[Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

[Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 29. Jul 2009 ob 15:04

Čakal sem nekje 13 dni, da so mo iz omarice v sobo potegnili kabel in priključili switch. Tisti, ki so mi to naštimali so bli mal čudni, tak občutek sem imel, kot, da je bilo površno narejeno, saj je bil fiber po kanalih speljan pod kotom 90 stopinj na eni točki, za kar sem pa slišal, da ni dobro. Prvo so mi samo kanalčke naredil in preboj, ter switch priklopili, potem so mi pa rekli, da bo glavni prišel zvarit čez 2 ure. Takrat so mi pa dali že kosovnico za podpisat, kjer je pisalo količina kablov, kanali itd... Pisalo je tudi povezava že deluje, samo niso pa še zvaril :nevem: . No pač vredu, sem si mislil, bojo prišli pa čez 2 ure uštimat. Čakam 2 ure še nič. Vredu pač bom pa še počakal, enkrat 6 ur kasneje se men že čudno zdi, zakaj mi je rekel, da bo čez 2 ure prišel pa niti pokliče ne nič. Kličem T-2, niso nič vedeli (razumljivo saj so Gratelovci tisti, ki naredijo preboj in to). Pokličem na Gratel in prosim za konktaktno številko od gospoda, ki je bil napisan na kosovnici. Niso je hoteli dat, so rekli, da me bo on poklical. Me pokliče čez 15min in reče, da bo čez pol ure prišel. Nato me spet pokliče čez 20 min in reče, da je imel nezgodo in, če lahko jutri. Jaz sem mu razložil, da bi bilo lepo, da to že danes naredi, da nismo za brezveze doma čakali cel dan. Potem le pride okoli 5 ali 6 popoldan in začnejo variti. Prvi problem, ki je nastal je ta, da so napačne kable varili, vsaj tako sem razumel. Imam 2 omarici, 1 je na hiši zraven, ki je tudi v naši lasti. Omarica A (na hiši zraven) je bila namenjena za anteno, omarica B (pod oknom kjer bi bil switch) je bila namenjena za našo linijo. V omarici B je bil kabel debel za približno en palec, v A pa malce tanjši. Gospod, ki je varil, je po nekaj časa pogledal v omarico A in rekel, da je narobe varil. Potegnili so kabel iz omarice A in ga porinil zraven kabla v omarici B in začel variti fiber iz tanjšega kabla. Še ko sploh ni končal, je poslal nekoga z laserjem do switcha, da pogleda, če je vse v redu. Rekli so, da je in priklopili switch, vendar ni bilo signala. Dobro vredu, nimaš kaj, če ni v centrali priključeno. Jaz še malce pogledam po switchu, nato pa se odpravim dol, da bi povprašal, še kaj. Pridem dol, nobenga več, tako hitro so se pobrali, da še nasvidenje niso rekli, malce sem pohitel, da sem jih še ujel v avtu in se jim pač zahvalil, da so le prišli naredit, čeprav ni delalo, pa saj oni niso krivi.

Drugi dan pride monter, vse priklopi, HDTV, TV, Tel. Pokliče v centralo in posveti z laserjem v fiber, da bi tisti v centrali videl kateri je pravi fiber. Nekaj časa govorita po telefonu, in kolikor sem slišal ni videl nobenega svetlečega fibra v popolni temi. Takrat se malce zamislim, kaj je zdaj to. Monter mi reče, da je najbrž slabo zvarjeno ali pa je kje na kablu napaka. Meni pa prideta na misel tista dva kabla iz 2 omaric. Kaj pa če je napačnega varil? Pa tako nekaj hitro so delali, da sploh ne vem, če je karkoli naredil. No monter mi je rekel, da zdaj lahko spet samo čakam, da odpravijo napake.


Povzetek na kratko: 1 dan speljali kabel v sobo. Kasneje popoldan zvarili, imeli probleme, ker niso vedeli kateri je pravi kabel; ni bilo signala. Drugi dan monter vse priklopi nič ne dela, v centrali se nič ne sveti ko posveti z laserjem v fiber. Tretji dan, pišem sedaj tole in nimam pojma kaj se sedaj dogaja.


Malce kislo se počutim, ko imam vse tukaj pa nič ne dela. Informacij pa tudi nobenih nisem dobil. :nevem:


Rekel sem si, da ne bom pisal "Moje zgodbe" dokler ne bom internet že delal. Ker pa dejansko že vse imam in bi moralo delati sem se pa odločil napisat. Saj vendarle le gre za napako na linijo, kajne? :nevem:


Da pa ne bo kdo začel govort kaj čez T-2 tukaj, je to več ali manj napaka Gratela, če sem vse pravilno razumel.
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 29. Jul 2009 ob 18:56

Zdaj sem zvedel, da neka 2 spoja v jašku nista zvarjena skupej... :roll:

Se pravi, kable so položil notr, niso jih pa povezal/zvaril.
Zdej ne vem kaj bo...


Navadni Nimda, tebi bi se pa še enkrat rad zahvalil za ves trud, ki si ga vložil...
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 30. Jul 2009 ob 13:45

Danes sta prišla in opravila teste dva T-2-jevca in sta si res čas uzela vse pogledala potelefonirala, res kul fanta. No rekla sta, da jima meritve kažeta, da je na razdalji (po kablu) 2km napaka. Tam ni zvarjeno skupaj in bosta čim dobita spajser šla uštimat.
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 31. Jul 2009 ob 16:58

Kako kaj kaže?

