Podnapisi na HBO
-
- Nadebudnež
- T-2: Že imam
- Paket: brezčasna optika 100/10
- Kontakt:
Podnapisi na HBO
Ali je možno vplivati na pozicijo podnapisov na HBO? Sedaj so pozicionirani v črni rob in če sliko raztegneš na full screen, ti jih polovico odreže. Postaviti bi jih bilo potrebno v samo sliko do črnega roba. Isto velja tudi za nekatere druge kanale.
Je to varianta? Sicer gledaš sliko, obkroženo s črnino, kar pa je živa neumnost.
Je to varianta? Sicer gledaš sliko, obkroženo s črnino, kar pa je živa neumnost.
Re: Podnapisi na HBO
Za to bi bil tudi jaz vesel. Ker nekateri filmi na HBO, TV1000, MGM imajo velike črne robove, ko pa sliko povečaš, se ne vidijo podnapisi v celoti. To bi lahko uredili in opozorili ponudnike teh programov. Lp
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
Pa ne samo to, še bolj fino bi bilo, če bi t2 te ponudnike malo podrezal, naj začnejo oddajat pravi 16:9. Pobožna želja?
Plačaš 100, dobiš 90.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Ta zadnji predlog bi bil bolj na mestu. Ne vem za kanal plačujemo po 8 EUR in zdaj ga bom še zoomiral s tem pogršal sliko. Naj oddajajo v 16:9 formatu pa bo.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
xxx
Zadnjič spremenil Slowhand, dne 21. Jun 2009 ob 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Heca ni več !
-
- Faca
- Paket: OranžniOptimum 300/50 (FFTH)
@Slowhand: Tudi evropa bo prešaltala na mpeg4.. Mi smo pri uvedbi Digitalnega oddajanja tako zadaj, da si pač to lahko privoščimo...
- Slowhand
- Navdušenec
xxx
Zadnjič spremenil Slowhand, dne 21. Jun 2009 ob 10:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Heca ni več !
Zakaj pa naj bi bil mpeg4 dražji za distribucijo? Ali oddajniki pokurijo več štroma? Četudi bi to bilo res, je potrebnih manj multipleksov, ker je več programov mogoče dati v en multipleks. Tu je še HDTV...
Kaj pa imajo formati oddajanja veze z mpeg2 ali mpeg4?
Sicer ne sodi v podnapise na HBO, pa vseeno.
Kaj pa imajo formati oddajanja veze z mpeg2 ali mpeg4?
Sicer ne sodi v podnapise na HBO, pa vseeno.
Fantje, ostanite na temi, prosim.
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
Kaj pa ima to opraviti s t2. Mpeg4 je predpisan za dvb-t ne pa za ostale. T2 lahko v svoje omrežje spušča tudi v divx, če ni jim glih pasalo.Slowhand napisal/-a:cela evropa mpeg2,mi pa mpeg4...![]()
pol nej se pa evropa nam prilagaja...![]()
Plačaš 100, dobiš 90.
- Slowhand
- Navdušenec
o.k. tema je spet odklenjena
za spemanje in ostale neumnosti se vsem iskreno opravičujem (mal je bil dolgcajt)
podnapise je pa le treba zrihtat - zato naj se odgovorni na t-2 le mal potrudijo oz. ne sam trudijo ampak zadeve uredijo kot je treba
za spemanje in ostale neumnosti se vsem iskreno opravičujem (mal je bil dolgcajt)

podnapise je pa le treba zrihtat - zato naj se odgovorni na t-2 le mal potrudijo oz. ne sam trudijo ampak zadeve uredijo kot je treba

Heca ni več !