Tri TV in en mrežni vodnik
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Brezčasni VDSL
- Kraj: Ljubljana
Tri TV in en mrežni vodnik
Kolega ima sledeč problem. V klet mu je pripeljana optika. Tam bo imel pretvornik optika - mrežni vodniki. Imel pa bo tri TV, telefon in internet. Na podstrehi bi rad imel mrežno stikalo in iz njega nato napeljane mrežne vodnike v tri TV. Ali je ta kombinacija sploh možna (da ni potrebno vseh treh inštalacij vleči na podstreho, oziroma ali se iz mrežnega stikala da potegnit tudi mrežni vodnik za telefon).
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Re: Tri TV in en mrežni vodnik
Lahko se potegne en UTP kabel do podstrešja in tam postavi switch, na njega pa vse skupaj priklopi gor. Samo tole se odsvetuje. Optimalna rešitev bi bila, da ima vsaka naprava svoj kabel do optičnega switcha.
-
- Faca
- Paket: Brezčasni VDSL
- Kraj: Ljubljana
Ko pride optični vodnik v klet, ali se ga da podaljšati z vaše strani na podstreho cca. 10 m (plačilo kabla ni problem). Za poteg kablov na podstreho bo tehnično že pripravljeno na naše stroške.
-
- Začetnik
- Paket: Brezčasna optika 10/10
Seveda se da, da se optični vodnik potegne do podstrehe. Tudi pri meni je bilo predvideno, da bo optični switch v kleti, pa sem vztrajal, da bi ga rad imel na podstrehi. Seveda so mi ugodili in v omarici na hiši naredili spoj in optiko potegnili do podstrehe (cca 20m). Tako imam optični switch na podstrehi in tako ima vsaka naprava svoj UTP kabel priključen direktno nanj. Kakšne dodatne switche (predvsem za TV) toplo odsvetujem...