Pozdravljeni
Naročen sem na paket T4 optika in sedaj ko se je hitrost interneta povečala z 10/10 na 100/10Mb/s me zanima ali je možno da prek routerja na prenosniku dosegam 100Mb/s hitrost interneta. Imam router TP-Link TL-WR741ND, ki naj bi podpiral wireless standard 802.11n do 150Mb/s, prenosnik pa prav tako podpira 802.11n, sedaj dosegam hitrost interneta na prenosniku okoli 50Mb/s kar je čisto zadosti, zanima me samo ali lahko s tem routerjem na prenosniku dosežem 100Mb/s hitrost interneta.
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav
Wireless hitrost
-
- Začetnik
- T-2: Že imam
- Paket: T4 Optika
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Re: Wireless hitrost
prvo se vprasaj koliko zahteven uporabnik si, če imas vec racunalnikov na kabel in prenosnik na wireless ti bo že navaden router 54Mb/s ok...
če pa imaš samo prenosnik na wireless, potem pa lahko razmišljaš o hitrejšem routerju...
vse je odvisno od tebe, kakšne imaš potrebe, želje
če pa imaš samo prenosnik na wireless, potem pa lahko razmišljaš o hitrejšem routerju...
vse je odvisno od tebe, kakšne imaš potrebe, želje
-
- Nadebudnež
- Paket: T2 NET+MOBIL
- Kraj: Maribor
V praksi gre WLAN tam do okoli polovice bruto vrednosti prenosa, v recimo idealnih pogojih.
Torej lahko malo izboljšaš, če daš oddajnike bližje, manj predmetov vmes, kanal, kjer ni drugih uporabnikov, itd...
Torej lahko malo izboljšaš, če daš oddajnike bližje, manj predmetov vmes, kanal, kjer ni drugih uporabnikov, itd...
-
- Začetnik
- Paket: T4 Optika
Hvala za odgovor