Ker, jst sm sam že našel jašek kjer je napaka. Če gledamo na to, da je po kabelsi razdalji ~1910m, je to lahko samo v jašku, ki se nahaja na vrhu klanca kjer je avtobusna postaja. Klanec mislim pa tisti, ki je med Šentvidom in Mednem, kjer se gre za stanežiče mimo jame, kjer koplejo pesek. Razdalja do tega jaška od mene je pa ~1750m. Se pravi je 100% ta jašek, saj je v jaških kar nekaj rezervnega kabla kajne? Umes je pa še ene par jaškov seveda.


No v ker nas Jonas v technodromu vedno kaj novega nauči, sem se odločil uporabiti nekaj stvari iz njegovega zadnjega Technodroma. Enjoy!


http://maps.google.com/maps/ms?hl=sl&ie ... 08256&z=18

Pomoje sem vse napisal, žal pa Jonasove denarnice nisem našel. Razdalja od omarice do jaška je dejansko malce daljša, saj sem malce površno potegnil črto.
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1490
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a Skorc » 1. Avg 2009 ob 22:43

Popolnoma te zastopim, da te krivi 100/uro ... le bore malo ti pomaga, če na milimeter natančno diagnosticiraš in lociraš mesto prekinitve ;-) Ni druge, treba bo počakati na fante z varilno napravo. Valda, da je največja verjetnost prekinitve oziroma slabega spoja na "razdelilnem" mestu.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 3. Avg 2009 ob 14:14

Ko ti enkrat nekdo pomaga in se trudi, da stvar deluje, kot je recimo Navadni Nimda, postane malce težko se pizdit samo zdej se pa bom. Verjamem, da je NN naredil vse v svojih močeh in upam, da razume, da sem vesel, da mi je pomagal in zgleda kot zlo uredu fant in eden redkih, ki se mu kej gre. Kar se pa tiče komunikacije v T-2 in med Gratelom, to je pa katastrofa. 2-5 dni za odpravit napako? Pa jade. Bolj ko mislim o tem bolj se mi zdi simpl, en si mora vzet 15minut časa, da pride do lokacije in še enkrat toliko, da naredi kar je treba in v tem času, da sploh nihče ne ve zakaj se sploh gre. Če se spajsar uporablja nekje druge me ne briga, ker sm jst bil prej na vrsti in je dejansko zadeva še odprta, nedokončana. Dons sm mislu že na brnčičevo it, pa se mal pozanimat, pa sem si premislu in rajš poklicu na Gratel. Tm pa mi gospod Tadej, ki ima take stvari čez reče, da sploh nič ne ve o tem in da bo poklical T-2. Potem kasneje me pokliče in reče, da mu sploh nihče ne ve nič povedat iz T-2 kaj se dogaja, kaj je narobe, da so bile sploh meritve že opravljene pač kot, da napaka sploh ne obstaja. Nato je rekel, da bo kar svoje fante poslal spet meritve delat in bo 100% še ta teden urejeno. Kaj pa na T-2? Na preverbi optike so me iz "Lahko mate optiko" dal na "Sam infrastrukturo mate, počakte na 51% glasov"... A morm res dol pridt, pa tm sedet ko en kmet in delat zgago dokler se ne poštima to?
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 3. Avg 2009 ob 18:02

Kokr sm pa vidu, pa tistga jaška še pogledat niso šli, tam kjer je napaka. Isto kamenje še zmeraj gor isto zasvinan. Nazadne ko sem bil tako razpizden je blo takrat, ko je Siol še čist na začetku ADSL meu. Ko sm hotu informacije dobit, zakaj že 2 mesca čakam in so me na konc na varnostnika vezal.
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 7. Avg 2009 ob 13:04

No zdej so pa le prišli. Čim so zvarili tisti kabel skupaj je takoj začelo delat, oz 2 uri kasneje ker je moral gospod še v centralo. Dela pa super max speed itak vse, sam vaš Speedtest Mini je mal slab upload ni glih najbolš kazal, pol sm pa 100 torrentov zalaufu in je skočil na 10MegaBaytov upload in isto download ko sem 1 zagnal.


Svaka čast, ko so enkrat popravili sem mislil, da bo še mal trajal, kšn dan dva, so pa kr takoj uštimal.

Več pa nimam cajta pisat, k mam še polhn stvari za naštimat :hudicek:



:rtmT2: :pivo:
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2347
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a RobertM » 7. Avg 2009 ob 17:49

To je bila samo "predigra" :hudicek:
Saj veš - dlje kot traja bolj je muca mokra :namrec:

BDW. Sem radoveden človek pa me zanima kaj boš delal s tako linijo :hmm:
BDW2 - Ja "fouš" sem ti, ker imam 25x manj Downloada in 200x manj uploada :nevem:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1647
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a Krypto » 7. Avg 2009 ob 20:35

V kleti bo imel shelter, pa celemu Mednu VDSL od T-2 prodajal naprej :D
Elektro weidah :hudicek:

dule17
Guru
Prispevkov: 781
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a dule17 » 7. Avg 2009 ob 21:01

model ma stotko :shock:

:car: :car: :car:

:plosk:

jst bi tut to mel... :oops:

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: [Naročili smo] FTTH 100/100 HDTV,TV,Tel

Odgovor Napisal/-a weidah » 8. Avg 2009 ob 03:13

Sej ni celik 100 zame. Prenočišča mamo pa nudmo kvaliteten hiter internet. Pa ene par page-ov, serverjev bo. :D


10/10 gre za goste, ?/25 gre za gaming serverje(ne vem še kok downloada točno bom rabil za to, pomoje bo kakšnih 5mb čist dost), 10/10 prvi page 10/10 drugi page pa smo na recimo 35/55 že konkretno porabljene linije.


Aja, vse to pa gre itak iz stroškov (oz dohodkov zame) za anteno od T-2, ki še pride.


To se mam pa Ejsi/Disi-ju za zahvalt, k je našo bajto izbral :pivo:
Slika

Odgovori