čakanje na TV vmesnik

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
FuriousG
Novinec
T-2: Že imam
Kraj: Železniki

Re: čakanje na TV vmesnik

Odgovor Napisal/-a FuriousG » 8. Dec 2009 ob 19:15

Sedaj ko sem popravil... Mi lahko date kakšen nasvet? Klicanje na helpdesk pomojem ne bo pomagalo (čeprav serviser pravi da moram bit nadležen, če želim čimprej met zrihtano).
V prejšnjem primeru mi je zelo pomagal Nimda, ampak vidim da ga žal ni več na T2.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 9. Dec 2009 ob 07:59

Žal se boš moral obrniti na katerega drugega neuradnika. Zdi se mi, da je kriza s temi STBji in da bodo tudi neuradniki težko pomagali.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 9. Dec 2009 ob 08:17

FuriousG napisal/-a:Sedaj ko sem popravil... Mi lahko date kakšen nasvet? Klicanje na helpdesk pomojem ne bo pomagalo (čeprav serviser pravi da moram bit nadležen, če želim čimprej met zrihtano).
V prejšnjem primeru mi je zelo pomagal Nimda, ampak vidim da ga žal ni več na T2.
Kontaktiraj me na ZS z kontaktnimi podatki da vidim kaj se da narest.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Poseidon
Novinec

Odgovor Napisal/-a Poseidon » 9. Dec 2009 ob 11:59

oj

Imam optiko 10/10 in 2 motoroli 1510. Sedaj me pa zanima ali je možno eno zamenjati na recimo motorolo 1910.(namreč prej nisem imel lcd tvja in takrat smo pač vzeli motoroli 1510).Ko sem šel na t2 v Novem mestu so mi rekli da jih ni na zalogi in da me bojo poklical naslednji teden.2 meseca je že od takrat in nobenega klica ni bilo.
Zanima pa me, če bi tale stvar(Western Digital TV/HD Media Player LIVE WDBAAP0000NBK) špilala namesto motorole 1910 in namesto motorole 1510, ki jo sedaj uporabljam.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/ ... layer_LIVE
Ali obstaja še kaj drugega(boljšega)?

Nisem zadovoljen, ker ima motorola 1510 le scart izhod, jaz pa imam na mojem lcd monitorju tudi hdmi in scart priključka.Slika prek scarta je precej slaba na mojem monitorju(P2470HD)

Kaj bi se dalo narest, da bi dobil lepšo sliko bi lepo prosil koga da bi mi pomagal

LP

d_g
Legenda
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana Bežigrad-Zup. jama: optika T-2

Odgovor Napisal/-a d_g » 9. Dec 2009 ob 15:43

V poštev pride samo Motorola 1510 ali Amino 110 kot STB vmesnika. HDMI izhod imata samo STB škatli, ki omogočata spremljati tudi HD programe (Motorola 1910 in Amino 130).

Alternativa samo za gledanje TV-programov (ne pa drugi bonbončki kot je recimo snemanje, videoteka itd...) pa je VLC prek računalnika.

Western Digital TV/HD Media Player LIVE - tale šktala v nobenem primeru ne pride za zdaj v poštev za gledanje T-2 programov.

Poseidon
Novinec

Odgovor Napisal/-a Poseidon » 9. Dec 2009 ob 18:09

hvala

to že vem da se da prek vlcja gledat
sam mam filling da slika ni tok dobra, kako nastavim da bo slika najboljša v vlcju(moram met kake posebne kodeke, naj nekdo pove kaj vse nucam)
prek motorole 1510 pa slika ni preveč dobra precej je popačena na lcd monitorju P2470hd prek scarta

Kako izboljšati sliko na monitorju pa kako izbolšati sliko preko vlcja
Mogoče je celo bol jasna prek monitorja iz motorole 1510 prek scarta kot pa prek vlcja
Kako bi z vlcjem dobil boljšo sliko kot z scartom?
Kako je pa z zvokom prek vlcja, a se ga da dobit najboljšega možnega, se pravi če gledam hd programe prek vlcja a se dobi surround zvok?

LP, hvala za pomoč

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 9. Dec 2009 ob 18:41

V VLC že dobiš najboljšo možno sliko in zvok. Kodeki so vgrajeni v VLC in ne moreš vplivat na njih.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 9. Dec 2009 ob 19:06

FuriousG napisal/-a:Kdaj pa lahko jaz pričakujem svoj vmesnik? Prijavo sem podal prejšnji teden. V petek je bil pri meni serviser in rekel da je Motorola slaba. Čakanje na novo... 3 tedne?!
Prejšnji mesec sem več kot 3 tedne čakal, če se slučajno prikaže kak Amino daljinec, ni blo nič (delno tudi po moji krivdi). Po čakanju, sem sam odšel na poslovalnico v Kranj in prevzel Motorolo. Ta mesec mi crkne nova "super" Motorola, čas čakanja na novo... 3 tedne!
A novim uporabnikom tudi rečeJO, da je potrebno čakat 3 tedne?!

