Problem (uTorrent-Internet)

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
SubZero
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: 10/4 + Telefon
Kraj: Trbovlje

Problem (uTorrent-Internet)

Odgovor Napisal/-a SubZero » 20. Avg 2011 ob 10:02

Pozdravljeni,

Imam problem z internetom. Ko mam prižgan uTorrent mi internet čisto zablokira(strani in pa firefoxa sploh ne odpre). Ko pa uTorrent ugasnem ali pa dam na pavzo torrente pa internet začne delati normalno. Probal sem že resetirati modem in je kak dan delalo potem se je pojavil isti problem. Probal sem še 1x in ni delalo. Mislite, da je težava v mrežni kartici ali pa mogoče v kakšnem virusu?
Računalnik je formatiran. Povezava 10/4.

Hvala in lep pozdrav
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Problem (uTorrent-Internet)

Odgovor Napisal/-a NoName » 20. Avg 2011 ob 10:18

na tvojem mestu bi v utorrentu omejil pasovno širino za prenos gor in dol, če imaš 10/4 bi jo v samem programu nastavil na... kaj pa vem... 900KB/s dol ter 400KB/s gor
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
SubZero
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a SubZero » 20. Avg 2011 ob 10:31

Tudi to sem že poskusil pa je še vedno isto.
Slika

dal
Legenda

Odgovor Napisal/-a dal » 20. Avg 2011 ob 10:54

Verjetno imaš nastavljeno preveliko število hkratnih neodprtih povezav.

Pod Možnosti - Nastavitve - Napredno nastavi vrednosti bt.connect_speed in net.max_halfopen na 7.

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a oyoy » 20. Avg 2011 ob 11:45

probaj, če je s tem kaj boljše.
Slika

Uporabniški avatar
SubZero
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a SubZero » 20. Avg 2011 ob 13:11

Probu sm oboje pa ni nč sprememb. Zamenu sm tud mrežno kartico pa je isto. Kaj bi blo še lahko?
Slika

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Kraj: Kidričevo

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 20. Avg 2011 ob 13:35

Katero verzijo uTorrenta imaš?
Odinštaliraj uTorrent, si ga na novo potegni z neta (po možnosti drugo verzijo), ter nato na novo inštaliraj.
lp, Ika13

Uporabniški avatar
SubZero
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a SubZero » 20. Avg 2011 ob 13:43

Tut to sm že probu.
Slika

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Kraj: Kidričevo

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 20. Avg 2011 ob 13:52

Poskusi še s kakšnim drugim programom za torrente, da vidiš če se tam dogaja isto.
Tukaj imaš link, da vidiš kateri ti najbolj ustreza, ter da izločiš, da ni "client" tisti, ki povzroča težave.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... nt_clients
lp, Ika13

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Avg 2011 ob 13:56

si probal na drugem racunalniku ?

SoLoR
Model
Paket: Oranžni Diamant 1000/200

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 29. Avg 2011 ob 22:04

Eno vprasanje... to mas problem samo z dolocenimi trackerji a ne? Jaz imam isti problem na 2 specificnih trackerjih, vcasih men torrent toliko zaflooda mrezo da mi niti LAN ne dela tako kot mora, pa to ne samo na mojem racunalniku, dobesedno cel lan mi zacne delovati s tam nekje 10mbit pa imam 1gbit LAN... Takoj ko dam torrent na stop se mi hitrost popravi, tudi popravi se ce se neha downlodati, seedanje je ok samo ko se downloada kdaj kar vse neki zaflooda, pa se to sem oprazil samo na dveh specificnih trackerjih.

Aja pa na bratovem racunalniku je OK... tako da ni router ali pa neka taka neumnost... neki mora biti na kompu, pa sem menjal ze driverje za mrezno, instaliral zadnje tcp/ip driverje in podobno.... edino kar nisem se naredil je format....

Uporabniški avatar
Tosho
Guru
Paket: Optično oranžen

Odgovor Napisal/-a Tosho » 29. Avg 2011 ob 22:56

Poglej kolk imaš naštimano največje število povezav. Nastavitve - pasovna širina in tam spodaj desno vidiš kolk imaš. Tam probaj nastavit na 80, 40 ,10 od zgoraj navzdol, če imaš sedaj naštimano na več.
Slika

SoLoR
Model
Paket: Oranžni Diamant 1000/200

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 29. Avg 2011 ob 23:29

Glede na to da mam 50/50 mam nastiman na 1500 (moj limit na torrent je 150...) :) na routerju pa omejen na 32k pa se neki (pa predno recete kaj... za router jaz imam normaln PC ki lavfa linux, tako da to ni ozko grlo al pa kej....).... premal povezav na hitri liniji je brezveze, ker pol je vec moznosti da ti ne vlece dol na polno.... pa fora je mene moti ker to deluje samo na 2 trackerjih... pa se to je zacelo delovati samo kak mesec, mesec pa pol nazaj, prej je bilo ok... imam obcutek da se utorrent 3.0 nekaj krega z necem na mojem racunalniku... matra me da bi 64bitno verzijo probal... sam k jo updatajo vsako polno luno....

Aja problem je pa recimo tak. Torrent lista je lahko cisto prazna, bom zalavfal en torrent iz specificnega trackerja, bo zacel delati na polno ~5.5MB potem se bo pa recimo po dolocenem casu (pa to ni vedno), kar zafloodalo in bo hitrost padla na 1MB (ali pa se malo manj), lokalna mreza pa tudi nikamor ne bo sla, tako slabo deluje da ce recimo en normalen divx film streamas iz mreznega diska, kar zablokira.... Ce dam ta torrent potem stop pa restart, se stvar sprosti in spet deluje normalno nekaj casa.... res cisto cudno obnasanje.... pa ce bi bilo za vse torrente enako, bi se rekel... jezi me to ker je to samo na 2 trackerjih, se posebej enega od njih pa skos uporabljam (TorrentLeech).... recimo partis in ostale bolj kot ne "public" zadeve (TPB, demonoid) delajo normalno....

Odgovori