čakanje na TV vmesnik

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: čakanje na TV vmesnik

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Maj 2010 ob 07:00

1. Zato ker je trenutni SW dober in deluje brez večjih bugov.
2. Ker ima veliko naročnikov HD vmesnikov HDready TVje in je zato bolje imeti na 720p.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Maj 2010 ob 07:34

Nadaljujem z vprašanji...

Ali boste potem tudi na tej novi Motoroli omogočili samo 720P, pa čeprav ta omogoča več?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Maj 2010 ob 07:38

Ej ne vem odgovora,
ko dobim zadevco za test pa sporočim :)

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Maj 2010 ob 07:50

Hvala za odgovore, slow_slow!

Mene namreč moti, da se zadeve ne da bolj "našponati", če ima uporabnik primerno opremo doma! Ne rečem, da ko dobiš "novo" opremo, naj bo ta nastavljena na 320x200i (karikiram). Ampak naj bi potem bilo možno to z nastavitvami povečati na vrednost, ki ti jo omogoča tudi TV. Razvoj gre naprej, HD Ready TVja počasi ne bo več možno kupiti... sliko pa še vedno gledamo na 720P, tisti malo bolj iznajdljivi pa na 1080i (in zato naj bi skakali od veselja :? ).
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 27. Maj 2010 ob 08:23

Cobane napisal/-a:
Na MOSU pa je bil en upgrejdan, ki je predvajal.
Ja in... torej si priznal, da omogoča! Da je pa to po defaultu onemogočeno, je pa problem T-2ja, ker na omenjeni STB ne naloži FW, ki to omogoča. Torej, je to narejeno namerno! Ne moreš reči, da govorim na pamet (oz. si izmišljujem), če pa je to realnost in dejstvo. Trdim to kar vidim oz. opažam. Saj mi je zoprno, da kar naprej zapenjava... samo se pa ne bom nikoli pustil žejnega čez vodo peljat!
Cobane, zdaj bom pa jezen!!! Preberi si datasheet na proizvajalčevi strani pa boš videl da tovarniško nastavljen 130M NE podpira predvajanja 1080p.

http://www.iskrateling.com/si/products/ ... ure_en.pdf

Zdaj pa prosim nehaj natolcevat v prazno in spet iskat nekih navideznih nategovanj iz strani T-2 po tvoji logiki. :grr:

Kaj se je pa z tistim upgrejdanim dogajalo, pa ne vem in bi moral povprašat. Lahko pa sam kontaktiraš gospoda paskob, pa ti bo odgovoril!

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Maj 2010 ob 08:56

Ne vem, zakaj se jeziš... škodi zdravju... lahko bi že vedel, da povsod vidim teorijo zarote! ;-)

Drugače pa v brošuri piše
Up to 720p and 1080i
. Torej T-2 zadevo (ne)namerno postavlja na nižjo resolucijo! :nevem:
Vprašanje bom poslal na info@t-2.net (ker te ne želim obremenjevati in jeziti)... z odgovorom pa že vem, da ne bom zadovoljen, ker jih odgovarja nek slabo plačan študent, ki ima pripravljene predloge za odgovore! Sem že spraševal glede brezčasnih paketov, pa sem dobil samo pavšalen odgovor, pridobljen brez vsakršnih osnov! Ko sem odpisal nazaj, da je odgovor kar nekaj in podal še par dejstev, je kar naenkrat vse potihnilo (noben ni odgovoril na moj mail)! Tako, da se prosim ne napihovati, da odgovorite na vsak mail, tam pa kjer že odgovorite, pa odgovorite brez argumentov (samo, da je reply).

P.S. In jaz naj bom zadovoljen! :neutral:

Edit: Mail je bil poslan na info@t-2.net. Me prav zanima, kako beden pred-pripravljen (template) odgovor bom dobil... če ga bom sploh dobil, ker na moja vprašanja ne more odgovoriti nekdo, ki ima pripravljene predloge!

