več kot leto občasne težave. Na pogoste kocke (tudi ob dobri zvezi) sem se nekako navadil, zdaj pa je zmeraj slabše.
Predvidevam, da si je dosti sovaščanov nabavilo SiolTV(brez neta), ker je normalno gledanje (sploh ob kakšnih praznikih in vikendih zvečer) skorajda nemogoče (že na 1 samem TVju). Če misli Siol tako politiko "furat" bi morali že zdavnaj dat vse programe na Mpeg4 kodiranje.
Moram re
Glede TVja pa tako, od začetka dober mesec katastrofa, potem več kot leto občasne težave. Na pogoste kocke (tudi ob dobri zvezi) sem se nekako navadil, zdaj pa je zmeraj slabše.
Predvidevam, da si je dosti sovaščanov nabavilo SiolTV(brez neta), ker je normalno gledanje (sploh ob kakšnih praznikih in vikendih zvečer) skorajda nemogoče (že na 1 samem TVju). Če misli Siol tako politiko "furat" bi morali že zdavnaj dat vse programe na Mpeg4 kodiranje.
Moram re
-
- Model
- Paket: T4 optika giga 100/10
- Kraj: KR
Zdej zdej bo... Okvirni datum prevzema: 24.4.
Happy waiting!

Superca,
najlepša hvala za odgovor
najlepša hvala za odgovor
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Za Horjul še nisem dobil odgovora 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Horjul še ne bo nekaj cajta, ker je treba še kar nekaj del narediti in predhodno še gradbeno dovoljenje za kontejner dočakati. Računaj, da bo več znanega septembra in potem kmalu vklop, če bo vse po sreči.
Optika 100/10
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
oooo sh*t ... skoda, mam tam veliko potencialnih "strank" ki bi šle na t2