t2 vdsl + vista

Vse o T-2 internetu
Odgovori
gregor010
Novinec
T-2: Še nimam
Paket: 1/1mb
Kraj: Slovenske Konjice

t2 vdsl + vista

Odgovor Napisal/-a gregor010 » 14. Dec 2008 ob 20:57

Pravkar sem si kupil prenosnin računalnik z visto. Pri punci imajo wirelles internet ali žični siol internet. Oboje deluje brez težav.

Doma pa imam t2 vdsl 1/1mb. Prej sem imel na računalniku xp-je in je vse delovalo brez problema. Sedaj imam prenosnik z visto, kako sploh nastavim omrežje, pri xp-jih sem imel na izbiro tudi omrežje pri katerem ne potrebuješ gesla in uporabniškega imena. Na visti te možnosti ne najdem. Kako torej nastavim. Hvala za pomoč.

Na starem računalniku (win xp) je internet deloval brez klicanja ali podobnega, samo kabel je moral biti vklopljen v računalnik.

sword
Nadebudnež
T-2: Že imam

Re: t2 vdsl + vista

Odgovor Napisal/-a sword » 14. Dec 2008 ob 23:03

Sam se najbolj znajdem s cmdjem ... Drugače pa ...

Control Panel -> Classic View -> Netowrk and Sharing Center -> potem maš pri Connection: Local Area Connection majhen link View Status -> pa si na občinem screenu ... ( -> Properties -> Izbereš na sredini Internet Protocol Version 4 + Properties -> preveri če maš dhcp vključen (obtain Ip adress automaticly) -> oba okna potdri z ok -> si nazaj na Local Area Connection Status -> Daš Diagnose -> ti ponudi opcijo za resetirat Network Adapter).

Ko konča, preveri Ip naslov s klikom na Details. To je kar se tiče pridobivanja ip naslova in napačnih TCP/IP nastavitev ... lahko pa bi bla mrežna, gonilniki, kabel in še mnogo druzga.

gregor010
Novinec
T-2: Še nimam
Paket: 1/1mb
Kraj: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a gregor010 » 15. Dec 2008 ob 18:41

to je potem enkrat ko že imam povezavo da nastavim ip itd. Kako pa sploh nastavim povezavo? Ko želim nastaviti imam opcijo samo račun z uporabniškim imenom in geslom. Kje je opcija povezava pri kateri ne potrebuješ uporabniškega imena in gesla?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Dec 2008 ob 18:49

Ti govoriš za pppoe, pri t-2 tega ni. Internet prične delovati takoj, ko vključiš utp kabel v mrežno kartico in seveda le ta preko dhcp-ja pridobi ustrezen ip naslov (Ne rabiš kreirat klicne povezave). Preveri, če so gonilniki ok in je omogočena.

Greš samo na Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center in tam imaš par možnosti. Pod manage network connections imaš isto, kot si imel na XP-jih omrežne povezave.

Barbara
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Barbara » 23. Apr 2009 ob 23:22

Tudi sama imam na svojem računalniku naloženo visto, ampak je pri meni problem malo drugačen.
Doma imamo siol internet, v Ljubljani (kjer študiram) pa t2. Doma je internet deloval brezhibno dokler nisem uporabljala t2 povezave.
Odkar pa mi je gospodič iz t2 naštimal povezavo s t2 mi internet doma ne deluje več. Ko se doma povežem s siol povezavo deluje največ 5 minut
in nato prekine povezavo vsem računalnikom v hiši, prav tako se zgodi s siol televizijo. Če hočem ponovno vzpostaviti povezavo moram iz elektrike
izključiti modem in tv komunikator. To moram delati vsakih pet minut. Ko so mi urejali povezavo s t2 nisem bila pozorna kaj so spreminjali. Vem samo da
se je pritoževal, ker kao vista skos zafrkava :? Res bi vas prosila za pomoč. Vprašala sem že na drugih forumih pa so mi do zdaj svetovali le, da naj
na novo naložim sistem. Zanima pa me, če je mogoče še kakšna druga možnost? Hvala.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Apr 2009 ob 06:35

Vista nič ne zafrkava, samo prav jo je treba naštimati. Pokliči na tehnično podporo in prijavi napako:
0590-00-002.

