MiLAN switch
-
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: T4 100/10
- Kraj: Maribor
MiLAN switch
Odločam se, da za firmo uzemem fiber 300Mbps. Kot vem t-2 da MiLAN MIL-SM801G ki ima en WAN Gbps port ostali 4porti so 100Mbps. Torej preko wan porta bom dobil 300Mbps ki se bodo potem razdelili na primer na ostale 3 porte in na vsakem od teh portov bo vleklo po 100Mbps torej teoretično 3x 100Mbps
Moje vprašanje je, če je možno da firma na svoje stroške nabavi Milan switch ki ima Gbps wan in ostale porte prav tako Gbps in če bo potem ta modem deloval v t-2 omrežju
lp
Moje vprašanje je, če je možno da firma na svoje stroške nabavi Milan switch ki ima Gbps wan in ostale porte prav tako Gbps in če bo potem ta modem deloval v t-2 omrežju
lp
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Re: MiLAN switch
obstaja switch ki ima vse porte gigabitne, če je firma zainterisirana za takno hitrost, potem se da vse rešiti...
kaj več ti bo lahko povedal kakšen drug t2-jevec, ki dela na optiki.
kaj več ti bo lahko povedal kakšen drug t2-jevec, ki dela na optiki.
- obi
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
- Kraj: ljubljana - medvode
- Kontakt:
Točno tako kot je napisal predhodnik. ČE je interes v firmi se da vse poštimat, tudi z naše strani. So pa tvoja prepričanja čisto pravilna. Se pravi če imaš ti svojo opremo in kot firma se da z T-2 dogovoriti da priklopiš svojo opremo direktno na fiber.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Milan ima 1Gb wan port in 8x 100Mb lan port.
imamo pa še level one switch, ki premorejo 1Gb wan/lan porte, uporablja se pa ravno za zahtevne uporabnike tako da lahko omogočamo 1Gb/s prenosa podatkov.
lp
slow
imamo pa še level one switch, ki premorejo 1Gb wan/lan porte, uporablja se pa ravno za zahtevne uporabnike tako da lahko omogočamo 1Gb/s prenosa podatkov.
lp
slow
- obi
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
- Kraj: ljubljana - medvode
- Kontakt:
slow slow pa si kdaj testiral level one ? Za poslovne stranke se alhko tudi dogovori da lahk ofiber priklopimo driektno na njihovo opremo (seveda če jo imajo) ki mora biti praviln skonfigurirana iz njihove strani mi jim samo povemo kako mora zlgedat.slow_slow napisal/-a:Milan ima 1Gb wan port in 8x 100Mb lan port.
lp
slow
Štrom for wife, ups for live
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Kontakt:
sem no in tudi to vem, saj nas bo kontaktiral pa bomo videli kako in kaj ane
T-2 MIL-SM801G - 8 UTP portov. 1 za internet, 2 za IP telefonijo, 3 za HDTV, 4 za klasično TV. Je ok al' preklopim v drugo kombinacijo?
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Kontakt:
Čist v redu je tako kot si napisal,
Zamenjava MiLAN switch-a
Do razdelilne omarice na hiši vodi en debelejši optični kabel, od tam pa dva tanka kabla do switch-a MIL-SM801G v stanovanju. Dobil sem klic s T-2 da bodo prišli zamenjat switch, ker se se bo na T-2 optiko priključila še ena stranka. Ali mi lahko kdo razloži, zakaj je potrebno v tem primeru zamenjati switch. Ali bova sedaj oba uporabnika na enem optičnem vlaknu, čeprav jih je v debelem kablu najbrž več?
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
zdaj imaš dve vlakni do switcha, potem pa bos imel eno, ker bo še nekdo drug vzel priklop in se priklopil na drugo vlakno
brez skrbi, tudi po enem vlaknu bodo storitve delovale brez problema , hitrost po 1 vlaknu je najmanj 1gb, tako da imaš ogromno rezerve.
brez skrbi, tudi po enem vlaknu bodo storitve delovale brez problema , hitrost po 1 vlaknu je najmanj 1gb, tako da imaš ogromno rezerve.
Najlepša hvala za informacijo.
Lp.
Lp.
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Čakaj malo on ima dve torej eno za upload drugo download zdej bo pa up/dl po enem vlaknu potekalo?
po 1Gb linku ...
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Ja sej to mi je razumljivo da gre 1gb link, sam tko malo sarkastično se nimde spominjam kako je pluval čez TS rešitev 1gb link po enem vlaknu in kako je rešitev od preko 2 vlaken light years away boljša itd drugače pa hvala bogu da se izbere racionalno rešitev preko 1 vlakna