T2 optika in SINOPE modem/router...
T2 optika in SINOPE modem/router...
Pozdravljeni!
Včeraj sem pri T2 presedlal iz paketa "brezčasna optika" na paket "T4 optika", predvsem zaradi možnosti uporabe analognega telefona.....
Tako sem dobil analogni pretvornik "vood" ki sem ga preko UTP kabla priklopil na switch (milan) in na ta vood priklopil analogni telefon.
Zadeva špila....zanima me, namreč na tem vood-u imam še en priključek za PHONE, ter dva priključka za LAN; ali lahko sem gor priklopim
še en telefon in dva računalnika (mrežo) ???
potem pa še......v kleti sem našel SINOPE 568+ (prej sem bil pri SIOL-u) t.j. modem in router hkrati (2xLAN + 2xPHONE + wireles router)......sedaj me zanima, ali lahko ta SINOPE enako priklopim na T2-jev SWITCH (milan) kot imam tega VOOD-a od T2 ??? To pa zato, da bi se znebil dveh škatlic in sicer
brezžičnega routerja in vooda za analogni telefon.
hvala za odgovor
Včeraj sem pri T2 presedlal iz paketa "brezčasna optika" na paket "T4 optika", predvsem zaradi možnosti uporabe analognega telefona.....
Tako sem dobil analogni pretvornik "vood" ki sem ga preko UTP kabla priklopil na switch (milan) in na ta vood priklopil analogni telefon.
Zadeva špila....zanima me, namreč na tem vood-u imam še en priključek za PHONE, ter dva priključka za LAN; ali lahko sem gor priklopim
še en telefon in dva računalnika (mrežo) ???
potem pa še......v kleti sem našel SINOPE 568+ (prej sem bil pri SIOL-u) t.j. modem in router hkrati (2xLAN + 2xPHONE + wireles router)......sedaj me zanima, ali lahko ta SINOPE enako priklopim na T2-jev SWITCH (milan) kot imam tega VOOD-a od T2 ??? To pa zato, da bi se znebil dveh škatlic in sicer
brezžičnega routerja in vooda za analogni telefon.
hvala za odgovor
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Re: T2 optika in SINOPE modem/router...
Vood, ki si ga dobil je nastavljen na phone A za telefonijo,
phone B je prazen torej če priklopiš gor telefon ne bo deloval,
če boš telefon priklopil na sinope ne bo delal telefon, vood mora biti priklopljen na optično stikalo,
preko njega pa lahko uporabljaš internet na LAN portih.
kako pa deluje sinope preko T-2 stikala pa ne bi vedel.
phone B je prazen torej če priklopiš gor telefon ne bo deloval,
če boš telefon priklopil na sinope ne bo delal telefon, vood mora biti priklopljen na optično stikalo,
preko njega pa lahko uporabljaš internet na LAN portih.
kako pa deluje sinope preko T-2 stikala pa ne bi vedel.
referent pri T2 ki mi je dal tega VOOD-a je na centralo javil neko številko (predvidevam da MAC adreso VOOD-a), in tam so vnesli to številko nevem kam in zadeva sedaj špila..........in če vnesejo namesto mac adrese VOOD-a mojo mac adreso SINOPEJA ???
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
NE, na voodu je številka!
Vood je potreben za pretvorbo signala v analognega,
na naprave ki niso naše pa zadevo ne dajemo.
Vood je potreben za pretvorbo signala v analognega,
na naprave ki niso naše pa zadevo ne dajemo.
in zakaj je moral javiti številko VOODa na centralo ?
Teoretično bi lahko uporabljal sinopeja za analogni telefon, ČE bi poznal parametre SIP priklopa. Ker jih ne, ga ne moreš 

SIP parametri ??? kaj je to za enih parametrov, kje se jih dobi in kam se jih vnese?
SIP so nastavitve, ki SINOPEju povedo kje in kako imaš voip priključek za telefon, tako da deluje analogni izhod. Dobiš oz. bolje rečeno NE dobiš jih na T-2ju (oni te podatke imajo, so jih vnesli v VOODa, to je najbrž klical monter, vendar jih tebi ne bodo zaupali
)

Če je že kaj javljal je javljal serijsko številko.
kaj pa internet bo delal ? (wireles router)
Napol...delal ti bo kot wireless switch (kar pomeni največ trije računalniki, vse skupaj tudi s tistimi na žici). Edini WAN port na SINOPEju je ADSL, torej ga ne moreš ponucat kot router kot je bil na siolu...