priklop t-2 tv na tv ki nima scarta
-
- Uporabnik
- T-2: Že imam
- Paket: 1mb/1mb ip tv
- Kraj: Koper
priklop t-2 tv na tv ki nima scarta
Ali se da priključit tv ki nima scart, na t-2 enoto za tv?In če se da kko se to naredi.
Re: priklop t-2 tv na tv ki nima scarta
kaj ima samo atenski priključek ?
-
- Uporabnik
Ja samo antenski ja,je starejša televizija.
STB-ja direktno ne boš mogel priklopit na TV. Če imaš možnost kje dobiti kaki videorekorder? Zadeva bi potem zgledala takole : STB vmesnik preko SCART-a priklopljen na videorekorder ta pa preko antenskega kabla na TV.
Kateri model STB-ja si pa dobil ?
Kateri model STB-ja si pa dobil ?
-
- Uporabnik
Aha tko torej,am nisem še nič dubu ki nism šou še iskat,sm hotu prej tle prašat da se prepričam kko in kaj.
- dr.1m
- Znanec
- T-2: Še nimam
- Kraj: Goriška Primorska
- Kontakt:
Najbolje bi bilo oz. najverjetneje je prej dobil kako TV s SCART-om druge roke, kot pa nekaj čarat z VCR-jem...
lahko priklopiš prek antenskega kabla, če imaš amino 110.
Za motorolo se mi zdi da ni možnosti, lahko pa vzameš kakšen vmesnik med scart in koaksialnim. Imaš mogoče na tvju vsaj audio vhode? Potem se da rešit z motorolo in scart kompozitnim vmesnikom vmesnikom (RCA kabli - 1x video + 2x audio levi in desni. TV signal gre na koaksialca, audio pa na rca vhode.
Z malo iznajdljivosti se vse da.
Če poveš mal več bomo že našli kakšno rešitev - Kater tip tvja imaš? Al pa posreduj vsaj sliko priklopov oz povezavo?
Za motorolo se mi zdi da ni možnosti, lahko pa vzameš kakšen vmesnik med scart in koaksialnim. Imaš mogoče na tvju vsaj audio vhode? Potem se da rešit z motorolo in scart kompozitnim vmesnikom vmesnikom (RCA kabli - 1x video + 2x audio levi in desni. TV signal gre na koaksialca, audio pa na rca vhode.
Če poveš mal več bomo že našli kakšno rešitev - Kater tip tvja imaš? Al pa posreduj vsaj sliko priklopov oz povezavo?
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
edina dobra varianta je amino 110 povezan z rf kablom na antenski vhod ali pa enostavno nabava tv-ja z vsaj scart,če ne še s kaj več možnimi priklopi (hdmi....)
vse ostale variante so sicer izvedljive,maš pa npr. pri vezavi prek videorecorderja motnje ob gledanju kaset in morš amino fizično odklopit itd..
sem imel tko,pa ne dolg časa
vse ostale variante so sicer izvedljive,maš pa npr. pri vezavi prek videorecorderja motnje ob gledanju kaset in morš amino fizično odklopit itd..
sem imel tko,pa ne dolg časa

Heca ni več !
-
- Uporabnik
dule17 napisal/-a:lahko priklopiš prek antenskega kabla, če imaš amino 110.

Tko je od zadaj za priključke,če kj pomaga to.
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Amino 110 ima zadaj dva F-konektorja od katerih je eden antenski vhod drugi pa izhod.Slowhand napisal/-a:edina dobra varianta je amino 110 povezan z rf kablom na antenski vhod
Obstoječi antenski kabel enostavno prerežeš in gor zmontiraš dva konektorja "za satelitsko"-pod zadnjim nazivom jih boš najlažje dobil v trgovini

