Preklapljanje in krogec

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Preklapljanje in krogec

Odgovor Napisal/-a kekoke » 9. Maj 2009 ob 10:29

OK, tole me je že neki časa mučlo, pa sem tud že parkrat omenu, pa ni bilo debate, zdej me pa zanima, če ima kdo kak pameten odgovor.

Predvsem me zanima ali je to bug ali feature in če slednje ali se ga da izklopit in če da, čemu se moram odpovedati v zameno.

Skratka, ko prestaviš na določen program, drugič v roku 10-20 sekund, se ta program predvaja še kakih 10-20 sekund, nato se 10-20 sekund vrti krogec na črni podlagi. To se zgodi v 95% primerov takih preklapljanj. Stvar je zoprna pri hitrem deskanju med programi (ko šele pri naslednjem programu ugotoviš, da bi te prejšnji zanimal) in pa pri programih tipa NG, ki imajo dolge ter variabilne reklamne bloke, ko greš pogledat če je že konec reklam in potem na zadevi, ki si jo vmes gledal dobiš krogec in potem iščeš nov program za vmes...in potem pozabiš kaj si sploh gledal...
Po mojem občutku (ki je sicer dostikrat napačen) sem to dobil kot feature v postopku reševanja motenj na TV, prvih nekaj mesecev tega ni bilo). Edina motnja, ki je bila odpravljena so random vrteči krogci 3-5 sekund na vseh programih, če je ta feature pri preklapljanju direktna menjava, potem kul, se sprijaznim. Količina kock in zatikanj tudi takoj po resetu linije pa je trenutno takšna, da ne upravičuje nobenih dodatnih omejitev.

P.S.Nekdo je opazil 10-20 sekundi vrteč krogec pri zadnjih posodobitvah 1910tke (sam imam 1510tko), mogoče gre za isti feature.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

B3du1n
Faca
Paket: Oranžni Diamant

Re: Preklapljanje in krogec

Odgovor Napisal/-a B3du1n » 10. Maj 2009 ob 13:11

Pomoje bo sinhronizacija aminota preko milana oz. VDSL oz.VDSL2 modema in centrale malo u k***u, da je potem tako dolga sinhronizacija...

Kaksna je tvoja hitrost ul/dl?
Ali med tem casom kej dl-jas (P2P)?
Ali je ob tem testiranju biu samo ta TV priklopljen na milana oz. VDSL oz. VDSL2 modem?
Koliko si oddaljen od centrale?
V kaksnem stanju je kabel (koliko spojk je vmes)?
Slika

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 10. Maj 2009 ob 13:26

Načeloma dolgo preklapljanje nima veze s sinhronizacijo. Prijavi napako na 0590 00 002.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

B3du1n
Faca
Paket: Oranžni Diamant

Odgovor Napisal/-a B3du1n » 10. Maj 2009 ob 14:03

Kako da ne, saj se ja za vsak preklop sinhronizira signal oz. se posiljajo zahteve?
Slika

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 10. Maj 2009 ob 21:07

Imaš vmes Vooda ali kakšno podobno solato?

Uporabniški avatar
kekoke
Guru

Odgovor Napisal/-a kekoke » 11. Maj 2009 ob 09:15

Preklaplja mi zelo hitro, glede tega gredo stvari samo na slabš pomoje, zato raje ne bom razlagal stvari po telefonu, ker vidm da že pisno zadeva ni vsem jasna.... Torej, še na praktičnem primeru, gledam program X, za 5 sekund prestavim na program Y in nato nazaj na X. Program X se normalno predvaja še 10 sekund, nato 10-20 sekund črnine s krogcem, nato spet vse OK. Motorola 1510 je direkt na vdsl2 modemu s štirimi porti. Kabli doma porihtani, električno sem 1000m bližje centrali kot fizično, max sinhronizacija vsaj 10% nad naročenimi storitvami. Tehnična ekipa, ki je pri meni na domu izganjala takratke krogce je te tadolge videla na lastne oči in rekla, da je to normalno na določenih "težavnih programih". Sedaj se to pojavlja na vseh programih, torej X in Y sta povsem random programa.
Če prav razumem odziv tukaj, tole za vas ni nekaj normalnega? Verjetno bo pol treba tole poslat pisno tehnični službi, pri rednih resetiranjih linije, sem zadnje parkrat na 002 naletel na ene par takih kljukcev, da jim raje niti ne začnem tega razlagat.

edit: mogoče sem pozabu izpostavt, da pa če gledam Y 30 sekund je pa vse OK.
Zadnjič spremenil kekoke, dne 11. Maj 2009 ob 10:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Maj 2009 ob 09:33

Ko preklopiš iz X na Y a ti pokaže tudi že sliko preden preklopiš nazaj? mogoče bi bilo dobro pogledat odzivnost tv vmesnika, ker da po 10s kr začne vrteti krogec.

Uporabniški avatar
kekoke
Guru

Odgovor Napisal/-a kekoke » 11. Maj 2009 ob 09:39

ja, od petih sekund na Y imam sliko 4,9 sekunde, skratka preklaplja mi vsaj tako hitro, kot TV preklapla med programi, tko da to je super.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Maj 2009 ob 09:49

A mi daš na ZS podatke o priključku pa bom malo pogledal če lahko kaj naredim.

Uporabniški avatar
kekoke
Guru

Odgovor Napisal/-a kekoke » 5. Jun 2009 ob 11:43

Po slabem mesecu opazovanj in pogovorov sem se sprijaznil, da je ta feature produkt moje linije.
Slika

Odgovori