Vsakodnevni izpad interneta

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 16:51
T-2: Že imam

Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Maj 2009 ob 04:10

Ne vem ce je to feature t.i. "always-on" T-2 interneta ampak mene ze zelo jezi kar se dogaja. Priklopili so nas na VDSL2 modem, ki se VSAKO NOC ob 4:00 ugasne/prekine/resetira/whatever in prekine povezavo z Internetom. S tem mi "polomi" vse internet servise in povezave, ki jih imam prizgane doma (IRC, MSN, stream, remote VPN, aktivne FTP povezave, avtomatizirane backup UL/DL prenose preko Interneta in se kaj). To mi predstavlja vsakodnevno jutranjo moro ko je vsak dan vse podrto ker ne znajo konfigurirat oziroma pustit preklete stvari pri miru in d**kajo kar naprej nekaj (rocno ali pa avtomaticno). A se opazi da me ta stvar zelo jezi ? Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Ce niso sposobni nudit neprekinjenega interneta niti 25 ur naj si ga v rit vtaknejo. Vseen ce mam dinamicni IP na SiOLu potem. Sem ze 3 leta na T-2 ampak zdaj gre pa to ze cez vse meje. Od prvega dne skos po veckrat na dan prekinja. S TV je isto, non stop kocka. Niti enega polurnega dokumentarca iz recimo Discovery Channel si ne morem posneti ne da bi bil posnetek unicen. Sem pa v LJ, ene 400m od centrale. Bog ne daj da bi bil kje "zunaj". Ce v treh letih niso sposobni skupaj spravit ene delujoce Internet povezave naj se slikajo. Nizajo cene in nudijo sranje. Na tak nacin "kupujejo" narocnike ker vejo da je denar za njih na prvem mestu. Pfff.

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 930
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a kekoke » 15. Maj 2009 ob 08:29

perplexer, čestitke! Mislim da bi se lahko prijavil za kak guinessov rekord v potrpežljivosti, 3 leta prekinjanja in kock, ti si pa tkole mal jezen. Jaz ne zdržim dveh dni, če se skoz pojavlja ista napaka. Še enkrat :car: in se priporočam za kake praktične nasvete (pri ohranjanju potrpežljivosti) v zameno ti lahko nudim praktične nasvete iz odpravljanja težav pri T-2 (imam sicer samo nekaj mesečne izkušnje, vendar intenzivne).
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Maj 2009 ob 09:59

Perplexer napisal/-a:Ne vem ce je to feature t.i. "always-on" T-2 interneta ampak mene ze zelo jezi kar se dogaja. Priklopili so nas na VDSL2 modem, ki se VSAKO NOC ob 4:00 ugasne/prekine/resetira/whatever in prekine povezavo z Internetom. S tem mi "polomi" vse internet servise in povezave, ki jih imam prizgane doma (IRC, MSN, stream, remote VPN, aktivne FTP povezave, avtomatizirane backup UL/DL prenose preko Interneta in se kaj). To mi predstavlja vsakodnevno jutranjo moro ko je vsak dan vse podrto ker ne znajo konfigurirat oziroma pustit preklete stvari pri miru in d**kajo kar naprej nekaj (rocno ali pa avtomaticno). A se opazi da me ta stvar zelo jezi ? Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Ce niso sposobni nudit neprekinjenega interneta niti 25 ur naj si ga v rit vtaknejo. Vseen ce mam dinamicni IP na SiOLu potem. Sem ze 3 leta na T-2 ampak zdaj gre pa to ze cez vse meje. Od prvega dne skos po veckrat na dan prekinja. S TV je isto, non stop kocka. Niti enega polurnega dokumentarca iz recimo Discovery Channel si ne morem posneti ne da bi bil posnetek unicen. Sem pa v LJ, ene 400m od centrale. Bog ne daj da bi bil kje "zunaj". Ce v treh letih niso sposobni skupaj spravit ene delujoce Internet povezave naj se slikajo. Nizajo cene in nudijo sranje. Na tak nacin "kupujejo" narocnike ker vejo da je denar za njih na prvem mestu. Pfff.
Ta fičure je sedaj izklopljen. Ostalo sem ti pa napisal na Zasebna sporočila.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 16:51
T-2: Že imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Maj 2009 ob 15:22