Edit: popravil!
Kolikor vem je v Železnikih takrat močno užgalo - tako kot tudi v Žireh :?
In posledično nova "super" Motorola pregori :shock:

Če bi bilo po moje bi stranki zaradi take napake opremo menjal največ! enkrat na pol leta !!!
V sredo užge strela>v četrtek menjaš>v petek strela>vikend>v ponedeljek te pa stranka nadre,da cel vikend ni mogla gledat televizije - a ne, da tukaj nekaj ne štima :hmm:
Sem imel precej takih strank-enostavno sem jih začel puščati bolj za na konec ali drugi dan.Pa vsakič sem ga vprašal, če je kupil prenapetostno(vsakič posebej še enkrat povedal kje in po koliko jih imajo).
Morda malo kruta poteza ampak se je obnesla ! Tudi tisti, ki jim je pokurilo TVje so jih hitro nabavili !
Če bi menjali polovico manj opreme zaradi udarov strele bi se lahko obmetavali z TV vmesniki in bi jih bilo več kot dovolj !
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

matjazc
Navdušenec
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a matjazc » 9. Dec 2009 ob 20:13

RobertM,

Pa lahko poveš katero prenapetostno priporočaš (firma in model).

Hvala.

Lp

voyager2
Legenda
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 9. Dec 2009 ob 20:20

Morali bi začeti zaračunavati opremo tistim, ki si po prvem uničenju te ne zavarujejo. Ko se prvič zažge, monter seznani naročnika, še bolje mu pusti kak list z informacijami ali pomočjo za nakup zaščite, naročnik napopa kakšen podpis in to je to. Potem pa naj se igrajo naprej.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 9. Dec 2009 ob 21:45

Je tudi tema na tem forumu kjer smo na dolgo in siroko debatirali o zascitah (by NN).
Se enkrat -Iskra Zascite ali Zascita kogoj zanesljivo deluje in je poceni (cca. 11 eurov)
L.P.Robert

Slika
Slika

Alex
Nadebudnež
T-2: Še nimam
Paket: Nimam več!
Kraj: Vidim, da nič ne vidim.

Odgovor Napisal/-a Alex » 10. Dec 2009 ob 15:28

d_g napisal/-a:Alternativa samo za gledanje TV-programov (ne pa drugi bonbončki kot je recimo snemanje, videoteka itd...) pa je VLC prek računalnika.

Western Digital TV/HD Media Player LIVE - tale šktala v nobenem primeru ne pride za zdaj v poštev za gledanje T-2 programov.
Pride pa v poštev Xtreamer! Jaz ga uporabljam poleg M1910 za razne HBOje, Discovery HD, ipd. :blbl:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Dec 2009 ob 18:41

Ja-saj v končni fazi je Xstreamer tudi cenejši kot Motorola :owned:
Samo še EPG in ostale menije je treba spravit gor :pivo:
Če ti na Siolu odžge Sagema je dražji od Xstreamerja :pivo:
L.P.Robert

Slika
Slika

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 10. Dec 2009 ob 19:12

Pa je ta oprema kaj zavarovana proti udaru strele?
So premije verjetno take, da se niti ne pomisli na to?

Ko pa skuri PC pa je dražje od STB ali Xtremerja.

Če bi zaračunavali kakih 50% cene novega za skurjenega bi folk vsaj malo izklapljal...

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 10. Dec 2009 ob 23:16

Skoraj ne verjamem, se pa strinjam, da to nebi smel biti večkratni strošek operaterja. To mora biti nekomu "v krvi". Mogoče se nekateri sčasoma po predhodnih negativnih izkušnjah naučijo, da ko švigajo strele in so doma, da je potrebno vse izključit iz napajanja. To je najboljša zaščita proti streli.

Razen kakšnega starega 33,6 kbps modema pred leti mi sedaj na srečo še nič ni skurlo. Proti streli 100% tak ni nič. Sem pa pred kratkim kupil dodatno še tole za par naprav: http://www.hofer-slovenia.si/si/html/of ... _13703.htm
Pa še podaljšek mi prav pride :)

Odgovori