TV ne dela

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
boyan
Znanec
T-2: Že imam
Paket: T-4 Tera

TV ne dela

Odgovor Napisal/-a boyan » 22. Jun 2009 ob 16:24

Zadnjič sem preklopil iz T-2 televizije na lokalno kabelsko povezavo,da bi tam gledal oddajo.
Po cca. 2 urah pa sem hotel preklopiti spet nazaj na T-2 z daljincem preko Amino 110 in ni več šlo.
Rdeča lučka gori na Amino-tu in ko poskušam z daljincem zagnati T-2 TV,le ta utripa in pokaže se na zaslonu
moder ekran in nič več.Doslej se je vedno takoj pokazala RGB stran in takoj zatem krogec ter prosimo počakajte...
Prvič po 2 letih se mi je zgodilo,da TV ne deluje.
Seveda sem resetiral vse kable in ni nič delovalo.Kasneje sem tudi opazil,da je 1 pin od 10 pin-ov zvit in ko sem ga poskušal popraviti,se je zlomil.Ne vem,morda je to vzrok za moje težave? Ali pa morda Amino oz. daljinec?

Brez težav pa si lahko T-2 televizijo ogledam na svojem računalniku.Tu pa deluje. :hmm:

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: TV ne dela

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 22. Jun 2009 ob 16:32

Poglej, če ti na daljincu od Amino vmesnika zagori tipka STB in ne TV. Pritisni tipko STB zgoraj levo.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
erbi
Navdušenec
Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a erbi » 22. Jun 2009 ob 16:43

Meni se isto občasno pojavlja moder ekran. Napaka je v povezavi Amino => TV in sicer na SCART-u. Iztaknem kabel, ga ponovno vtaknem in dela. Mislim, da je napaka na SCART vtičnici na TV, a se mi ne da ugotavljati, saj dokler ne premikam je vse OK.

Predlagam, da iztakneš ta kabel na obeh koncih (amino in tv) in ga ponovno vtakneš.

Če se ti je pin odlomil potem je pa 99% možnosti, da se ti je odlomil ravno napačni. Kaj si odlomil lahko pogledaš tukaj:
http://pinouts.ru/Home/aminet_1100_pinout.shtml

boyan
Znanec
Paket: T-4 Tera

Odgovor Napisal/-a boyan » 22. Jun 2009 ob 17:42

Ko pritisnem na STB tipko,lučka zagori.Samo potem ne najde RGB in pokaže se plav ekran.
Sem že izklopil scart z televizorja in vse kable z Amino-ta,pa je rezultat zlomljen pin.
Po sliki se ta zlomljen pin nahaja desno zgoraj,najbližje številki 3 na sliki,če je pa kaj pomemben,ne vem. :hmm:

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 22. Jun 2009 ob 17:44

Seveda je pomemben. Brez njega ne bo slike. Brž v poslovalnico po nov kabel!

Odgovori