Prihodnost T-2

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Jaka
Starešina
Prispevkov: 2771
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Že imam
Paket: IPTV
Kraj: Ljubljana

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 25. Feb 2010 ob 21:22

Takem sistemu se reče Pay-per-view (Plača na pogled) in ta sistem jaz podpiram plačaš pogledaš konec.

Novi trg 10
Navdušenec
Prispevkov: 625
Pridružen: 14. Maj 2008 ob 16:52
T-2: Že imam

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Novi trg 10 » 25. Feb 2010 ob 21:39

Dragi kolegi.... na obeh straneh. :D

Se bom pa jaz žrtvoval in se oglasil kot "glas razuma", ker vidim, da gresta temi o "TV programih" in "zatemnjevanju ITA programov" malo v napačno smer.

Cobane, tonimona, kravca, manic (Tina je bla druga. :lol: ) in ostali.... dovolj let, pameti, razuma... premorete, da razumete kaj vam neuradniki hočejo povedati in česa ne morejo. Izbira programskih paketov JE in mislim, da je s spremembo na S, M in L boljša in relevantnejša, kot je bila prej. Pustimo cene. Jasno vam je, priznajte, da so programi v takih paketih za T-2 in nas naročnike cenejši, kot če bi si samostojno a la card naredil svoj paket. Pa primerjajte to recimo... s šopkom rož, cestnino, cementom... Vaši posti in kalkulacije na to temo pašejo tja dol v "En vic na dan...". To vam je jasno in nadaljnje natolcevanje je žaljenje vaše inteligence in zavajanje novejših članov foruma. Kot vem, so T-2 neuradniki zaposleni v T-2 ju na različnih oddelkih... od administracije, do tehničnih služb. V letu in pol sem se prepričal, da je njihovo (so)delovanje na tem forumu vredno (po)(za)hvale. Jasno mi je (in T-2jevcem tudi), da bi probleme, ki jih rešijo na in preko foruma forumašem itak morali rešiti morda druge osebe po drugi poti. Predstavljam si, da si tudi vi (mi) forumaši in naročniki T-2 storitev zaslužimo (po)(za)hvalo s strani T-2jevcev (uradnih ali neuradnih), saj je forum z našim sodelovanjem, nerganjem, opozarjanjem in odkrivanjem napak, včasih teženjem, včasih provociranjem en velik, dober vir uporabniških izkušenj, lakmus, feedback itd....

Koper, tema, turbo TV..... :lol: Preskakovanje... in ga ni več. A ni škoda vaših živcev, da se izpostavljate tem programom. Jaz imam "pod preskakovanjem" vse informativne programe, ker delajo več škode kot turbo TV. Vsak ima svoje alergije.
Pustite Malkeca, ker ga kar vidim, kako se je v strahu grizel v jezik, ko je rekel, da je treba Koper premaknit. Ne drezajte v njega. Prepričan sem, da če bi bil Malkec Bojan, bi ti namesto črnine sam risal direkt na tv ekran, samo da bi uslišal vaše prošnje. Obija že dolgo pogrešam... se mi zdi, da se je kar umaknil. Kaj ste mu delali?

Evo .... jst podpišem in dam roko, da en mesec ne bom provociral nobenega T-2jevca.
Težko se je postavljat v kožo drugega, če ne razumeš njegovega položaja.

@lithium Ne samo otrok, tudi ostalih stvari se ne sme mučiti.

In prihodnost T-2ja bo, ... in tega foruma tudi,

Lep večer, :rtmT2: in vas :grr: in vas :hudicek: in vas :mrgreen: . Dajmo se :car: !!!

kravca
Model
Prispevkov: 214
Pridružen: 22. Sep 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: Totaltv in T-2 UMTS
Kraj: bogu za hrbtom nekje med KP in MB (Ihan)

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a kravca » 25. Feb 2010 ob 22:59

LP
:Izbira programskih paketov JE in mislim, da je s spremembo na S, M in L boljša in relevantnejša, kot je bila prej.:
Z tem se strinjam.

:priznajte, da so programi v takih paketih za T-2 in nas naročnike cenejši, kot če bi si samostojno a la card naredil svoj paket.:
O tem bi pa lahko razpravljali.

