Windows Server 2003
Windows Server 2003
Če imam strežnik z Windows 2003 Server OS direktno na T-2jev modem priklopljen, dobim DHCP naslove 169.254.137.103(pa še to po 1min iskanja). Posledica je, da ni prometa. Če je priklopljen na router, zadeva špila normalno.
Upam, da je to nek standarden problem. Če ne najdete rešitve, sem primoran it na SIOL
Upam, da je to nek standarden problem. Če ne najdete rešitve, sem primoran it na SIOL
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Re: Windows Server 2003
koliko naprav imaš vklopljenih na modem? v kolikor jih je več kot 2 ne pridobi ipja,
v ta namen svetujemo priklop preko routerja.
lp
p.s.: oz v kolikor rabiš server direktno na modem, nato pa vse ostale pcje preko routerja.
pa še tole v kolikor si res porabil vse ipje je 24ur za počakat preden se sami releasajo.
v ta namen svetujemo priklop preko routerja.
lp
p.s.: oz v kolikor rabiš server direktno na modem, nato pa vse ostale pcje preko routerja.
pa še tole v kolikor si res porabil vse ipje je 24ur za počakat preden se sami releasajo.
Treuntno je strežnik z Windows Server 2003 pa desktop z Windows 7 Pro. Čudno mi je, da z Windows 7 dela za vsak b.p. in celo dobi v trenutku pravi IP 93.103.xxx.xxx.
Moram pa imeti na serverju Javni IP, se pravi direktni priklop na modem.
Moram pa imeti na serverju Javni IP, se pravi direktni priklop na modem.
Aja v Server sem dal 2 mrežni toliko da zadevo stestiram. Rezultat je žal isti.
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
ce streznik ne pridobi IP naslova preko DHCP, si najverjetneje v zadnjih 24 urah priklopil vec kot tri naprave, ki so pridobile zunanji ip naslov. v kolikor bos uporabljal streznik ti pa vsekakor priporocam, da das zahtevek za staticni ip naslov, ker za streznike ponavadi ni dobro, da se jim ip naslovi spreminjajo... v glavnem, ce bos zaprosil za staticni ip naslov, bos le-tega rocno skonfiguriral na strezniku, preostalo opremo bos pa imel priklopljeno preko usmerjevalnika, ki ima tako ali tako dinamicno dodeljen ip naslov.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Bom poskusil jutri oz. čez 24h ponovno. Trenutno je priklopljeno vse na router, torej 1 IP. Vendar, dvomim, da je to krivo, saj se že zaxxx kak teden s tem in mi je že vrh glave
Tudi jaz ti predlagam da prebereš odgovor, ki ga je napisal NoName in zaprosiš za statični IP ter ga nastaviš na strežniku. Potem ne boš imel težav z DHCP in pridobivanjem naslova.
SIOL ti odsvetujem, ker boš imel zaradi PPPoE še več težav kot na T-2. Pa tudi tam bi moral zaprositi za statični IP, ker se ti za razliko od T-2 na SIOL-u IP dejansko zamenja vsakih 24 ur.
SIOL ti odsvetujem, ker boš imel zaradi PPPoE še več težav kot na T-2. Pa tudi tam bi moral zaprositi za statični IP, ker se ti za razliko od T-2 na SIOL-u IP dejansko zamenja vsakih 24 ur.
Problem, ker hočem imeti dinamični ip na strežniku, ki se mora na zahtevo spremenit. Vem, da to ni običajno za strežnik
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Je mrežna z Realtek čipom?
V temu primeru nastavi ročno na 100M (ali 10M) fulduplex.
Modem je verjetno SV2M104.
V temu primeru nastavi ročno na 100M (ali 10M) fulduplex.

Modem je verjetno SV2M104.
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)
Mene pa zanima, kaj je s temi mrežnimi karticami Realteck, da moramo imeti nastavljeno na 10 mbit/s full duplex? A če bi hotu naprimer imeti 20/4 nebi delal ali bi delal?