Ja "mal" sem jezen ampak zdaj ze vsako uro bolj. Se spomnim 10 let nazaj ko so meli fantje na IRC-u connection time vec tednov. Danes leta 2009 na T-2 niti slucajno ne mores bit connectan na IRC streznik vec kot 24 ur. Botnet odpade. Pac na istem si kot na dialupu. To je "geek" primer ampak je lep primer kjer se vidi neuporabnost T-2 Interneta. Celo bistvo broadband always-on Interneta je to, da je ... always on. Ostale primere kjer ti to narobe hodi sem pa ze prej napisal. Ce je to VDSL / VDSL-2 potem hvala lepa. Meni to ne ustreza. Seveda, T-2 je idealen za povprecne Janezke, ki zjutraj za dve uri prizgejo racunalnik in ga vsak zvecer lepo ugasnejo, in za to placajo 14 EUR in so vsi veseli. Za kaj resnejsega pa T-2 ocitno ni. Kaj ce ti hitrost ce ti povezavo dnevno non-stop prekinja ? Kdo razen Janezka bi danes to se toleriral ?

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1647
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Krypto » 15. Maj 2009 ob 16:20

Kaj če bi ti IRC geek nehal debilit in končno prijavil napako na T-2 kaj?
Ne razumem ljudi, ki si 3 leta razbijajo glavo kaj hudiča je narobe z njihovo povezavo, normalno plačujejo račune in niso v stanju prijaviti napake operaterju.


p.s. V kolikor si stvar v 3 letih večkrat prijavil na klicni center ali v poslovalnici vzamem besede nazaj. Kljub temu da je zadeva pri NN-ju lahko še vedno kličeš na HD. Od viška glava ne boli.

Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 16:51
T-2: Že imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Maj 2009 ob 16:24

Se dobro da si dodal p.s. drugace bi ze mislil da si prepameten. Sem pa vedel da se bo nasla budala kot si ti ki se bo ubesila na "geek" IRC example ki sem ga napisal. Ce bi znal brati bi lahko prebral da sem ta primer IRCa napisal samo zato ker je lep primer za to da so T-2 izpadi zelo nevsecna zadeva. Kmet.
Na T-2 smo pa poslali (sicer ne jaz osebno, no vcasih tudi) ze en kvadriljon pritozb, zasebnih sporocil, klicov itd, samo kaj ce ti to ce jim "tehnika" ne dovoli nuditi kvalitetne Internet povezave ? Dokler bodo imeli feature ki ti prekine Internet vsako noc ob 4:00 je to bolj lari fari non-stop Internet. Ce pa noces tega featurea moras pa sam resetirat modem ko ti zacne linija sepat oziroma TV kockat. Full dobra alternativa ane ? Ko sem dobil ta nasvet sem rekel "wow, na T-2 pa znajo, eksperti". Ocitno ne dojamejo ali pa nocejo dojeti da tukaj nekaj ni prav. Ocitno se jim zdi normalno da se ti linija po 24 urah tako degradira da je treba vse skupaj resetirat. Naj popravijo ali pa nabavijo boljso opremo da ne bo treba vec resetov pa bo vse reseno.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2091
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a NoName » 15. Maj 2009 ob 17:35

midi, Perplexer, zadnji dve objavi sta bili izbrisani. nestrpnosti, podyebavanja in 'lajanja' ne bo tukaj. ce je debata o vsakodnevnem izpadanju interneta, naj tako tudi ostane.

perplexer, v primeru, da se ti napake na liniji še vedno pojavljajo, mi privat spusti sporočilo z id-jem priključka, pa bom v ponedeljek zjutraj predal kompetentnim ljudem, če je napaka o prekinitvah linije odprta, se bom pa potrudil da bo čimprej odpravljena.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

voyager2
Legenda
Prispevkov: 1002
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 17:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 15. Maj 2009 ob 17:59

NoName, hvala za ponudbo. Vse probleme sproti rešuje NN, kolikor pač to dopušča linija in tehnologija.

Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 16:51
T-2: Že imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Maj 2009 ob 18:03

Se strinjam. Ce se bi kdo rad kregal z mano naj mi poslje ZS ne pa da spama forum. NoName, kot sem ze napisal sem ze veckrat javil napako, pravzaprav je prisotna ze 3 leta, odpravljena ni bila pa nikoli. Zadnje kar me je motilo je to, da se mi "novi" VDSL-2 modem vsako noc ob 4:00 resetira (pa pustimo zakaj ker je nadvse smesno/neumno in predvsem WRONG!). Zdaj naj se samodejno naj ne bi vec, ceprav to napake prekinjanj in kockanj, kar ze vsi vemo, ne bo odpravilo. Verjetno bo Internet kljub temu redno "dol padal". Kako pogosto bom pa se videl.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Malkec » 15. Maj 2009 ob 19:46

Zakaj pa ne preneseš še telefonske številke Telekoma in preideš na polno razvezan dostop? Imaš isdn?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Maj 2009 ob 19:49

kako lepo ISDN (sdr) žge mravlje :mrgreen:

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Maj 2009 ob 19:55

Lepo strese ja.

V kolikor je linija preveč odprta, lahko prekinja zaradi tega. Vem za par primerov, ko so se s prehodom na polno razvezani dostop stvari občutno izboljšale. Boljši stabilnejši signal. Preveri, da nimaš kakšnih "špagetov" na interni in kako je vezan razcepnik (splitter).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Maj 2009 ob 19:58

ja jaz sem dobu cca 10mega več na sinhronizaciji ko sem šel na prd
ampak ni povsod tako

ponekod so takšni spoji da se samo za glavo držiš

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Maj 2009 ob 20:02

Perplexer, malo razmisli v tej smeri. Sem prepričan, da se bo našla dobra rešitev tudi za tebe. :rtmT2:

Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 16:51
T-2: Že imam

Re: Vsakodnevni izpad interneta

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Maj 2009 ob 20:59

Hja, ta korak je sicer rahlo bolj drasticen, odjavit Telekomov telefon, ... Koncu koncev le predstavlja neko alternativo. Pa se, kaj pa ce bo isto ? Po pravici povedano se zadnje leto "krotim" samo zato ker cakam na optiko. Govorilo se je lani oktobra, potem letos marca, zdaj pa je maj, Gratelovih strojev pa sploh ni vec nikjer blizu. Ocitno jim gre marsikaj narobe in so nehali s tem. Na optiki bi videl ce se bi to prekinjanje nehalo in bi potem eventuelno naprej tezil, ker pa je ocitno se lep cas ne bo, torej ker je to padlo v vodo in je zdaj nula na vseh podrocjih moram zdaj pac zaceti rjoveti. Ceprav po treh letih si lahko mislis kaksna upanja imam. Mogoce bomo probal zahtevat preklop na 5/5 za test (ce tega nismo ze kdaj prej, se niti ne spomnim) pa mogoce sli se v PRD (kot nepresenetljivo svetuje tudi T-2) ampak ce ne bo pomagalo si lahko misis kolk se bom sele pol razpisal. :-)

Drugace pa zakaj pisem o svojih tezavah na forumu? Obicajno vedno najprej probam z direktnim kontaktom, veckrat ce je treba. Ko pa se nikakor nic ne spremeni je treba stvar predstaviti masi in maso premaknit. Tako se morda vendarle kdaj kdo zgane in se kaj postori.

Odgovori