Jaz sem podal samo predlog,kako bi lahko programe sortirali po paketih in tudi cena takih paketov bi lahko bila različna.
Več programov je v paketu,višja bi bila naročnina.
samo za primer:
2.paket dokumentarni (poučni):Animal Planet,BBC World,BBC Prime,Discovery Channel,Discovery Science,Discovery World,History Channel,National Geographic,National Geographic Wild je 9 programov in se določi neka okvirna cena za teh devet programov.
Neki drugi paket recimo vsebuje 20 programov,torej bi bila cena toliko višja.
In mislim,da bi se ljudje lažje sprijaznili z kakšnimi podražitvami,če bi imeli več izbire kaj bodo gledali.
Po trenutni shemi sem za te prograame prisiljen vzeti L paket.
No kot sem že omenil je to samo predlog.

:da je njihovo (so)delovanje na tem forumu vredno (po)(za)hvale.:
Vsa čast jim

LP
Zadnjič spremenil kravca, dne 25. Feb 2010 ob 23:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Sedaj lahko odlašate dve leti.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a KoMar » 25. Feb 2010 ob 23:02

Novi trg 10, zelo lepo povedano.

Novi trg 10
Navdušenec
Prispevkov: 625
Pridružen: 14. Maj 2008 ob 16:52
T-2: Že imam

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Novi trg 10 » 26. Feb 2010 ob 00:07

Se opravičujem vsem, ki sem jih omenil in tudi tistim, ki sem jih pozabil omeniti.

Jaz sem se pustil prepričati da: 1-cena za določen program je za T-2 bistveno nižja, če je v "splošnih" paketih, 2-če je program na izbiro posamično ali v "specialnem" paketu, je cena bistveno višja (torej interes lastnika programa, da se ga nudi najširšemu krogu gledalcev) 3-da je interes T-2ja, da nam ponudi čim več za čim nižjo ceno.

Pri HD programih imamo tak model: vsak program posebej in cene so visoke, previsoke.

Gremo na temo:

T-2 se je odločil, da bo preživel.
A poznate tist "vic, razliko", če sem za digresijo lahko malo političen,.... Demokracija je, ko 2 volka in 1 ovca glasujejo, kaj bo za večerjo. Republika je pa, ko 2 volka in 1 ovca glasujejo, kaj bo za večerjo; s tem, da ima ovca kalašnik.

Kaj naj zdej en volk glasuje v drugem primeru? Prvi volk bo reku ovco, ovca bo rekla travo, kaj pa drugi volk?

:hmm: ...brez veze


Do večera rešitve ne bodo našli, na dolgi rok se pa vedno kaj pogrunta.

Če bi bile poštene rešitve za ... pravičnosti cen (med VDSL in FTTH), TV paketov, trojčkov in četvorčkov, zatemnjevanja, izbira bolj-manj kvalitetnih programov shemi, cene klicev, .... na eni strani in rešitve za .... tehnološke probleme, načrte podjetja, razvoj in širitev, inovacije ... na drugi strani tako enostavne in ulala pravične, kot jih marsikdo tako suvereno tu plasira (...češ keri mudeli so tile neuradniki, k ne štekajo mojih genijalnih idej) ,vejica, bi T-2 že leta 1984 na Saturnu optiko polagal in mi bi vsi bi imeli doma že polno kopalnico vseh živih nobelovih nagrad.


Manic, če se spomnim, do tebe manjka samo 100 m optike, a je tko? Mi je žal in bom vesel, ko jo boš dobil, ... in imel jo boš prej kot jaz. Daj, ko greš spat, zapri oči in si predstavljaj, da je JRT+ v tvojem STBju tista žrtev, k jo moraš nardit, de bo to jesen optika.

