FTTH - občasne težave
FTTH - občasne težave
Zdravo.
Sem lociran v Bežigradu in imam optično povezavo. V stanovanju imam wireless router Linksys WRT54G, nanj sta priključena 2 računalnika, ki na katerih je naložen WinXP SP2. En računalnik je laptop HP Compaq 6830s, drugi pa "navadni" računalnik, na katerega je priklopljena brezžična USB mrežna kartica NetGear WG111 54 Mbps. Router je star nekaj let in je "nedotaknjen" (brez updatov firmwara).
Do začetka tega tedna je bilo vse b.p. Ta teden pa se je očitno nekaj spremenilo: oba računalnika se brez težav povežeta na internet, povezava z routerjem je tudi ok (moč povezave je excellent ali very good). Dogaja pa se, da občasno internet "ne dela" - IE ali Firefox ne naložita spletnih strani, potem nekaj časa dela, pa spet ne, ...
Router in modem sem že vlekel ven iz elektrike, router resetiral, pa nič.
V stanovanju je že več kot leto dni možno najti vsaj 5 omrežij, eno je celo nezaščiteno. Ko se priklopim na to nezaščiteno omrežje, se spletne strani nalagajo normalno, tako kot prej (s tem sem laično sklepam, da ni problem v mojih računalnikih).
A ima kdo kakšno idejo, kaj se dogaja in kaj storiti.
Hvala,
Erik
Sem lociran v Bežigradu in imam optično povezavo. V stanovanju imam wireless router Linksys WRT54G, nanj sta priključena 2 računalnika, ki na katerih je naložen WinXP SP2. En računalnik je laptop HP Compaq 6830s, drugi pa "navadni" računalnik, na katerega je priklopljena brezžična USB mrežna kartica NetGear WG111 54 Mbps. Router je star nekaj let in je "nedotaknjen" (brez updatov firmwara).
Do začetka tega tedna je bilo vse b.p. Ta teden pa se je očitno nekaj spremenilo: oba računalnika se brez težav povežeta na internet, povezava z routerjem je tudi ok (moč povezave je excellent ali very good). Dogaja pa se, da občasno internet "ne dela" - IE ali Firefox ne naložita spletnih strani, potem nekaj časa dela, pa spet ne, ...
Router in modem sem že vlekel ven iz elektrike, router resetiral, pa nič.
V stanovanju je že več kot leto dni možno najti vsaj 5 omrežij, eno je celo nezaščiteno. Ko se priklopim na to nezaščiteno omrežje, se spletne strani nalagajo normalno, tako kot prej (s tem sem laično sklepam, da ni problem v mojih računalnikih).
A ima kdo kakšno idejo, kaj se dogaja in kaj storiti.
Hvala,
Erik
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Re: FTTH - občasne težave
Najprej se probaj priklopiti direkt na milan stikalo z mrežnim kablom in testiraj internet. Da vidimo če je router problem. 

Z laptopom sem se priklopil s kablom na Milan in internet dela brez problemov. Istočasno pa sem bil z namiznim računalnikom povezan na router in občasno nisem mogel naložiti nekaterih spletnih strani. Nato sem še enkrat resetiral router in spet isto. Očitno je nekaj narobe z routerjem.
Kaj svetujete?
Kaj svetujete?
-
- Navdušenec
- Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
- Kraj: Ljubljana
Erik,
Update firmware od routerja to obvezno. Po update reset na tovarniške nastavitve. Nato pa skozi vse nastavitve routerja in ga nastaviti tako, da bo zaščiten in nastavljen po tvojih željah.
Update firmware od routerja to obvezno. Po update reset na tovarniške nastavitve. Nato pa skozi vse nastavitve routerja in ga nastaviti tako, da bo zaščiten in nastavljen po tvojih željah.
Vmes sem na routerju zamenjal tudi kanal, pa ni bilo nič bolje. Imam pa tudi težave, ko se poskušam brezžično povezati na router 

Naložil nov firmware, resetiral na tovarniške nastavitve, naštimal na "moje" nastavitve ... zaenkrat je vse ok
Zdravo še enkrat.
Po cca mesecu dni internet še vedno ne dela optimalno. Je sicer bolje kot prej, ko se nekatere spletne strani sploh niso nalagale, vendar pa se sedaj občasno nekatere strani nalagajo zelo zelo počasi. Včasih imam občutek, da sem na dial-upu in ne na optiki.
A je mogoče kakšna težava s T-2 na območju Zupančičeve jame v LJ?
Po cca mesecu dni internet še vedno ne dela optimalno. Je sicer bolje kot prej, ko se nekatere spletne strani sploh niso nalagale, vendar pa se sedaj občasno nekatere strani nalagajo zelo zelo počasi. Včasih imam občutek, da sem na dial-upu in ne na optiki.
A je mogoče kakšna težava s T-2 na območju Zupančičeve jame v LJ?
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Si testiral spet mimo routerja, da vidiš če je router problem?
probaj s kakim neoficialnim firmware ki bazira na linuxu npr. tomato ali kaj podobnega ce je res ruter tisti ki te zeza.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
en podoben primer sem reševal pred dnevi
v lastnostih omrežne povezave preveri v internet protocolu (TCP/IP) / general / advanced / options - TCP/IP filtering - TCP/IP filtering naj ne bi bil potrjen in vsa štiri okenčka na Permit All
pa razne google toolbarje mal počed dol s kompa - sum je padel na eno od storitev googla za omejevanje dostopa do spletnih strani
v mojem primeru so potem IE,firefox,opera začeli normalno odpirati vse strani
v lastnostih omrežne povezave preveri v internet protocolu (TCP/IP) / general / advanced / options - TCP/IP filtering - TCP/IP filtering naj ne bi bil potrjen in vsa štiri okenčka na Permit All
pa razne google toolbarje mal počed dol s kompa - sum je padel na eno od storitev googla za omejevanje dostopa do spletnih strani
v mojem primeru so potem IE,firefox,opera začeli normalno odpirati vse strani
Heca ni več !
Heh, sem rešil problem. Težava je bila v USB mrežni kartici, ki je bila očitno preslaba. Kupil sem novo in dela b.p.