Kocke, prekinjanje, štekanje...
Re: Kocke, prekinjanje, štekanje...
Za veliko vecino je vrjetno kriv centralni server ker samo določeni kanali radi štekajo.
Kranj optika
Fox life/crime zelo rada zaštekata(1sec se pojav krogec al pa zvok/slika trzne mal) oba imata tudi zelo velike probleme da sploh prižgeta na začetku ko prešaltas nanju (np drugi programi se slika pojavi v trenutku pri foxih pa traja lahko tudi 5-10 sec pa še to ni 100% da se nalozi in je treba preklopit 1,2x da potegne)
Podobni programi so se InfoTV (sam za tega nevem ce kej steka ker ga premal gledam da bi lohka podal izjavo glede tega). Tv1000 tudi včasih zakocka ponavad tm okol 23. Tko da na pamet bi reku da od ene 190 kanalov če bi vse spremljal bi vrjetno naštel ene 20 kanalov ki izredno radi kockajo med tem ko nekateri skoraj nič.
Prav tako morm rečt da Fox life/crime mata porazno sliko OBN pa podobni se pa prov vid da vrtijo piratske divixe občasno.
Kranj optika
Fox life/crime zelo rada zaštekata(1sec se pojav krogec al pa zvok/slika trzne mal) oba imata tudi zelo velike probleme da sploh prižgeta na začetku ko prešaltas nanju (np drugi programi se slika pojavi v trenutku pri foxih pa traja lahko tudi 5-10 sec pa še to ni 100% da se nalozi in je treba preklopit 1,2x da potegne)
Podobni programi so se InfoTV (sam za tega nevem ce kej steka ker ga premal gledam da bi lohka podal izjavo glede tega). Tv1000 tudi včasih zakocka ponavad tm okol 23. Tko da na pamet bi reku da od ene 190 kanalov če bi vse spremljal bi vrjetno naštel ene 20 kanalov ki izredno radi kockajo med tem ko nekateri skoraj nič.
Prav tako morm rečt da Fox life/crime mata porazno sliko OBN pa podobni se pa prov vid da vrtijo piratske divixe občasno.
-
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Meni se pa zdi, da posamezni programi "zezajo" samo na posameznih delih omrežja, ker pri nas (Ljubljana Dravlje, optika) težav s programi Fox, o katerih poročate tukaj, tako rekoč ni.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
mogoče mamo pa v Kranju že mal za cajtam opremo (pač poskusni zajci kaj češ) - al pa ljubljanska megla mal optiko heca pa signal ne vidi skoz...
al je pa gratel oz.rešet mal preveč kock polagal čez optiko namest asfalta
al je pa gratel oz.rešet mal preveč kock polagal čez optiko namest asfalta

Heca ni več !
Ne, ni samo Kranj. Območje Nove Gorice:
- FOX Life težko zaštarta, ko obrneš nanj (mislim, da enako tudi FOX Crime)
- InfoTV tudi težko zaštarta, ko obrneš nanj (potreben večkraten poskus - to se dogaja odkar so prešli na novo opremo za HD, vendar je govora o SD varianti)
- FOX Life tudi pogosto kocka
- TV1000 okoli 23ure kocka
To so globalni problemi ponudnika, na katere se opozarja že dolgo časa (tako preko neuradnega foruma kot s klici na HD2), vendar ostajajo.
- FOX Life težko zaštarta, ko obrneš nanj (mislim, da enako tudi FOX Crime)
- InfoTV tudi težko zaštarta, ko obrneš nanj (potreben večkraten poskus - to se dogaja odkar so prešli na novo opremo za HD, vendar je govora o SD varianti)
- FOX Life tudi pogosto kocka
- TV1000 okoli 23ure kocka
To so globalni problemi ponudnika, na katere se opozarja že dolgo časa (tako preko neuradnega foruma kot s klici na HD2), vendar ostajajo.

-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Če bi še enkrat prebral moj post, bi videl, da niso globalni.
-
- Faca
- Paket: brezčasna optika
Tudi v Dravljah (optika) je na Motoroli SD štekal InfoTV in oba Foxa. In to nonstop. Sedaj na Amino HD mi deluje brez problemov. 

- erbi
- Navdušenec
- Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
- Kraj: Celje
- Kontakt:
A še komu šteka Kanal A? Meni vsak dan med 17:00 in 19:00.
Zanima me zakaj se mi ne prikazuje cel tv vmesnik (na Motoroli) - zgornji del z imenom programa in uro je OK, spodnjega se pa skoraj ne vidi. Temu primerno je delno neviden tudi vmesnik s funkcijami. Tak prikaz je šele par dni, prej je delovalo normalno. Naprave so bile večkrat resetirane, ampak ni nč bolš.
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Preveri kako je vmesnik nastavljen,
format 16:9, mogoče se je kdo od tvojih tam kaj poigral.
format 16:9, mogoče se je kdo od tvojih tam kaj poigral.
To misliš nastavitev motorole z izključenim UTP kablom. Sj je neki tazga, ane?
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Mislim prvotno v nastavitvah ko prideš v meni od TV, tam ko je nadzor imaš nastavitve vmesnika,
šele nato ti priporočam da pogledaš v nastavitvah brez UTP, pa še to je bolj preprosto če ga samo resetiraš in takoj meni pritiskaš prideš v nastavitve od motorole. poskusi malo tukaj.
šele nato ti priporočam da pogledaš v nastavitvah brez UTP, pa še to je bolj preprosto če ga samo resetiraš in takoj meni pritiskaš prideš v nastavitve od motorole. poskusi malo tukaj.
Hvala za nasvete.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
sem imel 1x podoben primer - preveri če se ni s pal prestavil na ntsc (če se ne motim,je ntsc privzeta vrednost - zakaj pa pride do samodejnega preklopa,pa še nismo ugotovil - mogoče je bil razlog daljši izpad el.toka - al pa tud ne)
Heca ni več !
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Fox Life: zamenjano je bilo nekaj opreme, morebiti bo sedaj bolje.
Optika 100/10
A se še komu zdi, da zvok na kanalu MGM ni najbolje sinhroniziran?