Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Enter4
Model
Prispevkov: 242
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 15:16
T-2: Že imam
Paket: 1*/1*

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Enter4 » 3. Nov 2010 ob 15:29

No no Vragec... veš kako se temu reče? Uspešno podjetje, ki zelo dobro zatira konkurenco ... in ne podn ;) zdaj, če je to ok ali ne je pa drugo vprašanje.

Za te varovalke je pa drug štos... res, da so ubijalske za uporabnika in dobre za "centrale...". Tudi T-2 ima svoje linije "našpanane skoraj do konca", ki pravtako v KOjih motijo ostale parice... Ampak to so pač tehnične stvari...

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1067
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 4. Nov 2010 ob 09:26

Kar je fleš je to, da v EU recimo, kjer NAJ BI veljal prosti trg, lepo naš predsednik vlade pride v TS na obisk in se trepljajo po ramah, obljublja pomoč pri "oviranju konkurentov", regulatorja itaq vemo kdo nadzira, skratka katastrofalno.
:rtmT2:

astras
T-2jevec
Prispevkov: 458
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 20:03
T-2: Že imam
Paket: T-2 Optika
Kraj: Maribor

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a astras » 4. Nov 2010 ob 10:23

na zalost je pa cisto vsaka vlada do sedaj "trepljala po ramah" ts&mobitel ;)
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

peterp
Model
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. Maj 2007 ob 09:35
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10
Kraj: KR

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a peterp » 4. Nov 2010 ob 11:58

Enter4 napisal/-a: Za te varovalke je pa drug štos... res, da so ubijalske za uporabnika in dobre za "centrale...". Tudi T-2 ima svoje linije "našpanane skoraj do konca", ki pravtako v KOjih motijo ostale parice... Ampak to so pač tehnične stvari...
Obstajale so takšne in drugačne varovalke, kolikor jaz vem. Pač odvisno od uporabljenih frekvenc, tiste "sporne" varovalke, o katerih govorimo so dejansko spuščale skozi adsl (morda v celoti, morda delno - tega ne vem), vdsl pa ne več (vdsl pač deluje na višjih frekvencah). Saj lahko Telekom svoje linije zavaruje z varovalkami, to sploh ni bilo sporno, ampak naj bi pač uporabljal takšne varovalke, ki ne bi blokirale prometa drugim ponudnikom. Ker takšne varovalke so obstajale, in jih je Telekom tudi imel. Je pa jasno, da to Telekom ni delal po nesreči, ampak namerno. Ker če bi se to primerilo sem pa tja kakšnemu uporabniku bi morda še verjel, ampak to se je dogajalo masovno. In če se je dogajalo masovno, je Telekom že pri odpravi prvih problematičnih varovalk prav dobro vedel v čem je problem. Ampak njemu se je izplačalo, da je prelagal ta problem naprej v "reševanje" konkurentom, da je izpadlo kot da vdsl ni dobra tehnologija in kot "dokaz", da konkurenca ne zna reševati "svojih" tehničnih problemov z linijami. Linije pa so tako ali tako last Telekoma, in se jih noben drug že takrat kot tudi sedaj ni smel niti dotakniti. Mislim, po svoje genialna poteza, ampak žal nepoštena. Pa ko bi bile varovalke edino, s čimer je TS onemogočal konkurenco, pa ne samo t-2, tudi ostale. Blokada TRR je v sedanjih, že tako težkih razmerah še ena zadeva, ki lahko t-2 drago stane - in to je preprosto nezaupanje novih uporabnikov do firme. Češ, še enega milijončka ne morejo plačati Telekomu, kako naj jim zaupamo vse naše komunikacije. Saj, kdor spremlja neuradne informacije in kdor je malo bolj seznanjen s celotno zadevo se temu lahko nasmehne, tam ena Jožica iz Zgornjega Dupleka pa na to gleda popolnoma drugače. In če na koncu konkretno ta zadeva pride na sodišče, kakšne merljive argumente lahko uporabi t-2 kot dokazilo o slabih namenih TS? Kaj bo rekel TS, oni so samo delali kar je po zakonu dovoljeno, niso prestopili meje. In to bo v bistvu res, izguba zaupanja v t-2 kot zaupanja vrednega ponudnika storitev, ki je nemerljiva, bo pa dokazoval kdo? Tako da tudi tista tožba 120 mio €, če sploh pride do sodne obravnave, kaj se iz tistega sploh lahko izvleče? Verjamem da obstajajo določeni papirji o konktertnem onemogočanju konkurence, ampak tistih papirjev ne bo niti blizu tega zneska. Nemerljiva izguba pa bi teoretično morda lahko bila tam nekje (ob upoštevanju, da je letni promet skupine Telekom čez 900 mio €). Ampak, kdo bo to na sodišču dokazoval, če bodo telekomovci najeli Čeferina in Matoza? Sicer pa, zadeva se itak valja nekemu sodniku po predalu, tako da se zna zgoditi da vse skupaj zastara preden se bo sploh začelo. Mi pade na misel Satex (v tem konkretnem primeru "samo" 11 mio €), malo pogoljufamo in najamemo dobre odvetnike, da vse skupaj zastara, potem pa hajd na Havaje ali Maldive. Čudovito, ni kaj...