:idea:

Uporabniški avatar
manic
Nadebudnež
Prispevkov: 394
Pridružen: 25. Maj 2009 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: 2x ORANŽNI Diamant HBO
Kraj: Maribor

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a manic » 26. Feb 2010 ob 00:54

Še manj kot 100m. Če bodo rabli do jeseni za optiko, pol bodo več kot leto dni čakali, da si mogoče premislim, ker bom po vsej verjetnosti že prestopo na telemach. Pa ziher sem, da ne bom edini, ki bo odšel od T2ja. Na srečo al pa nesrečo imam kr vlko izbiro (vse, razen T2 optike), ampak sem ostal zvest T2ju, ker podpiram inovacije in razvoj, sam T2 se zadnje leto razvija samo v turbofolk smeri, tega pa osebno ne podpiram. Če bodo še naprej spali na svojih uspehih iz preteklosti in ne bodo nadaljevali z širitvijo optičnega omrežja, pol bodo zgubljali uporabnike.

P.S.: A Jonasa so odpustili pri T2, al bo kaki študent delo Technodrom?

P.S.S.: Nimam še nobenga STBja tak da pozabi na JRT+.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Cobane » 26. Feb 2010 ob 06:25

Novi trg 10 napisal/-a:Izbira programskih paketov JE in mislim, da je s spremembo na S, M in L boljša in relevantnejša, kot je bila prej.
To lahko kvečjemu uporabniki ocenimo, ne pa nekdo, ki to "prodaja"! Blago se samo hvali... takoj, ko ga začne prodajalec je jasno, da je škart in ga hoče vsiliti/prodati neumnemu kupcu! Upam, da nas ne tretirate za neumne ovce :?:
Programska shema za 12 € je bila bogovska za mene, sedaj bom pa plačeval 19 €! Naj me nekdo razsvetli, kaj sem pridobil s 60 % podražitvijo. Programe, ki jih bom moral skrivati! Torej dodatno delo in bolj prazno denarnico!

Glede neuradnikov... nisem opazil, da bi jih kdo posebno napadel. Imamo samo konstruktivno debato. Sem pa opazil, da se nekateri takoj počutijo užaljene! Užaljeni smo lahko kvečjemu uporabniki, ker nas vlečete za nos in dražite storitve, ponudite pa bolj malo! Za prodajalca, ki ni sposoben sprejeti mnenje kupca je najbolje, če čimprej zapre štacuno!

Sem mislil, da forum obstaja zato, da se uporabniki izkašljamo in povemo, kje nas tišči! Vse kar pa dobimo je, da neuradniki na vse pretege branijo firmo (nekateri se počutijo še užaljeni, za čisto brez veze), ne bi pa zaropotali po firmi, da bi se spremenilo kaj v smeri, da bomo uporabniki bolj zadovoljni! Vi imate delo zaradi nas in ne obratno! Zapomnite si to!

Prodajalec, ki ne upošteva mnenja kupcev, bo prej ali slej propadel oz. bo životaril :!: To ni nikakršna grožnja (da ne bo kdo spet narobe razumel)... to piše v učbeniku za ekonomijo!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 26. Feb 2010 ob 07:24

Ena anekdota: ko je kakšen krajši izpad programov, ki jih omenjate kot šrot, tukaj na forumu sploh ni omenjen, klicni center pa skoraj pregori od klicev. Tale forum ni reprezentativen ne za uporabnike T-2 in še manj za prebivalce Slovenije.
Vsako govorjenje o kvaliteti programov tukaj na forumu ni (niti približno) uporabno za posploševanje.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
sini
Faca
Prispevkov: 155
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a sini » 26. Feb 2010 ob 07:56

gledanost ni enako kvaliteta :aa:
Da bo(sta) volk(a) sit(a) in koza cela: naj T-2 doda še kakih 100 programov, od tega 90 turbo, vaških, ppt, ipd. in 10 "kvalitetnih" :pivo:

white
Nadebudnež
Prispevkov: 356
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 20:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a white » 26. Feb 2010 ob 08:22

Cobane malo preveč se utapljaš v učbenikih za ekonomijo...pozabil si kako je v praksi, teorija ni vse. In ni niti slučajno tako kakor ti praviš.
Sej lahko tuliš tle po neuradnem forumu kaj bi pa kaj ne bi, sam me zanima kako bo potem, ko nas bodo vsi neuradniki začeli ingorirati, lahko kar pozabimo na forum. Če pa misliš da T-2 ne upošteva želje kupca si se pa pomoje dosti zmotil. Poleg tega pa kakor je mitja_i rekel. Če vas tle ene 5 teži, da je preveč turbo kanalov, to nikakor ne odraža realnega stanja.

