Občasno prekinjanje povezave na optiki

Vse o T-2 internetu
Odgovori
vcc
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: 10/10 + TV na optiki

Občasno prekinjanje povezave na optiki

Odgovor Napisal/-a vcc » 21. Maj 2010 ob 14:24

Pozdrav vsem,

imam problem, ki ga v taki obliki še nisem zasledil na forumu.

Imam optiko 10/10 in TV. Že dolgo se mi dogaja, da občasno internet ne deluje. Včasih mrežna kartica kaže, kot da je povezana, včasih pa kot, da je kabel izklopljen. V določenih primerih nedelovanja mi lučke na modemu (Milan) utripajo (takrat zagotovo vem, da zadeva ne deluje). Pri tem je zanimivo, da TV takrat deluje brez problemov. OK, včasih ne deluje niti TV, ampak to je redko (čeprav zelo moteče).

Težavo skušam reševati tako, da izklopim UPT kabel iz modema in ga nato spet priklopim. Potem včasih internet spet deluje, včasih ne, včasih pa deluje samo npr. 15 sekund, potem pa ista pesem.

To se mi dogaja vedno pogosteje in praviloma vedno, ko res nujno potrebujem internet, zato sem že precej živčen. Ali kdo od vas sumi, kaj bi lahko bilo narobe? Preizkusil sem tudi na drugih računalnikih, a zadeva je enaka. Meni izgleda, kot da je problem na strani T-2 in ne na mojih računalnikih. Enako je, če sem priklopljen direktno v optični modem ali preko usmerjevalnika. Tudi, če imam vpisane IP ali ne, ali imam definiran IP na svojem računalniku ali ne. Imam Win XP SP3. Na modem imam hkrati priklopljen samo en računalnik, zato iz tega naslova ne more biti težav.

Na T-2 še nisem klical, ker ne verjamem, da bi tisti mladci sploh razumeli moj problem oz. da bi mi lahko ponudili kakšno pomoč. Zato se najprej obračam na vas, če poznate kakšen razlog, da je problem na moji strani.

Že vnaprej hvala za vsakršno pomoč!

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Občasno prekinjanje povezave na optiki

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Maj 2010 ob 14:35

Težko bi ti karkoli pomagal, možnosti je lahko veliko.
Lahko pa pogledam kako deluje oprema do tebe, če mi poveš podatke naročnika.

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 21. Maj 2010 ob 18:42

Podoben problem sem imel tudi sam, samo ne tako hudo kot ti pišeš. Meni je prekinjalo za max 1-2 minute in to večkrat dnevno. Poklical sem na HD, kjer so takoj videli da mi switch večkrat odklopi. Par dni sem bil na opazovanju, potem je prišel monter, mi zamenjal Gbit in zadeva deluje zopet 100%.
Ko imaš probleme se pokliče na HD in verjemi da te bodo razumeli in tudi videli problem ;-)

vcc
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vcc » 21. Maj 2010 ob 21:05

Hvala obema za pomoč (slow_slow, imaš ZS). Morda se bom pa res opogumil in jih poklical, da še oni pogledajo zadevo :)

LP

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 21. Maj 2010 ob 21:27

V primeru težav nima smisla odlašati. Čimprej pokliči na HD, noben ne grize, ampak se resno pristopi k postopku odprave morebitne napake.

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 23. Maj 2010 ob 09:58

vcc napisal/-a:Včasih mrežna kartica kaže, kot da je povezana, včasih pa kot, da je kabel izklopljen. V določenih primerih nedelovanja mi lučke na modemu (Milan) utripajo (takrat zagotovo vem, da zadeva ne deluje). Pri tem je zanimivo, da TV takrat deluje brez problemov. OK, včasih ne deluje niti TV, ampak to je redko (čeprav zelo moteče).
Tole meni bolj zgleda da imaš slab kabel od računalnika do optičnega switcha. Mogče kak razmajan konektor ali pa sploh narobe stisnjen? Poskusi najprej zamenjati ta kabel...
Slika Optika od 30.5.2008

vcc
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vcc » 23. Maj 2010 ob 10:35

V kablu gotovo bi problem, ker mi deluje enako z vsakim računalnikom (in drugim kablom).

LP

The Menace
Model
Paket: Bakreno brezčasen

Odgovor Napisal/-a The Menace » 23. Maj 2010 ob 11:46

Si probal na kakšen drug port? Če ti TV samo občasno prekine zamenjaj porta med sabo, pa poglej če ti bo potem internet samo občasno prekinilo TV pa konstantno... pa pokliči na helpdesk :razz:
"Kako je lepo biti glup "

Odgovori