Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Roaming

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 27. Mar 2009 ob 13:10

Večina aparatov in novejši aparati nastavljajo Roaming avtomatično. Pri starejših aparatih je treba to spremeniti ročno, pri nekaterih je pa potrebno aparat celo resetirati.

ROAMING 1: tole je znotraj Slovenije, kjer ni T-2 UMTS omrežja, ampak je nacionalno gostovanje pri Mobitelu. (Če imaš aparat, ki podpira samo GSM je to itak privzeto.)

ROAMING 2: tole je izven Slovenije v prek 600 državah in ozemljih, kjer ni T-2 UMTS omrežja.
Optika 100/10

PINki
Faca
Prispevkov: 195
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10 + 2 IPTV + 2 TEL
Kraj: Lj - Fužine

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a PINki » 27. Mar 2009 ob 18:08

Kakšno čiščenje WTF?

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a riki » 28. Mar 2009 ob 23:11

Na katerega ponudnika se v Avstriji lahko prijavim v roaming?
Dejansko na A1 mi se ni telefon nikakor uspel prijaviti.

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Jaka » 28. Mar 2009 ob 23:41

Slika

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a riki » 28. Mar 2009 ob 23:56

po njihovem spisku, potem z vsemi Avstrijskimi ponudniki, kar ni res.
meni z A1 ni delovalo

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Jaka » 29. Mar 2009 ob 00:34

Potem pa prijavi napako na T-2.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a lithium » 29. Mar 2009 ob 10:45

Kolega, ki uporablja primarno t-2 mobilno telefonsko, je bil nedosegljiv na hrvaškem.

Aparat mu je sam prešel v roaming 2. Klical je lahko normalno, SMSi pa mu tudi niso delovali, pravtako ni bil dosegljiv iz SLO.
Ko je ročno nastavil na roaming 1 (očitno takrat deluje roaming, ki ga je t-2 podpisal sam s hrvati), mu je vse delovalo (torej dobil je SMSe o zgrešenih klicih, bil je dosegljiv).

Torej je v roaming 2 (preko španskega IMSI) očitno nek problem, za katerega se na forumu pritožuje toliko ljudi... :grrpc:

Lithium
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a riki » 29. Mar 2009 ob 12:51

glede Romaing1 in Roaming2 mi je jasna stvar.

Ampak jaz se nisem mogel povezati ne z Roaming1 in ne z Roaming2 v avstriji na nobenega operaterja!

Se pravi nekaj zadeva ne deluje....

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Razor » 29. Mar 2009 ob 13:55

Prejsnji petek mi je telefon v Avstrijo samodejno preklopil na Roaming2 in omrežje A1, delovalo je vse.
Slika
Slika
Slika
» MG.

crunchy
Znanec
Prispevkov: 76
Pridružen: 4. Feb 2009 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: T-2 mobilni

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a crunchy » 30. Mar 2009 ob 08:37

Na Nizozemskem vecinoma deluje. Klical sem iz T-Mobile NL na Mobitelovo stevilko v SLO in je zadeva delovala razen vceraj ob 10:40 uri, ko je na letaliscu Shiphol javljal "Napaka v povezavi" (poizkusil sem N-krat). Jakost signala je bila MAX. Nato sem rocno preklopil na Vodafone in je klicalo. Prav tako sem lahko iz Vodafone prejel klic iz Slovenije.

Ob priblizno 10:53 je bil poslan SMS iz Mobitela v SLO na moj T-2 mobilni telefon (roaming Vodafone NL). SMS nisem prejel naslednje pol ure (moral sem ugasniti telefon zaradi odhoda na letalo), prejel pa sem ga ob prihodu v Hrvasko.

Oddaja in sprejem SMS-jev na Nizozemski mobitel in nazaj, ko sem gostoval v T-mobile NL, je deloval BP. SMS, ki sem ga v istem gostovanju poslal na Mobitelovo stevilko v SLO je prav tako prisel do naslovnika (velika verjetnost je, da je prisel takoj, nisem pa 100% preprican).

vangelis1870
Znanec
Prispevkov: 58
Pridružen: 9. Apr 2008 ob 22:44
T-2: Že imam
Paket: 10/2

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a vangelis1870 » 15. Apr 2009 ob 17:58

Če bo kdo v Romuniji naj v romingu izbere Orange (je velik ponudnik mobilne telefonije in kvaliteta klica bo kristalna), Cosmo ima totaln poden glede kvalitete klica, huj'š kot kaka analogna zadeva v času Juge. Čudovito, da roming deluje bp. :rtmT2:

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Jaka » 21. Apr 2009 ob 01:54

V Italiji še vedno ne deluje Vodafone in H3G.
Slika

ozzy
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: 10/4

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a ozzy » 23. Apr 2009 ob 19:20

Ma tile na t-2 so prave cvetke...Sem bil isto v avstriji in lahko potrdim, da je gostovanje bolj loterija kot pa da res dela...

Primer...Po prvem poskusu se ne morem povezati na nobenega operaterja razen a1...lahko prejemam klice ne morem pa kliicat...
Probam druga dva in se ne poveže... p
Prestavljam med roaming 1 in 2 a isti kura*.
nato se enkrat čudežno poveže še na drugega operaterja a kaj ko mi ena babura ko hočem klicat pravi, da jim je potekla naročnina...kako pri nas mobi varjanta.
pač probam še tretjega in se končno poveže in celo kliče...

Se pravi...loterija...

Odgovor t-2-ja....Preklopi iz R1 na R2 in bo delalo. Ma ne ga srat..Pošlihtite pogodbe in zakup...

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 685
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a lukec » 23. Apr 2009 ob 19:54

jaz sem decembra brez problema klical iz avstrije. sms-e pa ni šlo poslat!.

lp
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Apr 2009 ob 13:41

ozzy napisal/-a:Ma tile na t-2 so prave cvetke...Sem bil isto v avstriji in lahko potrdim, da je gostovanje bolj loterija kot pa da res dela...

Primer...Po prvem poskusu se ne morem povezati na nobenega operaterja razen a1...lahko prejemam klice ne morem pa kliicat...
Probam druga dva in se ne poveže... p
Prestavljam med roaming 1 in 2 a isti kura*.
nato se enkrat čudežno poveže še na drugega operaterja a kaj ko mi ena babura ko hočem klicat pravi, da jim je potekla naročnina...kako pri nas mobi varjanta.
pač probam še tretjega in se končno poveže in celo kliče...

Se pravi...loterija...

Odgovor t-2-ja....Preklopi iz R1 na R2 in bo delalo. Ma ne ga srat..Pošlihtite pogodbe in zakup...
OK, sem se pozanimal glede teh cvetk - ni vseeno kako imaš telefon nastavljen. Če imaš kak star telefon, moraš ročno preklopiti, kot je specificirano spodaj, če imaš pa kaj novejšega, bo pa to avtomatsko in moraš pustiti pri miru. Če ne bi bilo pogodb, potem ne bi nikoli delalo. ;-)

ROAMING 1: tole je znotraj Slovenije, kjer ni T-2 UMTS omrežja, ampak je nacionalno gostovanje pri Mobitelu. (Ali pa če imaš aparat, ki podpira samo GSM.)

ROAMING 2: tole je izven Slovenije v prek 600 državah in ozemljih, kjer ni T-2 UMTS omrežja.
Optika 100/10

Odgovori