Brezčasni VDSL in kvaliteta TV slike

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
yillyevski
Novinec
T-2: Že imam

Brezčasni VDSL in kvaliteta TV slike

Odgovor Napisal/-a yillyevski » 7. Maj 2009 ob 09:42

Pozdravljeni!

Trenutno uporabljam preko T-2 samo internet VDSL 4/1, polno razvezan dostop. Kabelsko imam naročeno preko Telemacha.
Za oboje skupaj plačujem 39,5 EUR.

Optike v našem bloku ni.

Razmišljam, da bi vzel paket brezčasni VDSL s katerim pridobim več kot enkrat hitrejši internet ter več programov. Za malenkost nižjo ceno 36,00 EUR.

Zanima me kako je s kvaliteto TV slike preko VDSLja. TV je HD Ready. Oziroma če priporočate migriranje. IPTV še namreč nisem uporabljal nikdar. Niti videl kako zgleda slika pri IPTV

Hvala

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Re: Brezčasni VDSL in kvaliteta TV slike

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 7. Maj 2009 ob 09:56

Kako daleč si od centrale? Lahko mi poveš na Zasebna sporočila svojo "številko pogodbe" in bom preveril.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Paket: išče alternativo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 7. Maj 2009 ob 10:16

Mal je odvisno kaj pričakuješ od Televizije, ali imaš digitalno ali analogno kabelsko (če to še obstaja)...Sam sem bil uporabnik analogne kabelske od sredine osemdesetih do konca devetdesetih, in ti loh povem, da IPTV nima samo pozitivnih lastnosti.
Prednosti IPTV so vsekakor število programov, dodatne informacije in storitve (videoteka ipd), kvaliteta slike, koliko razlike boš opazil je predvsem odvisno od tvoje diagonale in kok slabo inštalacijo imaš na kabelski. Jaz sem mel slabo tko da je kar se tega tiče slika mnogo boljša, ampak zaradi majhne diagonale, imajo naprimer analogni programi, ki jih lovim po zraku enako kvalitetno sliko kot pr IPTV.
Glavna slabost IPTV so motnje (kocke, zatikanja, pokanja), sam imam T-2 VDSL ampak dostikrat gledam tudi preko T-2 optike, motnje so povsod. S tem da je pri VDSL potrebno redno resetiranje linije, da ostane količina motenj na minimumu in v rangu tistih na optiki. Jaz imam VDSL, ki v maximumu zmore 10-20% več od naročenih storitev, kar v praksi pomeni resetiranje vsakih 3 do 10 dni, seveda pa je to malo ali pa veliko odvisno čisto od konkretne povezave. Ta reset ni nič posebnega, le telefonski klic, ugotoviti moraš le kdaj klicati, da takoj dobiš prostega operaterja (kar se tega tiče, uporabniki svoje skrivnosti skrbno varujemo) in naučiti se moraš biti dovolj suveren, da ti ni treba vsakič sprot odgovarjati na polno trapastih vprašanj.
Omembe vredne slabe lastnosti so pri meni še 4, prvo je uporaba dveh dalincev (enega za zvok in prižiganje TV, drugega za IPTV vmesnik), moj TV za scart vhod ne podpira nekaj fensišmensi funcij, ki jih je za običajna programska mesta (najbolj pogrešam virtual dolby sorround), IPTV vmesnik si ne zapomni zadnje uporabljene glasnosti pred izklopom, niti ne omogoča nastavitve razmerji glasnosti med različnimi programi (tako morš nekatere programe skrit na mesta, kjer nikoli ne brskaš naključno, od programov, ki jih jaz gledam sta to 2 (čarli in yacht$sail)). Če si že "16:9 ready and hungry for more" ti bo T-2 politika verjetno všeč, meni nenehno preklapljanje med formatoma na istem pa seveda tudi na različnih programih ni, spet zaradi specifičnega delovanja TVja (o tem me obvešča kot bi šlo za breaking news).
Torej, če telefonske številke klicnega centra tvojega sedanjega TV operaterja ne poznaš na pamet, potem maš malo za razmislit, sicer pa če ti NN pove, da maš dovolj sinhronizacije (vsaj 11M če znižaš internet na minimum) go for it.
Zadnjič spremenil kekoke, dne 7. Maj 2009 ob 10:58, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

yillyevski
Novinec

Odgovor Napisal/-a yillyevski » 7. Maj 2009 ob 10:23

Hvala za odgovor obema!
Imam analogno kabelsko TV. Signal je dober, oziroma s sliko sem zadovoljen.

