Ročno?StefanB napisal/-a: Ko ti T-2 javi IPv6 številke jih uporabi spodaj namesto XXXX, YYYY, ZZZZ in RRRR
Saj je to samo začasna rešitev, ali?
Ročno?StefanB napisal/-a: Ko ti T-2 javi IPv6 številke jih uporabi spodaj namesto XXXX, YYYY, ZZZZ in RRRR
Na SixXS.net dobiš nekaj milijard (subnet). Imam sam.Enter4 napisal/-a: Zdaj pa še samo nativ IPv6 pa bo veselje tu (preko tunnela sicer deluje ali ni mi uspelo najti podnudnika, ki bi ponujal več kot le 1 naslov...)
Normalen uporabnik bo imel lokalno vse nastavljeno na "AVTOMATSKO" in mu bi na novem ISP delalo takoj ko kabel vklopi.AndraZ napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje glede menjave ponudnikov in s tem IPjev v času IPv6 s stališča naprednih domačih uporabnikov. Trenutno ima napredni domači uporabnik lokalno mrežo, v njej več naprav, nekatere dhcp, nekatere statično nastavljene in pa en statični zunanji IP. V primeru menjave ISPja ima nekaj sitnosti da pošlihta pravila na routerju/firewallu in domenah, ampak lokalna mreža pa v osnovi ostaja dokaj nespremenjena. Na IPv6 bo ta sprememba bila še nekaj bolj sitna, saj bo tudi lokalna mreža bila vezana na ponudnika.
ja... ipv6 trenutno ni omejen, kar pomeni da ti šiba z limitom milan porta (100/100), samo glede na to da je ipv6 prometa pomoje 5% ti to ne pomaga kaj dosti... v časih ko sem imel tunel in sem vodil statistiko na tunel interfacu je bilo MAX prometa tam ene 4-5GB/mesec (poveprečje tam okoli 1.5), glede na to da naredim poveprečno okoli 1.2TB/mesec ti vse pove kak majhen delež ipv6 trenutno predstavlja (oz je pol leta nazaj), trenutno je mogoče malo več glede na to da da se je v zadnjih mesecih stvar malo bolje razširila ampak pomoje res drastične spremembe ni...