[Imam] 10/1 VDSL + modem + switch + problem
[Imam] 10/1 VDSL + modem + switch + problem
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in imam en problem.
Kot že v naslovu omenjeno imam 10/1 vdsl + modem + switch, na katerega imam priklopljene tri računalnike. Eden od treh nima nikoli težav z dostopom do interneta. Drugi ima te težave tu pa tam..oziroma redko. Tretji pa zaj* vedno. To lahko opišem tako, da naprimer danes internet je...potem ga pa tri dni ni. Potem pa se spet iz lepega mira pojavi. Seveda se ob tem, kadar internet ne deluje pojavi v orodni vrstici ikona s klicajem, ki javlja "omejena ali prekinjena povezava". Ko hočem obnovit povezavo, mi napiše, da ni mogoče obnoviti IP naslova.
Jaz nimam ideje kaj in kako..zato: I NEED HELP!
Sem nov na forumu in imam en problem.
Kot že v naslovu omenjeno imam 10/1 vdsl + modem + switch, na katerega imam priklopljene tri računalnike. Eden od treh nima nikoli težav z dostopom do interneta. Drugi ima te težave tu pa tam..oziroma redko. Tretji pa zaj* vedno. To lahko opišem tako, da naprimer danes internet je...potem ga pa tri dni ni. Potem pa se spet iz lepega mira pojavi. Seveda se ob tem, kadar internet ne deluje pojavi v orodni vrstici ikona s klicajem, ki javlja "omejena ali prekinjena povezava". Ko hočem obnovit povezavo, mi napiše, da ni mogoče obnoviti IP naslova.
Jaz nimam ideje kaj in kako..zato: I NEED HELP!
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: [Imam] 10/1 VDSL + modem + switch + problem
rešil boš zadevo takoj, ko bos kupil router 

Hvala za hiter odgovor, ampak ne morem da ne bi vprašal:
A je to sigurno?
A je to sigurno?
sigurno je pravilno priklopljen router =D

Ok, thx. Bom probal še z routerjem.
še na dolgo: porabil si vse dinamične IPje. 24ur pred tem, ko boš kupil in priklopil router, izključi VSE računalnike (razn enega), da se IPji sprostijo. In potem, ko boš priklopil router (pravilno seveda), bo vse delalo BP. Če tega ne boš naredil (in boš imel priključene vse 3 kompe) , ti router ob priklopu ne bo delal, ker ne bo pridobil IPja. Stvar lahko rešiš tudi tako, da naročiš statičen IP naslov.
to je pa to. za več info pokliči KC, ti bo katerkoli tehnik vse lepo razložil
to je pa to. za več info pokliči KC, ti bo katerkoli tehnik vse lepo razložil

Zadnjič spremenil xtasy, dne 27. Sep 2010 ob 22:09, skupaj popravljeno 1 krat.
p.s.: Kateri router pa priporočate?
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
odvisno kaksne imas potrebe/zahteve.... drugače pa linksys
No, nabavu sem router, vse priklopu,skonfiguriral...in zaenkrat vse deluje tak kot mora
Hvala za pomoč!
LP!

Hvala za pomoč!
LP!