Optika v Mariboru
Re: Optika v Mariboru
A mogoče kdo ve, kdaj bo optika na Smetanovi 81?
-
- Uporabnik
- T-2: Še nimam
- Paket: 10M/768K UPC group
Predlagam da za informacije ki so vezane na lokacije pokličete t2 ali pa gratel in potem napišete na forum odgovor. Se mi zdi da t2-jevci ter Gratel-ovci na forumu nimajo baze podatkov ter naslovov ter delovnih nalogov na zalogi, pa še preveč dela bi jim dajali. Logično pa se mi zdi da vedo edino kdaj se priklopi centrala, ter kje so v planu prvi priklopi, kar je pa nekdo od tukaj sodelujočih že napisal nekaj na to temo, za kar se jim zahvaljujem.
Slava Slovencem!
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: 50Mbps/50M (optikaT2-Pobrežje)
- Kraj: MB
Par dni nazaj so telekomovci nekaj okrog letali z optičnimi kabli. Pravijo, da bodo napeljali svojo optiko.

-
- Navdušenec
- Paket: 20Mbps / 2Mbs
- Kraj: maribor
no kdaj bodo prvi priklopi, glede na to da je zelo zelo kmalu že mimo, razen če mate drugo definicijo tega pojma 

po moje bodo prvi priklopi enkrat konec aprila oz. začetek maja.
p.s.
čakam na bilanco poslovanja T-2 v letu 2008 in me zanima kako se je podjetja dotaknila fin. kriza, glede da so še kar zadolženi, kreditirani....
p.s.
čakam na bilanco poslovanja T-2 v letu 2008 in me zanima kako se je podjetja dotaknila fin. kriza, glede da so še kar zadolženi, kreditirani....
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Priklopi bodo v kratkem 

-
- Novinec
Iznašli so revolucionaren pristop. Po novem bodo najprej izvajali priklope po hišah in stanovajih. Montirali bodo optični modem/pretvornik, na katerega se bo možno priklopiti z RJ45 konektorjem, kakor tudi z optičnim konektorjem. Modem ima tudi TV izhod in telefonski konektor. Izvedbo priklopa je potrebno plačati vnaprej.Priklopi bodo v kratkem
Ko bo dovolj izvedenih priklopov, da se bi se lahko zadeva finančno izšla, se bo izvedel profitni izračun. V primeru pozitivnega izida, se bodo po ulicah med hišami začeli polagati optični kabli v primeru odobritve gradbenega posega. Po blokih bodo nato začeli zbirati soglasja za odobritev izvedbe polaganja optičnih kablov v stanovanjskem objektu. V primeru negativnega izida glasovanja v večstanovanjskem objektu, bodo morali v stanovanjih z izvedenim priklopom počakati na naslednje glasovanje v upanju na morebiten pozitiven izid glasovanja. V večstanovanjskih objektih s pozitivnim izidom glasovanja, bodo pričeli z polaganjem optike v objektih. Nasledja faza je pridobivanje soglasja za polaganje kablov med objekti.
Dobra taktika. Se strinjate?
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
Tole je krnekaj. Prosim če ne govoriš bedarij.

-
- Novinec
Hvala enako.
Tudi ti razglašaš bedarije.

Tudi ti razglašaš bedarije.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
Kje sem bleknil kakšno bedarijo? 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Nehajte se preklati za brezveznosti, sicer bom temo zaklenil.
Torej, kdaj bo optika v Maribori?

Torej, kdaj bo optika v Maribori?

Optika 100/10
- gjural
- Nadebudnež
- Paket: Brezčasni VDSL
lepo je videt status v mb priključeno... če sem optimističen bi lahko bla optika pri meni v 1 letu 
ampak to so seveda zelo optimistične želje

ampak to so seveda zelo optimistične želje

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
-
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 100/10
Če si pred enim letom vprašal kdaj bo si dobil odgovor kmalu, če danes vprašaš spet dobiš odgovor kmalu!! Torej zresnite se že in povejte konkretne podatke!!

Mislim da ma T2 mariborčane za norca....
Hej drugo največje mesto v Sloveniji smo, pa so nas prehitela dosti manjša mesta na področju FTTH...
Najprej so pravli da bojo priklopi jeseni 2008, potem da bojo za novo leto, zdaj pa podaljšujejo iz meseca v mesec....
Zanima me zakaj se tako vleče? Kaj je razlog? Denar, izvajalci, občina?
Al jim na T2ju samo ni mar za Maribor....

Hej drugo največje mesto v Sloveniji smo, pa so nas prehitela dosti manjša mesta na področju FTTH...
Najprej so pravli da bojo priklopi jeseni 2008, potem da bojo za novo leto, zdaj pa podaljšujejo iz meseca v mesec....
Zanima me zakaj se tako vleče? Kaj je razlog? Denar, izvajalci, občina?
Al jim na T2ju samo ni mar za Maribor....