Potem na enemu od praznih kanalov na TV poiščeš (če se ne motim) kanal 36 (pozor-to ni programsko mesto 36 ampak poiščeš na UHF območju!) - seveda mora biti med tem Amino vključen.
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Najbolj enostavno je Amino 110, ki ima že RF izhod. Torej ga priklopiš na antenski vhod TV, piščeš kanal na katerem "oddaja" amino in to je to!
Alternativno lahko priklopš katerikoli vmesnik, ki ga dobiš od T-2 na neki odslužen VCR recorder (lahko je mehanski del popolnoma okvarjen, le da dela elektronika).
VCR nato priklopiš na antenski vhod TV. Takih pokvarjenih VCR je najbrž okrog "na tone" in se mečejo v smeti.
Seveda obstojajo tudi vmesniki, a te je treba kupiti ....
PS: se oproščam, je že RobertM napisal ...
Alternativno lahko priklopš katerikoli vmesnik, ki ga dobiš od T-2 na neki odslužen VCR recorder (lahko je mehanski del popolnoma okvarjen, le da dela elektronika).
VCR nato priklopiš na antenski vhod TV. Takih pokvarjenih VCR je najbrž okrog "na tone" in se mečejo v smeti.
Seveda obstojajo tudi vmesniki, a te je treba kupiti ....
PS: se oproščam, je že RobertM napisal ...
Zadnjič spremenil Fry, dne 31. Dec 2009 ob 17:38, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Uporabnik
Pol se pravi da tako se da kot je navedel RobertM,a ja še to če mogoče kdo ve če amino 110 je na zalogi v t-2 poslovalnici v kopru,pa najlepša vam hvala da ste mi pomagali,srečno 2010:)
- Slowhand
- Navdušenec
hm,očitno bomo tuki zbluzili do konca - ustrezen kabel ti bodo dali v t-2 poslovalnici (scart pa vzamejo najbrž zato,ker amino ne prenese dveh hkratnih priklopov)
pa tudi nastavijo ti ga že v poslovalnici - procedura gre nekako takole,če me spomin še ne zapušča - ob vklopu stisneš tipko setup na daljincu in prideš v glavni meni amoninota,tam pa nastaviš na ustrezen izhod (no,pa pal standard za sliko itd...)
meni so to že v poslovalnici zrihtal oz. pojasnil,kako se zrihta,le povedat morš (v priročniku aminota se mi zdi,da postopek ni opisan)
ko sem nabavil novejši tv,pa sem šel zamenjat kabel za scart,zrihtal nastavitve in to je to
če imajo pa v Kopru amonite na zalogi - tega pa žal ne vem
pa tudi nastavijo ti ga že v poslovalnici - procedura gre nekako takole,če me spomin še ne zapušča - ob vklopu stisneš tipko setup na daljincu in prideš v glavni meni amoninota,tam pa nastaviš na ustrezen izhod (no,pa pal standard za sliko itd...)
meni so to že v poslovalnici zrihtal oz. pojasnil,kako se zrihta,le povedat morš (v priročniku aminota se mi zdi,da postopek ni opisan)
ko sem nabavil novejši tv,pa sem šel zamenjat kabel za scart,zrihtal nastavitve in to je to
če imajo pa v Kopru amonite na zalogi - tega pa žal ne vem
Heca ni več !
Ne boš verjel.. ampak vsi izhodi so aktivni in se jih ne da ne omogočit, ne onemogočit! Scart kabel pa najbrž vzamejo zato, ker ga uporabnik ne potrebuje, če želi uporabljati drug kabel!?(scart pa vzamejo najbrž zato,ker amino ne prenese dveh hkratnih priklopov)
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- Slowhand
- Navdušenec
cobane,mogoče imaš celo prav
scart kabel (na nasprotnem koncu ima 9 polni mini din vtikač) je bil vsaj v začetku blazno iskana relikvija,ker ga v prosti prodaji ni blo za dobit
scart kabel (na nasprotnem koncu ima 9 polni mini din vtikač) je bil vsaj v začetku blazno iskana relikvija,ker ga v prosti prodaji ni blo za dobit
Heca ni več !