Potrebujem informacije

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Sanco
Začetnik
T-2: Že imam

Potrebujem informacije

Odgovor Napisal/-a Sanco » 7. Mar 2010 ob 07:52

Mene zanima kje bi dobil račun za servisne strani. Na listu ki sem ga dobil skupaj z t-2 paketom(10/10mbit) piše, da to oni mi dodelijo. Mislim, da sem zasledil na forumu, da oni(t2) ti pošljejo na email ki ga dobiš ko se naročiš na t-2. Jaz vse kar sem dobil je emajl(xxx@gmail.com), nikjer pa nisem našel gesla.
Zanima me če se lahko preko servisnih strani odstrani "varnostno povezavo", saj nihče ne more povezat na moj računalnik. Zgleda da to t-2 ne dovoli, saj nimam nobenega firewalla(vsi porti odprti).
Zanima me tudi kaj bi mogel naredit, da bi lahko dostopal do interneta z drugim ipjem(in ne tem ki ga dobi moj računalnik), oziroma kaj je sploh una črna naprava(lahko deluje kot ruter?), ali bi si mogel kupit ruter.
Pa še zadnje vprašanje, kako bi lahko imel dinamičen ip, trenutno mam statičnega, nevem če je glih statičen, ampak se ne menja z novo povezavo.

V naprej se zahvaljujem, lep pozdrav.

The Menace
Model
Paket: Bakreno brezčasen

Re: Potrebujem informacije

Odgovor Napisal/-a The Menace » 7. Mar 2010 ob 08:26

Račun na servisnih straneh že imaš ustvarjen, vpiseše se z e-mailom in geslom ki si ju dobil na enem listu papirja poleg pogodbe...
Če misliš na odpiranje portov, se da samo z dopisom spremeniti "varnost"....
T-2 naprave ne delujejo kot routerji, dinamičen IP pa se ponavadi ne menja, imaš že nekaj tem o tem odprtih....

A si sr*nje delal po netu, pa rabiš drug IP? :hudicek:
"Kako je lepo biti glup "

voyager2
Legenda
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 7. Mar 2010 ob 08:40

Tako je, podatke bi ti morali poslati po pošti oz. ti ob priklopu pusti T-2jevc. So pa podatki enaki kot za e-pošto.
Če želiš, da imajo drugi dostop do tvojega računalnika, upam da veš kaj delaš.
Dostopal z drugim IPjem, zakaj?
Kaj je to ruter? Usmerjevalnik rabiš, če želiš povezati več računalnikov na internet. Dobro pa požarni zid recimo tudi lahko nudi.
Dinamičen, statičen IP ... nista rešitvi za morebitne lumparije (samo za info)
Na vsa tvoja vprašanja so odgovori sicer že na forumu, lahko malce poiščeš za kakšno informacijo več. Sicer pa ima T-2 tudi klicni center, zna prav prit v določenih primerih.

Sanco
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Sanco » 7. Mar 2010 ob 17:10

Gesla ne najdem, zgleda, da bom mogel prav poklicat. Dostop bi rad imel npr. do web serverja(80). Druge porte pa si bi sam zaprel. "Router" bi potreboval ,da se povezem nanj on pa z drugi ipjem poslje request naprej(boljzaradi varnosti). Nikoli nisem reklu, da bi imel dinamčnega za delat p***, mel bi ga pač(če je to možno, zakaj pa ne).

Hvala vseeno.

Odgovori