Uporabniški avatar
SM9/125
Faca
Prispevkov: 118
Pridružen: 4. Nov 2010 ob 20:14
T-2: Že imam

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a SM9/125 » 4. Nov 2010 ob 20:34

kokica2000 napisal/-a:Ne bit no tako naivni. A ne veste, kako ravna T-2 sam v primeru neplačevanja storitev. Najprej opomin, potem odklop. To je čisto normalen postopek. Tudi elektro distribucijsko podjetje ima vso pravico prekiniti dobavo el. energije v primeru neplačevanja. Upam sicer, da se to ne bo zgodilo, vendar v tem primeru nisem optimist.
Ostani kar naprej optimist glede neplačevanja pa se tukaj ne strinjam z tabo res če uporabnik ne plača računa pride opomin potem odklop ampak do izklopa T2 z strani elektra ni tako namreč ni kar tako razglašen kod drugi najpomembnejši operater in med ostalim ponuja svoje storitve tudi ustanovam kot so banke,policija , druge državne ustanove in ni kar tako to izklopit pride kekec in izklopi na off..........

renegade
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 18. Avg 2009 ob 14:57
T-2: Že imam

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a renegade » 5. Nov 2010 ob 10:01

T2 že dva tedna z blokiranimi bančnimi računi


Potem ko je sodišče konec oktobra na bančnih računih družbe T2 zamrznilo 1,27 milijona evrov neporavnanega dolga do Telekoma Slovenije, je njeno poslovanje še vedno onemogočeno, zamrznjeni znesek pa se povečuje iz dneva v dan.

"Do danes je sodišče izdalo devet predhodnih odredb v zvezi s T2 in dolgom do Telekoma Slovenije," so nam potrdili v Telekomu. Kolikšen znesek je že zamrznjen, ne vedo. "Vemo samo, da ima zaradi naših terjatev, kjer so bile izdane predhodne odredbe, blokirane štiri transakcijske račune," so dejali.

Izdane predhodne odredbe sodišča za družbo T2 dejansko pomenijo prekinitev normalnega finančnega poslovanja, vseeno pa načrtujejo, da jim bo stanje kmalu uspelo stabilizirati. "Vsekakor pa pričakujemo, da bo sodišče upoštevalo naše ugovore. Sodišče do danes o njih še ni odločilo, ne glede na našo zahtevo, da sodišče naše ugovore obravnava po enako hitrem postopku kot je odločilo v primeru zahtev Telekoma Slovenije," so opozorili v T2.

Čeprav so vsi njihovi bančni računi že dva tedna blokirani, pa v T2 poudarjajo, da svojim uporabnikom ne glede na pravne postopke zagotavljajo nemoteno delovanje storitev.

F*** OFF TELEKOM

voyager2
Legenda
Prispevkov: 1002
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 17:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 5. Nov 2010 ob 10:16

Sodišče skrbi kako bo Telekom dobil svoj denar, jih pa boli kako bodo zaposleni na T-2 dobili svoje plače. Tolk o tem kolk smo enaki pred zakonom...