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 27. Maj 2010 ob 09:21

A zdaj pa spet namerno T-2 niža resolucijo čeprav proizvajalec ne navaja da ta naprava to sploh podpira. Bravo :plosk: Pa kaj ti ni jasno da tisto kaj je bilo predstavljeno na MOSU, je bilo samo za demonstracijo tehnologije? :jao:

Konec debate.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Paket: Telekom
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 27. Maj 2010 ob 09:46

DownTaker napisal/-a:Kdaj pa pridejo nove motorole (HD)?
Sam sem zadnjič govoril z HDjem T2 in imam sinh. 29mb/s kar zadostuje za gledanje HD programov in tako se bom odločil da menjam 1510 za HD vmesnik.
Verjetno zadostuje samo dopis po faxu na T2...
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Maj 2010 ob 10:16

Malkec napisal/-a:A zdaj pa spet namerno T-2 niža resolucijo čeprav proizvajalec ne navaja da ta naprava to sploh podpira. Bravo :plosk: Pa kaj ti ni jasno da tisto kaj je bilo predstavljeno na MOSU, je bilo samo za demonstracijo tehnologije? :jao:

Konec debate.
Ne ni čisto konec. Tisto s 1080p razumem. Ste pač za demonstracijo malo navili aminota, za redno uporabo pa se najbrž ne bi izšlo. POleg tega mi je jasno, da 1080p ni TV standard, tako da zaenkrat pride v poštev samo za VOD.
Ne razumem pa - kar je tudi spraševal Cobane -, zakaj vse HD STB po defaultu nastavite na 720p, tudi če ima uporabnik TV, ki podpira 1080i in čeprav imate v ponudbi programe, ki oddajajo 1080i. Pmm bi morali v nastavitvah omogočiti izbiranje med 720p in 1080i. Uradno, ne po nekih "hekerskih" postopkih.
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 27. Maj 2010 ob 17:36

Na HD Ready TV-jih format 720p dostikrat lepše izpade, kot 1080i. Če pa imaš dober Full HD TV pa 1080i niti ne izgleda več tako slabo. Prepletanje se ne opazi toliko, ter šport izgleda dokaj gladko. Tudi, če imaš npr Aminota 130M nastavljenega na privzetih 720p in imaš Full HD TV, ne verjamem, da imaš slabšo sliko, kot pa če imaš na 1080i.

DownTaker, jasno napisan dopis glede menjave popolnoma zadostuje. Če se ne motim, bodo hd stb-ji šli ven že prihodnji teden.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Maj 2010 ob 21:05

Tudi, če imaš npr Aminota 130M nastavljenega na privzetih 720p in imaš Full HD TV, ne verjamem, da imaš slabšo sliko, kot pa če imaš na 1080i.
Tega ne morem potrditi, ker nisem šel testirat - sklepam pa vseeno lahko, da bi slika morala biti lepša pri 1080i. Lahko pa potrdim, da je bila slika na SD programih bolj zrnata, ko je bil Amino v 720p načinu, kot pa sedaj, ko je deluje v 1080i načinu (TV je LCD Sony Bravia). To je bil tudi razlog, zakaj sem vzel HD in vrnil SD vmesnik... samo zaradi parih HD kanalov (OI in fusbala) ga ne bi menjal - boljša SD slika je odtehtala 2 €/mesec. Primerjavo sem pa delal z XT in sicer sem pri XTju opazil boljšo sliko kot pri Aminu 110, zato sem se takoj odločil za Amino 130M... ko sem imel oba Amina priklopljena na TV sem bil zelo razočaran, kajti pri SD programih ni bilo opazne razlike med njima... po enem dnevu mi je končno potegnilo, da sem enkrat pred davnimi časi na forumu zasledil neko hekanje Aminov... no, šele po posegu sem dosegel (našel) kar sem iskal - čistejšo sliko na SD programih. Zato apeliram na T-2, da to nastavitev da v vmesnik, kjer jo bo možno uporabniku bolj prijazno nastaviti (nekam zraven tistih formatov 16:9).

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Maj 2010 ob 21:15

Mark napisal/-a:Tudi, če imaš npr Aminota 130M nastavljenega na privzetih 720p in imaš Full HD TV, ne verjamem, da imaš slabšo sliko, kot pa če imaš na 1080i.
Ti morda ne verjameš, ampak kaj če bi izbiro prepustili uporabnikom?
Jaz na primer težko verjamem, da bi kvaliteti slike kaj posebno koristilo downscalanje 1080i signala na 720p na STB. zato bi se temu - če bi imel full hd tv mirno odpovedal.
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Paket: Telekom
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 28. Maj 2010 ob 00:07

Mark napisal/-a: DownTaker, jasno napisan dopis glede menjave popolnoma zadostuje. Če se ne motim, bodo hd stb-ji šli ven že prihodnji teden.
Hvala za info. Bom naslednji teden poslal dopis.
Še eno mal morda smešno vprašanje ampak vseen. Se hdmi kabl dobi zraven vmesnika, ali pa ga moraš sam kupit? Verjetno slednje...
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 28. Maj 2010 ob 00:13

Dobiš ga zraven.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina