Lep pozdrav!
Prosil bi za par koristnih informacij. Doma imam optiko 10/10 internet + TV. Super zadovoljen. Sedaj sem kupil nov TV Philips 47pfl9664, ki ima tudi NET tv. Ker bi seveda zadevo rad izkoristil sem nabavil nov wireless router Linksys WRT54gl.
Zanima me kako moram zadeve povezati, da bo stvar delovala? V prvem nadstropju imam osebni računalnik s povezavo na internet, v pritličju v predsobi imam modem Milan in v pritličju v dnevni sobi TV Philips. Če prav razumem bi moral router povezati z modemom in bi preko wirelessa lahko uporabljal NET Tv na Philipsu? A je to to, ali so še kakšne finte?
Hvala za vse koristne informacije!
povezava wireless routerja za internet na novem TV Philipsu
Re: povezava wireless routerja za internet na novem TV Philipsu
Ok, sprobal in dela.
Drugo vprašanje - ali lahko kako wireless povežem osebni računalnik s televizijo, da bi lahko televizija prepoznavala datoteke (filme in glazbo) na računalniku?
Drugo vprašanje - ali lahko kako wireless povežem osebni računalnik s televizijo, da bi lahko televizija prepoznavala datoteke (filme in glazbo) na računalniku?
- NoName
- Administrator
- T-2: Že imam
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Re: povezava wireless routerja za internet na novem TV Philipsu
televizor najverjetneje podpira UPNP AV media serverje, morda pa tudi katere druge (SMB oz. microsoft networks) protokole... jaz sem s svojim panasonicom dobil licenco za TwonkyMedia server, ki sem ga uspesno namestil v linux in windows okolju in dela... windowsi kot taki (windows 7 zagotovo, najverjetneje pa tudi windows vista) podpirajo upnp (vkljucis v network and sharing center).
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!