Js mam nekaj zajetnih vprašanj, ki si želijo čimbolj brhkih odgovorov:

1.Prosim, če mi kdo, ki se spozna, malo pojasni kakšne so omejitve pri polaganju kablov v isto cev. Pri tem mislim specifično: optični kabel (T2), koaksialni (za TV), štrom, telefonska linija.... mislm da je to to.
Gre za to, da bomo v kratkem menjali fasado na hiši in bomo speljali kable pod novo fasado (po vnaprej položenih kanalih). Torej, a lahko zgoraj naštete kable vržeš kar v isto cev, al so kakšne interference ipd. sranje? V slednjem primeru, kakšna približno pa mora biti razdalja med kanali da ne bo prišlo do tega?
2.Kakšni so lahko ovinki cevi, da se bo opt. kabel notr lepo obnašal (beri:delal). Pa prosm, če lahko vsaj približn premer oz. polmer poveste, ker to, da je pač lahko tak da se kabl ne zlomi sem že slišal povsod

3.A slučajno obstaja alternativa povezavi Internet----optika---->optični modem----->vse ostalo prek raznih vmesnikov(IP telefon, ISDN tel., analogna linija, ethernet, po možnosti TV)? In sicer konkretna alternativa me zanima: Internet----optika---->optični modem----nek random kabl---->random rezdelilec na nekem random mestu v bajti---->vse ostalo prek raznih vmesnikov(IP telefon, ISDN tel., analogna linija, ethernet, po možnosti TV)
Zelo hvala