Problem T2 Modem + Wireless?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
razočaran
Začetnik
T-2: Že imam

Problem T2 Modem + Wireless?

Odgovor Napisal/-a razočaran » 16. Avg 2011 ob 13:43

Pozdravljeni,

sem naročnik T2-ja že nekaj let in sem se pred kratkim odločil za vzpostavitev wireless omrežja. Doma imam "stock" T2-jev modem na katerega imam priklopljene tri računalnike. Nekaj mesecev nazaj sem poskusil postaviti wireless omrežje z nekim cheap belkin ruterjem, ki sem ga dobil zastonj (dolga zgodba). Po nekaj dneh, ko sem wireless povezal, sem začel opažati, da internet, ki je povezan s kablom na pcje šteka. Internetne strani so se recimo nalagale po nekaj minut. Tudi če si 1000x refreshal ni pomagalo, medtem pa, če si bil povezan preko wirelessa, je vse delalo gladko. To štekanje je bilo zelo nadležno, zato sem wireless skenslal, vendar pa z napredkom tehnologije wireless postaja vsakdanja potreba (telefoni, ipadi, laptopi). Zato sem se odločil poskusit še enkrat.

Še nekaj relativno pomembnega: T2-jev modem je brez dostopa do konfiguracij (bilo je nekaj iger, ki jih nisem mogel igrati ker nisem mogel portforward-at). Ali je tu kakšna alternativa? Zamenjati ta T2-jev stock s dejanskim kvalitetnim ruterjem? Ali bi to šlo?

In sedaj dodajanje še wirelessa dejanskemu kvalitetnemu ruterju: Ali lahko rešim oba zgornja problema z enim novim ruterjem, ki ima vgrajen wireless in nadomesti celotni T2-jev stock ruter. Ali lahko priklopim internetni kabel direktno v novi wireless ruter, 3 priključke ven v PCje in tam normalen internet + imam wireless? Ali bi to šlo? Če ne, najbolša možna zamenjava?

Lp

gr
Navdušenec
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: Problem T2 Modem + Wireless?

Odgovor Napisal/-a gr » 16. Avg 2011 ob 15:07

T2 modem deluje kot switch, ne kot router.

Uporabniški avatar
Tosho
Guru
Paket: Optično oranžen

Odgovor Napisal/-a Tosho » 16. Avg 2011 ob 16:21

Kabel iz modema v router in pol iz routerja potegni kable na pc-je. Seveda moraš na routerju omogočit dhcp, za wireless pa izbrati primerno zaščito, da se zavaruješ pred neželeni priklopi morebitnih sosedov. Za igre in podobno, pa pol odpreš porte v routerju, verjetno pa bi bila smotrna tudi izbira paketa z nizko varnostjo, če tega slučajno še nimaš.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 16. Avg 2011 ob 20:08

@RAZOČARAN: - nad T-2 ali routerjem ?
Kolikor sem razbral iz tvojega posta nad routerjem. T-2 ti omogoča dostop do interneta in ti si gor priklopil "cheap belkin ruter", ki verjetno ni pravilno priklopljen in še manj pravilno skonfiguriran (nastavljen).
v takemu primeru NIKAKOR ne moreš biti zadovoljen in prosim, da z nalepke pod routerjem prepišeš tip routerja in ti ga pomagamo nastaviti in pravilno priklopiti ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

razočaran
Začetnik

Odgovor Napisal/-a razočaran » 18. Avg 2011 ob 18:33

Kupil linksysa za 55e in povezal na modem. PCje, ki so bili prej na modemu pa na linksys. Vse dela odlično. :)

Lp

ps: cheap belkin zvezo sam uporabil v naletu jeze, drugače je stal 40e in dvomim, da sem ga nastavil napačno. :)

Odgovori