Menjava statičnega IP naslova, tehnično torej nemogoče ?

Vse o T-2 internetu
SoLoR
Model
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant 1000/200

Re: Menjava statičnega IP naslova, tehnično torej nemogoče ?

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 17. Jan 2010 ob 13:36

Gibson napisal/-a:@ Cobane : prednosti in slabosti interneta sem že v celoti spoznal :) Seveda zdaj ne mislim razkrivati svojih osebnih podatkov po nepotrebnem, ampak trenutno "stanje" s katerim sem prijavljen na vse, je, da sem star 21 let, iz Latvije, iz mesta Vilnius, imam pa tudi "latvijsko ime". Svojo nalogo sem naredil dobro, tako da če me kdo vpraša za čas prek chata, kompenziram glede na latvijski čas in mu povem.

Ne kompliciram, ampak komplicirali bodo oni, ker se je na vse forume in določene strani prepovedano prijaviti dvakrat, njihove skripte pa tudi niso slepe, če je IP naslov 2x isti.

haha vic stoletja. Ne vem kva sploh delas na internetu ce si tolk paranojen. Razn ce delas vse to iz razloga da scamas ljudi. Ker res nima veze ce folk ve tvojo starost pa ime/priimek pa iz katere drzave si. Problemi nastajajo ko sharas res "osebne" podatke, kot so stevilke kartic (stevilke racunov kar sharaj, mogoce ti kdo kaj nakaze po pomoti), emso, davcna in podobno s katerimi lahko tudi "uradno" kradejo identiteto... ampak res, tako se pa se nisem nasmeju, najprej poves kolk si paranoicen in kva vse pocnes da bi se "skril", potem pa stavek kasneje reces "da ne kompliciras". Ti pocenes take stvari kot recimo, ce bi se v zivljenju folku predstavljal z napacnim imenom pa lagal v starosti... a ma kak point?

ally12
Nadebudnež
Paket: T4 Mega
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ally12 » 6. Feb 2010 ob 15:28

Meni se je pa zgodilo, da sem se prijavil na nek forum in sem bil po prvi prijavi deležen obvestila, da so me iz foruma trajno izključili. Admin mi je povedal, da je izključitev zaradi IP naslova, iz katerega dostopam na forum. Izključili naj bi nekoga, ki je dostopal na forum iz IP naslova, ki ga uporabljam sam.

Ker sem se na forum prijavil prvič, mi sploh ni jasno, kaj je dejansko razlog. Kak nasvet...
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 6. Feb 2010 ob 15:32

Saj si sam napisal...

A imaš statičen IP?

ally12
Nadebudnež
Paket: T4 Mega
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ally12 » 6. Feb 2010 ob 20:17

Če sem odkrit, sem mislil, da imam dinamičnega. Spremljam od včeraj - zaenkrat je isti (preglejujem na T-2 servisnih straneh).
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 6. Feb 2010 ob 20:35

Spremljam od včeraj - zaenkrat je isti
:hudicek:
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 6. Feb 2010 ob 20:56

ally12, tudi "dinamični" IP se ne spremeni, če ga ves čas zahtevaš iz istega računalnika / routerja... Če ne veš, katerega imaš, potem statičnega ziher nimaš, ker ga je treba izrecno zahtevati. Spremeni MAC računalnika / routerja in boš dobil nov, drugačen IP. Kako se to stori, pa ve Google.

Odgovori