Sem nov na tem foromu in bi rad podal svojo izkušnjo in hkrati vprašanje.
Živim v centru Kopra in hotel sem sklenit pogodbo z t-2 za iptv. Ker v stanovanju nimam tel. priključka, so me v koprski poslovalnici naslovili na telekom, da si moram najprej uredit tel. priključek. Na telekomu jim povem, da bi rad imel svoj priključek in da na tem naslovu že 1 obstaja (ker sem podnajemnik in najemodajalec ima v sklenjen internet pri amisu, ki ga uporablja več ljudi, zato ne moremo prekinit razmerja). telekomova uslužbenka mi reče, da se najprej naredi poizvedba in se vidi, kakšne so možnosti (naj bi to bilo v par dnevih). Čakal sem 1 mesec, da sem dobil odgovor, da je možnost priklopa. Ko grem naslednjič na telekom, da bi podpisal izgradnjo priključka, mi gospa odvrne da so dali poizvedovat, če je možno naredit internet brez priključka (torej da sklenem razmerje pri siolu), in to je bilo možno, če pa hočem drugega operaterja, pa moram dat poizvedbo za izgradnjo tel. priključka

Zdaj pa mi ni več jasno ali me telekom zajebava. Če je prva opcija možna, ki morajo pravtko potegnit nov kabel do mojega stanovanja, kako je potem lahko v 2. primeru potrebno izvest težja dela in soglasja...?
Če ima kdo več izkušenj, naj prosim pomaga (tudi kdo od T-2)
hvala