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1217
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Nov 2010 ob 10:20

Še enkrat sem mnenja, da bi moral T-2 pred Evropsko sodišče. Pri nas očitno ne bo rešil ničesar.
Slika

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Še nimam
Paket: 700/60
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Abigor » 5. Nov 2010 ob 10:24

Naj imajo račune zaprte tako dolgo, dokler vsem dolgov ne poplačajo z zamudnimi obrestmi. Pa pravijo, da smo pred zakonom vsi isti :owned: . Kot da T-2 dolguje samo Telekomu... .
Muhi, najprej je treba izčrpati vse možnosti pri nas, šele potem lahko greš na EU sodišče. Problem le tega sodišča je pa, da so tam potrebni dokazi in ne samo rekla in kazala.

peterp
Model
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. Maj 2007 ob 09:35
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10
Kraj: KR

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a peterp » 5. Nov 2010 ob 10:48

Abigorju bi pa res od srca privoščil, da mu že jutri pripelje Telekom svojo pravo optiko na dom (ali v podjetje). Da bi za pošteno ceno 600€ na mesec dobil optiko 100/100. Glede na to kako proti je t-2, bi se kaj podobnega znalo zgoditi. Ne vem zakaj se ljudje ne zavedajo, da brez t-2 ne bi imel niti Telekom postavljeno 114€ za 100/100 Mb. Brez t-2 bi bila cena višja, točno kakšna pa vedo samo Bog in direktor Telekoma. Če ne drugega se lahko zahvali obstoju t-2 vsaj za nižanje zneskov na Telekomovih položnicah. Nižanje je posledica tudi drugih konkurentov (Amis, Tuš,...) ampak daleč najbolj je cene oklestil prav prihod t-2 in njihove optike. Sedaj če se tega ne spomnimo več, pa je šele par let nazaj, tudi prav. Dejstvo je, da bodo brez dobre konkurence cene šle gor. Če t-2 propade, bodo šle cene gor tudi pri Telekomu. Tak je pač kapitalizem. Zato pa, ne si želet tega, ker bodo posledice drugačne kot si Abigor predstavlja.

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 18:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Vragec » 5. Nov 2010 ob 12:17

Če ne bi bilo konkurence, danes ne bi bilo optike pa ne vsdl-ja ampak samo adsl in še to s pogojem isdn-a in dvojne linije za doseganje višjih hitrosti.
Slika

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Še nimam
Paket: 700/60
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Abigor » 5. Nov 2010 ob 14:17

Pripelji mi optiko za 600 € na mesec. Takoj naročim. Čeprav bi potem mogel malo več strank imeti, ampak bi jih hitro našel. Če smo že pri optiki in gradnji optike. Tukaj imam jaz občutek, da se Telekom in T-2 karteljno dogovarjata, kje bo lahko optika in kje ne.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1217
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Nov 2010 ob 14:38

Seveda, tam kjer jo gradi T-2 jo T-1 ne gradi in obratno. T-1 pa na tiho upa, da bo dobilo še optiko od T-2.
Slika

Sumy
Model
Prispevkov: 313
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Še nimam
Paket: Int: 1000/100+TV+telefon TS
Kraj: Postojna

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Sumy » 5. Nov 2010 ob 15:22

to se ne bi strinjal recimo v velenju majo tako od T-2 optiko in tut od Telekoma...tko da ne bi reku da se bilo kaj dogovarjajo...

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Sodišče prepovedalo bankam ....t-2 računov

Odgovor Napisal/-a Malkec » 5. Nov 2010 ob 15:28

Abigor napisal/-a:Pripelji mi optiko za 600 € na mesec. Takoj naročim. Čeprav bi potem mogel malo več strank imeti, ampak bi jih hitro našel. Če smo že pri optiki in gradnji optike.
A torej če bi imel optiko bi si hitro našel več strank, zdaj si jih pa ne želiš? :shock:

Drugače ja pa tema o blokadi računov, ne o polaganju optike.

Zaklenjeno