Zadeve morajo delovati brez prekinjanja. Če ti ne poštimajo v kratkem, mi pošlji številko priključka na Zasebna sporočila in bom jaz pomagal poštimati.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 24. Apr 2009 ob 11:11

Ona more poklicati 0808000, ne pa 059000002, ker ima težave s Siolom.
Njeni simptomi so blazno čudni, saj ji preneha delovati TV?! To z računalnikom nebi smelo imeti nobene veze. Glede na to da ji vse storitve vrže ven, bo verjetno kakšna fora z modemom.

Barbara
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Barbara » 24. Apr 2009 ob 21:10

Hvala za odgovore.
Vista je verjetno pravilno naštimana, ker sem kupila računalnik, ki je že imel naloženo visto. Tudi z modemom ne vem če je kaj narobe, ker je prej deloval brezhibno. Ko pa so mi naštimali še t2 povezavo in sem prišla čez vikend domov mi siol povezava ni več delala. Najlepša hvala za odgovore. A potem je bolje, če pokličem siol ali 0590-00-002? Res najlepša hvala za odgovore, ker do sedaj mi res nihče ni znal pomagati.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Apr 2009 ob 21:20

Glede na težavo bi ti prvo svetoval temeljit pregled računalnika, mogoče je pa kak virus ali pa kaj podobnega, same nastavitve za T-2 internet ne delajo nobenih težav, saj je vse samo na avtomatsko.
Naloži si kak nov antivirusni in preskeniraj mogoče je pa kaj takšnega da potem modem od siola zafila. lp

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Apr 2009 ob 21:42

Ne, no, nastavitve ima pokvarjene.
Optika 100/10

Barbara
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Barbara » 24. Apr 2009 ob 21:59

Ja tudi jaz mislim, da so nastavitve nekaj narobe nastavljene. Ker pred t2 je use delovalo normalno. Antivirusni imam pa nod in mislim da je kar dober :) Mislim, da mi je fant, ki je urejal povezavo t2 nekaj šaril po nadzorni plošči :evil: verjetno ni znal drugače naštimat in je nekaj zašuštral. Amm Navadni Nimda a pol mi svetuješ, da pokličem 0590-00-002? In jim obrazložim težavo in mi bojo oni zrihtali?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Apr 2009 ob 22:05

Nič ni šaril po nadzorni plošči, edino kaj pogledajo je če je računalnik nastavljen na AVTOMATSKO pridobivanje ipja,
to pa ne more delati takšnih problemov, vseeno bi rekel da je nekaj drugega na računalniku mogoče kak program, ki to povzroča.

Če imaš orginal NOD, bi moglo biti vredu, če ne pa ti svetujem da poskusiš vseeno s kakšnim brezplačnim antivirusnim preverit.

Barbara
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Barbara » 27. Apr 2009 ob 21:17

Imam originalen NOD.

Čudno se mi zdi, da bi težave povzročal kakšen program, ker v torek so prišli in priklopili T2, v petek ko sem prišla domov in se povezala na siol pa je že začelo zafrkavat. Mislim, da teh vmesnih treh dneh nisem inštalirala nobenega novega programa.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Kraj: Kidričevo

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 27. Apr 2009 ob 21:57

Barbara, če te prav razumem želiš "doma" na svojem računalniku dostopat do interneta preko dveh ponudnikov Siol in T2?
Če je temu tako, daj prosim napiši kakšne IPje uporabljaš pri obeh ponudnikih (statični ali dinamični)! Čeprav, če pri obeh uporabljaš dinamiko, mislim da bo to stvar zelo težko nastavit, da bo delovala.

T2 uporablja avtomatsko vspostavitev internetne povezave, kar pa za siol ne velja (oziroma moraš to ročno nastavit) in bi bilo najvrjetneje potrebno definirat TCP/IPv4 tako splošni del ( v tvojem primeru T2), kakor tudi nadomestno konfuguracijo (za Siol).
Seveda je potrebno preden želiš vspostaviti internetno povezavo na Siolu, prekinit T2 povezavo.

-na tej povezavi imaš potrebne DNSje za T2: http://www.t-2.net/?ctxID=001665&funcID=1
-na tej povezavi pa DNSje od Siol: http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/in ... nikov.aspx

lp,Ika
lp, Ika13

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 28. Apr 2009 ob 10:30

Njej vrže dol tud TV! Kaj ima internet na katerega se ne moreš sploh povezat veze s TV?

Odgovori