maxmagnus
Guru
Prispevkov: 943
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a maxmagnus » 26. Feb 2010 ob 08:56

mitja_i napisal/-a:Ena anekdota: ko je kakšen krajši izpad programov, ki jih omenjate kot šrot, tukaj na forumu sploh ni omenjen, klicni center pa skoraj pregori od klicev. Tale forum ni reprezentativen ne za uporabnike T-2 in še manj za prebivalce Slovenije.
Vsako govorjenje o kvaliteti programov tukaj na forumu ni (niti približno) uporabno za posploševanje.

ja, itak, teh nekaj nergačev, ki težimo tukaj, nimamo pojma o pojmu kaj pišemo.... ko vam izpade JRT+, katerega so uporabniki srčno želeli, vam pregorijo vse linije, ker je to number one program za uporabnike, ko pa izpadejo razni brezvezni discoveryji in history channeli, pa uporabnike najbrž to ne gane preveč, saj tega sranja itak nihče ne gleda. Večina uporabnikov najbrž celo želi, da se te brezvezne angleške programe čimprej vrže iz sheme in se jih nadomesti s turbo programi... :jao: Pa tudi vaša konkurenca nima pojma o pojmu... Oni so tako neumni, da v svojo shemo dajejo kar neke brezvezne programe kot so SCIFI, AXN, Discovery ID, DoQ, E!... ki jih njihovi uporabniki sploh nočejo in si veliko bolj želijo novih turbo programov... :jao:

Zdej samo še čakam, da nas začnete prepričevati, da tudi ko vam izpade TV Ljubljana, vam linije kar pregorijo od klicev jeznih uporabnikov, ki si srčno želijo gledati ta program... :jao:

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Cobane » 26. Feb 2010 ob 08:59

white napisal/-a:Če vas tle ene 5 teži, da je preveč turbo kanalov, to nikakor ne odraža realnega stanja.
Saj obstajajo tudi vzporedne volitve, kjer se marsikdo ne želi izpostaviti, drugim pa ni problema povedati, katero najmanjše zlo (po njihovem mnenju) so volili. Na koncu se je še vedno izkazalo, da so vzporedne volitve zelo merodajne!

Isto je tu na forumu, 5 se na buni, 2 se pa postavita v bran! Najlažje se je izgovarjat, da je vzorec premajhen! Ali je T-2 kdaj naredil JAVNO/NEODVISNO anketo... NI, torej se bodo morali zadovoljiti tudi z majhnim vzorcem in se počasi nehati zatiskati oči!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

white
Nadebudnež
Prispevkov: 356
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 20:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a white » 26. Feb 2010 ob 09:01

@maxmagnus: Wow tok sarkazma v enem postu pa še nisem videl :shock:

mitja_i ti lahko da glede tega informacije iz prve roke in se ni treba delat norca iz njegovih odgovorov........


@Cobane: niti slučajno ne moreš primerjati tega z vzporednimi volitvami :hmm: Veliko takih, ki gledajo ravno te programe ni tukaj gor (vemo zakaj) in teh ni malo pomoje. Lahko pa da se motim ne izključujem nikoli tega, lahko samo ugibamo ane ? :nevem:

astras
T-2jevec
Prispevkov: 458
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 20:03
T-2: Že imam
Paket: T-2 Optika
Kraj: Maribor

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a astras » 26. Feb 2010 ob 09:11

pa kdaj je katerikoli od operaterjev kjerkoli na svetu delal neke JAVNO MNENJSKE ankete?
roko na srce.. Cobane pretiravas malo in je ze preseglo neke meje dobrega okusa...

dejstvo je da je programska shema taksna kot je in se ne bo delala za vsakega userja posebej in pri tem tudi ostane!

Novi trg 10 je dobro povedal nekaj postov nazaj...
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Prihodnost T-2

Odgovor Napisal/-a Cobane » 26. Feb 2010 ob 09:25

Če samo malo, potem je še vse v najlepšem redu! :D
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Zaklenjeno