@ Navadni Nimda:
Poslal sem število pogodbe na zs

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 7. Maj 2009 ob 10:35

No sam nebi nikoli več šel nazaj na kabelsko. Tam je slika vedno šumela (sneg) in zvok seveda tudi. Razlika je na mojem najmanjšem 20 let goldstaru ogromna! Ampak glavni razlog za T-2 je poleg izjemne slike na vseh kanalih seveda EPG (programski vodič) in vmesnik na splošno.
Z resetiranjem nisem imel nikoli problemov na 3h priključkih. Kockanje sem videl samo na VDSL pa še to enkrat, ko je bila težava z linijo, ki se je potem porihtala.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Maj 2009 ob 11:08

Slika zna biti na IP TV precej boljša, kot na analogni kabelski... sicer pa izgubiš samo 3,50 €, če naročiš samo TV pri t-2 (ne še brezčasni paket) za en teden in zadevo stestiraš in se šele nato odločiš!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

yillyevski
Novinec

Odgovor Napisal/-a yillyevski » 7. Maj 2009 ob 12:15

A za 3.5 EUR lahko naročim IPTV za 1 teden? Tega nisem vedel.

To naročim s tisto eNaročilnico?

hvala

Uporabniški avatar
tonimona
Starešina
Paket: T4
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a tonimona » 7. Maj 2009 ob 12:26

Ob predpostavki, da imaš dobro linijo je:
+
-boljša slika
-EPG
-nabor programov

-
-vsaka dodatna TV prinese dodatne stroške
-napake pri sprejemu slike dosti bolj izrazite (kockanje)
-dodaten STB -dodaten daljinec
-snemanje na VCR, zapleteno
Slika

Slika 1.7.2008- porihtano, dočakal sem tudi 18.11.2007

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Maj 2009 ob 12:54

yillyevski napisal/-a:A za 3.5 EUR lahko naročim IPTV za 1 teden? Tega nisem vedel.

To naročim s tisto eNaročilnico?

hvala
Ne, z dopisom!

Lahko jo naročiš samo za 1 dan in plačaš 14 € * 1dan/31dni = 45 centov! Sicer v dopisu ne razlagaj, da boš vzel zadevo samo na test. Vzameš sprobaš in vrneš, če ti ni všeč!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Paket: Brezčasni VDSL

Odgovor Napisal/-a gjural » 7. Maj 2009 ob 22:17

jaz imam prenizko sinhronizacijo za download in upload. imam 10/2 net, in 1 TV, sinhronizacja pa je 16,5m - 1m. Napake na modemu se zelo pojavljajo, ampak če ne zapolnim linije se zatikanje slike in kocke le redko naredijo. Mogoče nisem niti tako občutljiv na te stvari. Vsekakor sem veliko bolj zadovoljen z samo IPTV kot pa z kablsko, in tudi cenje me pride (imam samo 1 vmesnik). To da imam 2 daljinca pa je še najmanjša težava, ne razumem zakaj nekateri vzganjajo tak hrup zaradi tega. kot so ti že predlagali, tukaj ne gre za siol, da bi moral podpisat za 2 leti ali pa kupiti vmesnik, le naročiš in sprobaš, v kolikor ti ni všeč odjaviš, mislim pa da če imaš dovolj sinhronizacije boš kar ostal. upam tudi da imaš zadostno sinhronizacijo in da boš vzel brezčasni VDSL, 10/2, 1x TV + 2 x UMTS. Sprva si boš rekel eh.. kaj mi bo UMTS, in na kocnu boš najverjetneje tudi to uporabljal ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 7. Maj 2009 ob 23:19

Tudi, če imaš nižjo sinhr. se brezčasni cenovno splača. Saj je na webu obvestilo.
V primeru, da naročnik ne dosega te hitrosti (10/2) zaradi prevelike oddaljenosti od centrale ali slabe kakovosti bakrenega telefonskega kabla, se uporabniku ponudi manjši hitrostni paket, ki zagotavlja stabilno delovanje.
Tak imam jaz. Ker nimam dovolj visoke sinhr. (pod 8Mbps, prevelika razdalja) uporabljam ip tv in internet izmenično. Pomemben mi je predvsem internet. Stabilnost in delovanje super :rtmT2:

Imajo pri nas še kabelsko in 4x TV. Kvaliteta slike ni primerljiva. V kolikor imaš dovolj dobro linijo predlagam, da naročiš T-2 IP TV.

yillyevski
Novinec

Odgovor Napisal/-a yillyevski » 8. Maj 2009 ob 22:42

Hvala vsem, ste me prepričali in bom naročil brezčasni VDSL.

Odgovori